Reklama

Reklama

Tom Berenger a Billy Zane jsou pověřeni likvidací šéfů narkomafie. Jenže jejich spolupráce na plnění úkolu zašla příliš daleko... Seržant Thomas Beckett a jeho kolega Richard Miller jsou americkou vládou pověřeni náročným "posláním" v Panamě, kde mají postupně zlikvidovat šéfy drogové mafie, rebelující generály a bývalé žoldnéře CIA. Od svých obětí se však ničím neodlišují a jejich "spolupráce" nakonec vyvrcholí tím, že obrátí zbraně proti sobě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení je poctou devadesátým letům, kdy jsem film viděla a udělal na mě dojem, takže ty 4 pěticípé berte se značnou rezervou, jde o výsledek nostalgie a prostřílené paměti. V současné době nemám odvahu se na "Odstřelovače" podívat znova, aby mi neustřelil veškeré iluze o mém postpubertálním vkusu. Možná 70%... možná 40%... ()

samuele 

všechny recenze uživatele

Akčný silence film ktorý za zaujal iba tematikou sniperov v kamufláži s peknými puškami a letiacim nábojom "like a Sniper Elite". Príbehovo je niekde na štandarde spracovanie a scenár mi pripadali béčkovo, nováčik sa nejako rýchlo všetko učí a na konci pôsobí skúsenejšie než veterán.Pokračovanie neplánujem pozerať. ()

Reklama

RAPTTTOR 

všechny recenze uživatele

Film Sniper mohl být natočen velice jednoduše: jeden zkušený a jeden nováček sniper jdou do akce. Ten starší učí toho nového akci, splní a vrací se na základnu v tomto případě by to bylo řekněme super béčko možná i áčko. Bohužel tady autoři k tomu všemu přidali ještě melodramatické průjmy obou aktérů, kterým by snad neuvěřilo dítě v 5 letech a mně jako „dospělákovi“ připadali doslova směšné. Tedy pokud mohu doporučit, nekoukejte na to a běžte raději šmírovat sousedku, to bude větší vzrůšo! :-) ()

Mikakel 

všechny recenze uživatele

Když bych měl hodnotit pouze Toma B., tak rozhodně podle mého tuto sniperskou roli zahrál výborně. Velmi se mi líbí příběh odstřelovače a na rok 1993 si myslím,že skvělý filmek. Jeden z mých oblíbených v čele s Berengerem. Scény vojáka neustále v krytu a tichá čistá práce.. Jako malý kluk jsem si hrál na odstřelovače a celkem mě to bavilo :-D. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Až dnes som videl prvý diel nekonečnej série, ktorá ma momentálne už 8 dielov a za mňa to je riadna nuda. Väčšinu filmu dvaja hlavní hrdinovia pobehujú po lese a pri kecaní sa akože zbližujú. Ale mne ani jeden z nich nesadol. Berenger ako drsný vlk samotár nemá pre mňa dostatočnú charizmu a Zane ma vyslovene sral. A tá jeho dilema, či konečne niekoho zastrelí alebo nie ma príliš nezaujímala. Chýbal mi tu adekvátny sniperský protivník na druhej strane podobne ako vo filme Enemy at the Gates. Ale to jednostranné strieľanie z diaľky do nič netušiacich terčov raz za pol hodinu nie je pre mňa. Trochu zaujímavé je len finále v ktorom sa to trochu skomplikuje, ale ani scéna s mučením nie je tak pôsobivá jak by mohla. Celkovo mi nesadol jak tento typ sniperského akčniaku s minimom normálnej akcie, tak zároveň v réžii sterilného rutinéra to postráda nejakú poriadnu atmosféru a scény s letiacou guľkou sú dnes už k smiechu. 4/10. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Podíváte-li se pozorně na vlak, uvidíte na boku symbol QR jako Queensland Rail. Queensland je stát Austrálii, kde byl tento film natočen. (BloodMax)
  • Zbraň, ktorú používa Billy Zane, nie je poloautomatická puška H&K PSG-1, bežne používaná ostreľovačmi špeciálnych jednotiek, ale H&K SR-9 TC. Podobná a lacnejšia verzia PSG-1, navrhnutá pre civilný predaj. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno