Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Válka gangů v londýnském podsvětí nebo krutá osobní msta? Bob Hoskins v roli muže, lapeného do pasti vlastního sebevědomí. Thriller o válce gangů v londýnském podsvětí. Vypukla – z hlediska šéfa jednoho z nich – ve zcela nevhodný okamžik, neboť do Londýna přijeli Američané, které chce získat za spojence pro své velkorysé plány. A ti se těchto primitivních tvrdých metod obávají a od lidí, kteří je používají, se hodlají distancovat. (Česká televize)

(více)

Recenze (85)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Prvy a udajne - podla tunajsich uzivatelov - najlepsi Dzon MekKenzi. Ono sa to tvari ako drsna gangsterka, ale teda nic moc.Jaxom si zistoval filmografiu MekKenzieho, potom uz nenatocil nikdy takyto film ako Long Gud Frajdej. Dej filmu je slaby - odohrava sa to pocas 48 hodin, pochopil som ze ide o londynske podsvetie, a este aj to, ze inteligentnejsi a talentovanejsi hraci zacinaju pracovat - respektive aktivne pracuju na rozpade jeho imperia. Tot vsjo, vladnutam hodne vatovo plane plky, tempo je take vselijake len nie dobre - mna xmrti nudilo a herci neznami. Takze nuda tak za 60 % ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Není tu nic mysteriózního. Je to tvrdá gangsterka, kde se hodně kecá, a trochu vraždí. Odehrává se v Londýně, takže třeba během projevu kápa Boba Hoskinse můžete z lodi sledovat Tower Bridge a jeho okolí. Jenomže dvě hodiny na pár akcí a vraždícího Pierce Brosnana je hrozně moc. Nudná, nudná věc. A Helen Mirren nikdy nebyla sexbomba. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Syrová gangsterka. Londýnský gangster se dostane do problémů a nemůže příjít na kloub, kdo mu dává bomby do klubuů, zabíjí lidi, zastrašuje. Půl filmu trvá, než na to přijde a zbytek to pak řeší. Bob Hoskins je tvrdej, ale život není fér, je třeba se s ním prát. Rozhodně to není řadová gangsterka, jelikož tady je děj i závěr značně zahalen do mlhy tajemna, éra otevřených konců a nedokončených vět. Pokračování příště...70% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tenkrát krásná Helen Mirren jako žena jednoho z šéfů londýnského podsvětí, kterej má zrovna trochu problémy s vraždama svejch blízkejch spolupracovníků a neví proč. A ztvárňuje ho skvělej Bob Hoskins, jehož gesta, ksichty a mluva dokonale k takovýmu charakteru sedí. Škoda, že jsem to viděl v originále bez titulků, takže jsem rozumněl tak polovinu. Ale stejně to stálo za to! A ta chytlavá hudba na začátku a na konci je prostě super. Mimochodem film, ve kterém má Pierce Brosnan svou nejlepší roli. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ze zacatku nic moc. Rozbiha se nekolik zdanlive nesouvisejicich linii a vcelku se nic moc nedeje. Jednak sem se v tom neorientoval a pak me to nudilo. Ale asi za pul hodinky se pribeh vyrysuje, zacne to bejt zajimavy a s pribejvajici stopazi je film cim dal tim vic drsnej a zajimavej. Akorat ten konec je takovej nezakoncenej. Z hercu zaujme nejvic samozrejme Hoskins v roli sefa bandy, kterej sice neni zadnej silenec, ale rozhodne to neznamena, ze by se s nekym nak sral, proste drsnak a Hoskins ho skvele vystih. No a pak tu ma malou rolicku mladej Brosnan. Slabsi 4*. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Britský filmový magazín Empire v roku 2016 zaradil film na 19. miesto v rebríčku 100 najlepších britských filmov histórie. (Jello Biafra)

Související novinky

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Reklama

Reklama