Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

LVÍ KRÁL 2: SIMBŮV PŘÍBĚH dějově završuje trilogii o Lvím králi. Působivý a velkolepý snímek vychází v novém zvláštním vydání. Potkaní se zde Kiara a Kovu, zástupci nejmladší generace vládnoucí lví dynastie. Prožijí spolu "Upendi" - lásku - a pochopitelně také spoustu legrace s oblíbenými Timonem a Pumbou! Kiara, tvrdohlavá dcera Simby, je dědičkou trůnu. Místo vladařských povinností jí ale láká daleko více dobrodružství. Když nebojácně prozkoumává přísně zakázanou Vnější zemi, setká se s rozpustilým mladým Kovu, který se rozhodl vydat se po stopách Scara. Kiara a Kovu se tak spolu snaží najít své místo v "Kruhu života" a poznávají, že jsou jedinou nadějí na usmíření mezi dvěma znesvářenými královstvími. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

July 

všechny recenze uživatele

Příliš přeslazené a moralistní. Nesnáším tuhle kombinaci. Naštěstí se ve snímku objevil sympatický Kovu (kéž by jeho dilema bylo hlavním tématem filmu). Scénu, kde Kiara a Kovu prožívají "upendi", jsem ovšem vyloženě přetrpěla - panebože, vždyť to byla reklama na svátek svatého Valentýna a "zábavní" centra s projížďkami na lodičkách ve tvaru srdce! Pomoooc! Zkrátka jsem typ diváka, který má raději temné dramatické příběhy než sacharózové dojáky. V závěrečných titulcích mě ale velmi potěšilo zjištění, že text jediné písničky, která nepřetékala cukrem (pěkně pomstychtivé Ziřiny ukolébavky), je Eric Idle. Monty Pythoni - to je moje krevní skupina :-)! ()

BigBen87CZ 

všechny recenze uživatele

Z nostalgie k jedničce jednu hvězdičku přidávám ... Vadí mi zamilování na pohled a jeho obnovení opět jedním pohledem i po letech ... ta jednoduchost mě vážně dostává. Jednu hvězdičku dolů za některé opravdu nepovedené písničky (Upendi) ... jedna nahoru za My Lullaby. Jednu dolů dávám za přehnané "duchovno" které sem podle mě taky nepatří... jelikož sem vycházel z mého hodnocení jedničky (5*) ... vychází mi 4* a 80% ... ovšem opět pouze jen v angličtině ... v čj se opět jedná o brak ... ()

Reklama

Gig 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála dvojek, která se ještě drží kvality jedničky a to se jedná o vedeo film. U žádné disneyovky dvojka nedosáhla kvalitou jedničky. Tu se to povedlo. Opět příběh Shakespearův, tentokrát Romeo a Julie. Opět nádherné písně. Tentokrát byla použita i píseň z broadwayské verze původní "šou": He lives in you. Kdysi jsem si říkal, škod, že ji nepužili v directors cutu v původním filmu. Ale pak, když jsem ji zřel tu, tak jsem se kochal. Stejně tak nádherná píseň, kdy zavrhnou Kovu. Trojka již je prča a mělo se to jmenovat jinak. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Samozrejme to už bolo slabšie ako jednotka, ale stále krásny príbeh, krásna animácia zlatých kreslených deväťdesiatok a v podstate jeden z posledných "kreslených" snímkov, pretože už nastupovala doba animovaná. Všetko by bolo fajn, jediné, čo sa ťažšie prekúsava, tak samozrejme tie incestné veci, ktoré samozrejme vo svete levov majú svoje opodstatnenie a vysvetlenie, ale na poli rozprávok to predsa len mohli trochu nejako prepracovať. Inak veľmi slušná kreslená rozprávka, dcérke sa páčila, ja som túto druhú časť videl po prvý raz. Prvá legendárna časť bola vo svojej dobe povinnosť, toto už nie, zajtra dáme trojku a končíme, seriál netreba, beží aj v TV. :) ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Skvělé pokračování legendárního prvního dílu. Samozřejmě druhý díl není tak kvalitní jako předchozí díl, ale u dvojky se nebudete nudit a druhý díl Lvího krále vám dokáže vykouzlit úsměv na rtech. O humor celých 80 minut se především stará Timon a Pumba. Jejich hlášky nemají prostě chybu a celý film docela slušně táhnou. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Úvodní píseň "He Lives In You" zazněla také v broadwayské verzi prvního Lvího krále. (HappySmile)

Reklama

Reklama