Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Válka gangů v londýnském podsvětí nebo krutá osobní msta? Bob Hoskins v roli muže, lapeného do pasti vlastního sebevědomí. Thriller o válce gangů v londýnském podsvětí. Vypukla – z hlediska šéfa jednoho z nich – ve zcela nevhodný okamžik, neboť do Londýna přijeli Američané, které chce získat za spojence pro své velkorysé plány. A ti se těchto primitivních tvrdých metod obávají a od lidí, kteří je používají, se hodlají distancovat. (Česká televize)

(více)

Recenze (85)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nadupaná gangsterka, která sice neoplývá nabušenou akcí, ale postupně vtahuje do děje prostřednictvím skvěle zahraných charakterů a stupňujícího se napětí až do okamžiku nezvratně fatálního konce. Až démonický Hoskins si pro sebe krade velký kus koláče a jeho boss je naprosto dokonalou ukázkou většinou všemocného a sebevědomého zmrda. Nutno říct, že oprávněně, a to i když začnete tušit, že tentokrát narazí kosa nostra na kámen. Když totiž potká gangster fanatika , tak je ten gangster mrtvej chlap... Strhující. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pre takéto úlohy sa Bob Hoskins narodil. A konkrétne tá vo Veľkom dlhom piatku by mohla byť považovaná za jeho životnú, ak by išlo, teda aspoň podľa môjho názoru, o záživnejší film. Haroldovi začína ísť niekto po krku a on netuší prečo. Vysvetlenie bude ale nakoniec triviálnejšie, ako sa na prvý pohľad zdá. V podstate by som si vedel predstaviť, že oným rozuzlením by skončilo prvé dejstvo a príbeh by pokračoval tým pádom iným smerom, ako neustále vypytovanie sa, samozrejme bez rukavičiek, kto tak asi za tým všetkým môže stáť. Ale film obsahuje niekoľko slušných scén, tá v mäsokombináte je nakrútená nesmierne lahôdkovo. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím. Vzhledem ke zdejšímu hodnocení jsem asi očekával poněkud víc. Je patrně chyba nechat se ovlivnit názory zdejších uživatelů před zhlédnutím daného snímku, avšak možná to sami dobře znáte. Vybíráte si podívanou na večer a netušíte, co si pustit a tak zlehýnka kouknete na názory vašich oblíbených uživatelů, od kterých čekáte, že vám s rozhodováním pomohou. Inu, tentokrát to nevyšlo, přátelé. Příliš rozvláčné a pro mě bohužel i trochu nudné. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Pomalejší rozjezd, ale ta jízda a konec za to vážně stojí. Vítejte v londýnském podsvětí, kde policie téměř neexistuje a nikdo si nemůže být jistý, zda se dožije příštího rána. Místní kápo Harold postupně přichází o své lidi a neví proč. Když na to ale přijde, začíná být pozdě. Film je dost temný a surový, s ničím se nemazlí. Je třeba zmínit například mladou Helen Mirren jako Haroldovu družku. Legendární je například scéna na jatkách. "Je to tu rizikovější než na Kubě." ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Ano, rozumněl jsem tomu. Ano, kdo poroučí zabíjet, musí to také umět. Ano, před každým aktem pomsty je třeba provést rituální vnější očistu od toho, co má dotyčný na těle (oděv, kůži), aby se to převedlo do něj (do nitra). Ano, kdo se postaví na kopec, musí dávat pozor nejen na to, aby ho nesfouknul vítr, ale také, aby ho nepodhrabali jeho vlastní hryzci. Ano, mezi Londýnem a Dublinem je určitě nějaká vazba. Ano, Bob Hoskins je skutečně fenomenální, raději od něj dál. Ano, zřejmě to nebude ojedinělý případ. Ne, že bychom to tu neměli, ale ještě na to nejsme úplně zralí. Pozn. 1: Chvíli před filmem jsem četl v Célinovi větu o boháčích Haroldova typu, kterou sem hned vlepím: "On fait tout pour leur plaire et tout le monde est bien content. - Všichni dělají, aby se jim (bohatým) zalíbili a celý svět je spokojený." A právě tohle je také Haroldova vize. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Britský filmový magazín Empire v roku 2016 zaradil film na 19. miesto v rebríčku 100 najlepších britských filmov histórie. (Jello Biafra)

Související novinky

Spy Hunter opět na programu dne

Spy Hunter opět na programu dne

04.06.2007

Nemůžu se ubránit pocitu opakovaného déja vu. Transformers ještě ani neměli světovou premiéru, ale už teď jako by Hollywood ovládla posedlost futuristickými auty, které na nás vystrkují všelijaké… (více)

Reklama

Reklama