Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

LVÍ KRÁL 2: SIMBŮV PŘÍBĚH dějově završuje trilogii o Lvím králi. Působivý a velkolepý snímek vychází v novém zvláštním vydání. Potkaní se zde Kiara a Kovu, zástupci nejmladší generace vládnoucí lví dynastie. Prožijí spolu "Upendi" - lásku - a pochopitelně také spoustu legrace s oblíbenými Timonem a Pumbou! Kiara, tvrdohlavá dcera Simby, je dědičkou trůnu. Místo vladařských povinností jí ale láká daleko více dobrodružství. Když nebojácně prozkoumává přísně zakázanou Vnější zemi, setká se s rozpustilým mladým Kovu, který se rozhodl vydat se po stopách Scara. Kiara a Kovu se tak spolu snaží najít své místo v "Kruhu života" a poznávají, že jsou jedinou nadějí na usmíření mezi dvěma znesvářenými královstvími. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

BigBen87CZ 

všechny recenze uživatele

Z nostalgie k jedničce jednu hvězdičku přidávám ... Vadí mi zamilování na pohled a jeho obnovení opět jedním pohledem i po letech ... ta jednoduchost mě vážně dostává. Jednu hvězdičku dolů za některé opravdu nepovedené písničky (Upendi) ... jedna nahoru za My Lullaby. Jednu dolů dávám za přehnané "duchovno" které sem podle mě taky nepatří... jelikož sem vycházel z mého hodnocení jedničky (5*) ... vychází mi 4* a 80% ... ovšem opět pouze jen v angličtině ... v čj se opět jedná o brak ... ()

Bonty 

všechny recenze uživatele

Prvné jsem zkouknul druhý díl, ktrerý mě donutil se podívat na první díl. "Simbův příběh" je spíše taková romantická předělávka Romea a Julie (samozřejmě s mírou, myšleno na děti ;-)). Sice o hodně slabší, než první díl, ale já jej neprozíval. Možná jen škoda, že se hudby neujal znova Hans Zimmer. 4/5 --- (72%) --- ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že tohle dílo směřovalo primárně na DVD nosiče. Lví král 2: Simbův příběh totiž není o nic horší než jeho předchůdce. Název je sice svým způsobem takové menší klamání diváka, neboť místo Simby sledujeme spíše dobrodružství malé Kiary, nicméně tohle malé nedorozumění lze tvůrcům prominout, jelikož se jim dvojka opět nesmírně povedla, ať už se jedná o sympatické postavy, pěkně chytlavou hudbu, povedený romantický příběh nebo o hezky podmanivou atmosféru. Animace je v některých momentech trochu horší, ale dá se to přežít a hlavně vzhledem k okolnostem i pochopit. Opět smekám, stále velice příjemný zážitek. 9/10. ()

D1705 

všechny recenze uživatele

Vydarený druhý diel úspešnej animovanej levej trilógie. Pomsta ožíva a vracia sa v rôznych podobách. Hoci veľa doby ubehlo od smrti Scara a druhého povstania levov, v manželke Scara, Ziry stále je vendeta, ktorú prenáša na svoje deti. Zo Simbu je starostlivý otecko a kráľ Afriky, ktorého dcére Kiare sa chce rebelovať, spôsobuje mu vrásky a na pomoc si bere Timona & Pumbu, ktorí sa nechcene vždy predhalia. Kovu je najmladší syn Ziry a Scara a jediný, ktorý nechce pomstu, no chce sa začleniť medzi levy, ale stojí medzi kameňmi-chce sa zapáčiť Simbovi a zároveň musí tancovať, ako Zira spieva. Krásny film možno má mínusy, ale aj plusy ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Na jednotku to nemá, ale inak je to celkom fajn rozprávka. Pokračovanie v podobe Simbu a jeho rodiny ma tiež bavilo. Krásne pesničky, postavičky, príbeh, pre deti ako stvorené. Trocha ma mrzí to elitárstvo a reči o tom, že musíš byť kráľovná, lebo to máš v krvi a podobné reči, z prvého dielu a jeho malých nedostatkov sa nepoučili a tak musím tentokrát už aj znížiť hodnotenie. Príbeh je to už iný, nie je to také presvedčivé, ale je to v mnohom pre deti poučné. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Úvodní píseň "He Lives In You" zazněla také v broadwayské verzi prvního Lvího krále. (HappySmile)

Reklama

Reklama