Reklama

Reklama

One Piece

(seriál)
Trailer 3

VOD (1)

Série(2) / Epizody(9)

Monkey D. Luffy, mladý pirát ve slamáku, se v téhle hrané adaptaci populární mangy vydá s pestrou partičkou přátel na velkolepou výpravu za pokladem. (Netflix)

Recenze (140)

Fr 

všechny recenze uživatele

„JÁ SE SVÝHO SNU NIKDY NEVZDÁM! VYRAZÍM DO VELKÉHO PÁSU, NAJDU VELKÝ POKLAD A STANU SE KRÁLEM PIRÁTŮ! …“ Po parádním prvním dílu přišlo malý vystřízlivění, který ovšem při zralý úvaze… hele, kolik parádních fantasy se dá takhle vidět? No tak vidíš… Místy je to dost dětský, naštěstí místy i dost drsný – ale přece jen to nechce překročit „krvavou“ hranici přístupnosti. Já to beru – dobrej seroš o rodině, přátelství, cti a (hlavně) snech! /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Seriál je hranou adaptací stejnojmenné „mangy“ kterou vytvořil Eiičiró Oda. Její první kapitola vyšla v roce 1997. Stala se nejprodávanější mangou na světě. (dnes cca 480 milionů výtisků). 2.) Sám autor má nad seriálem „kreativní“ dohled. 3.) Thx za titule „Eliška K. Vítová“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  *  AKCE  **  NAPĚTÍ  * ()

T2 

všechny recenze uživatele

Na ten uletený úvod podľa Japan anime to bolo fajn, možno aj patrične svieže, zábavné, postavy ušli, neotravovali, aj akcia sypala. No od druhého diela nastáva akási len povrchná dejová vata, normálne to naskočila na taký nudnú pofidérnu notu a tretí diel ma už priam otrávil. Škoda možno na budúce to výjde lepšie.   /45%/ ()

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 90% - O fenomén One Piece jsem se v minulosti vždy jen otřel, protože mít rád anime znamená na něj dříve nebo později narazit. Znám přibližně jeho děj, tuším i pár zásadních spoilerů, ale vždy jsem jen respektoval, protože troufnout si na více než tisícovku epizod už dnes nevidím reálně. Mám pro něj ale obrovský obdiv, protože dokázal a stále dokazuje držet v povědomí pirátský žánr, nedostatkové a přitom lákavé zboží. A že v něm plaveb, rvaček, šavlovaček a pokladů je tolik, až z toho mám chvílemi mráz v zádech, jak velký potenciál v sobě po už tak báječné první sezóně má. Vážně, tohle je překvapení roku, ve kterém funguje v plné míře herecká chemie, minulost postav, napětí, humor i natěšení na věci příští. Casting navíc trefil neznámé nebo skoro neznámé tváře na jedničku, zejména Luffy a Buggy jsou přímo komediálními démanty. Plavte se taky, kdo hledá dobrodružství starého žánru, které jednou za čas ozvláštní fantastika zvláštních schopností, nemůže volit lépe. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

O nejakym One Piece jsem v zivote neslysel a nebejt hodne povedenejch traileru, asi bych si tenhle serial nikdy nepustil, coz by byla skoda. Prvni serie je v podstate jizda od zacatku do konce, od spis blbnoucich a vtipnejch prvnich dilu po napinavy a vazny posledni dily. Obcas to sice tak divne skace, ze clovek nevi, jestli se ma smat nebo to je mysleny vazne, ale to je jen drobnost. Pribeh tahnouci se celou serii ma velkej potencial, ale i ty dilci veci, co se tu resi, jsou hodne fajn. Navic v podstate jakakoliv trochu hlavnejsi postava je zajimava, ma nejakou historii, svuj pribeh a hlavne je cool. A to ani nezminuju hlavni posadku, to je banda neskutecnejch sympataku v cele s naprosto dokonalym Godoyem, netusim, kde toho kluka nasli, ale v roli je naprosto bozi. K tomu tu jsou na serial hodne obstojny triky, chytlava hudba a ja uz se nemuzu dockat druhy serie. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Wealth, fame, power... Gold Roger, the King of the Pirates, obtained this and everything else the world had to offer and his dying words drove countless souls to the seas. "You want my treasure? You can have it! I left everything I gathered together in one place! Now you just have to find it!" These words lured men to the Grand Line. In pursuit of dreams greater than they've ever dared to imagine! This is the time known as the 'Great Pirate Era'! ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Ultimátní feel good podívaná, které berou vítr z plachet momenty, kdy se pouští do dramatických vod, v těch komediálních a dobrodružných proplouvá úplně bez problému. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Co do vztahů v rámci posádky hrozně hřejivé a pozitivní! Alespoň několik prvních dílů, než se začne hrát na vážnější notu, a začne dominovat trochu ukecanej cringe se scénáristickými loopholes. ___ Kdyby člověk dovedl do důsledku seriálem prezentovaný hodnotový žebříček, jsou hlavní hrdinové v podstatě dost sobeckými lidmi, kteří se řídí striktně pocity a sny a svými preferencemi, což odmítají jakkoliv racionálně filtrovat. Staví sebe nebo své blízké nadevše, čímž v důsledku ohrožují a v některých případech pravděpodobně také ukončují životy tu své, tu svých blízkých a skoro vždy kompletně nezúčastněných bytostí. Ale máme je mít rádi, protože jsou super, takže to radši do důsledku dovádět nebudu. Třeba u Miazakiho ale takovou filtrací procházet nemusím. ___ Pro tu vnitřní hodnotovou nekonzistentnost a pendlování mezi dětinskostí a dospělostí si ale říkám, jestli není anime přeci jen lepší formát než hraný film. Nic, jsem starej a nudnej, sry. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Původní anime neznám a tak jsem šel do úplného neznáma. Tento seriál má své kouzlo, je zábavný, nechybí napětí a herecké výkony skvělé. Nějak jednoduše seriál jako celek sedl, ač bych to po pilotu úplně nečekal. Snad bude druhá série, rozhodně si to po té první One Piece zaslouží. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Netflix znovu dokazuje že jestli jim v něčem jde věřit, tak jsou anime filmy - a s One Piece i jejich live action animace. Je to pakárna pro děti, ale velmi zábavná... jen ze začátku je potřeba se trochu zakousnout a zvyknout si na ty bizarně cheesy schopnosti hlavních postav. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velice populární manga, která se dočkala celé řady i videoherních zpracování, přichází v hraném seriálu, který je až překvapivě zábavný...ale s výhradami. Pokud neznalý divák přistoupí na pravidla hry a uvědomí si, že tito piráti jsou po všech směrech jiní, než cokoliv, co by piráty připomínalo, užije si dobrodružnou jízdu se slušnou výpravou a podařenou akcí. Bohužel po svižném úvodu se začnou kupit další a další postavy a ne všechny jsou dostatečně zajímavé na to, aby si zasloužily tolik prostoru, kolik dostávají. Je to pitomé, je to divoké, často infantilní, ale dokáže to zabavit i diváky neznalé předlohy a opovrhující čímkoliv asijským. Jen to nemá materiál na 8 hodin ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Van Pís je celkem sympatický, zvláštní seriál, ze kterého nejsem teda nijak odvařenej, ale na zabití nudy je to fajn výplň. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Pozitivní, pirátské překvapení (doteď jsem netušil, že One Piece existuje)! Americká verze japonské mangy/anime oplývá hravostí a něčím příjemným, těžko popsatelným. Vzhled seriálu koliduje mezi pirátským středověkem a moderní dobou, aniž by to bylo divné. Místy béčkový vzhled a provedení do příběhu překvapivě přirozeně zapadají. Sympatická sbírka charakterů a dobrý děj mě donutili vidět celých osm epizod v kuse. Všichni, kdo mají ve svém nitru kus snícího dítěte, budou nadšeni! Trailer. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

O existenci mangy One Piece jsem až do uveřejnění seriálu na Netflixu neměl vůbec ponětí a po zhlédnutí první série jsem byl tímto projektem mile překvapen. Po vizuální stránce se seriálu nedá upřít animovaná předloha - ať už se jednalo o rozličné lokace, vzhled některých postav či prazvláštní výběr kostýmů - avšak i z hlediska chování postav jsem měl chvílemi dojem, jako bych (nostalgicky) sledoval například Pokémony. Monkey D. Luffy je vskutku bizarní postavička s nakažlivým optimismem a jasným cílem a jeho představiteli se vcelku podařilo vystihnout jeho myšlenkové pochody. Z jeho "samozvané" crew mi úplně nesedl Usopp, na čemž měl podíl jeho představitel tak i samotná charakteristika postavy. Ze záporáků mě oslovili jak Klahadore tak i Mihawk, zatímco při scénách s Rybáky, kterým byl věnován celkem velký prostor, jsem měl pocit, jako bych sledoval oběti špatně udělaných plastik. Líbilo se mi, že měl divák vedle současné dějové linie možnost nahlédnout do minulosti hlavních postav, kde mě nejvíce zaujala linie se Sanjim a Zeffem. První série byla vskutku svižná, plná dobrodružství a akce, a i když mi místy přišlo zpracování už poněkud divočejší (na což měla jistě vliv předloha), tak jsem si ji opravdu užil a jsem zvědavý, co nabídnou tvůrci v případných dalších sériích. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"I'm the man who's going to be the Pirate King!" Nejlepší seriálová událost nejen roku. Tohle je nejlepší seriálová událost od Stranger Things. Naprosto okouzlující svět, postavy a příběh snadno převedený z anime do live action seriálu. Po ukázce jsem se na Piráty těšil hodně, ale výsledek mě baví ještě víc než jsem čekal. Skvělý casting, soundtrack a kulisy. Chci druhou sérii! / U One Piece mám prostě jen čiré nadšení. Ten seriál mě baví každým coulem. Skvělá výprava, která dovedla z fantasticky absurdních kostýmů, situací a postav udělat absurdní a fantastické postavy, situace a kostýmy. K tomu parádní soundtrack a příběh, který v manze jede už dlouho přes dvacet let. Co se musí ale pochválit nejvíce je casting, který prostě nemá chybu. Nejen Luffy, ale i Zoro a Sanji. A samozřejmě i Nami. Ta je obzvláště perfektní a dokonalá. Vzhledem k tomu jak One Piece překonal veškerá očekávání, tak je jasný, že nás od Netflixu čekají další řady. Nevím jestli tedy dvanáct řad není moc přehnané, ale minimálně pět řad si dám s chutí! (90 %) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pôvodnú mangu nepoznám, lebo už dávno nemám dvanásť, ale mať dvanásť, tak som paf aj z tohto seriálu. Dnes mi to už ako celok pripadalo divné. Mix detinského humoru a miestami dosť drsného prístupu v akcii a v dabingu sa dočkáme aj pár tvrdých nadávok. Mne to na rozdiel od fanúšikov originálu pripadalo príliš naťahované. Oveľa viac by som privítal, keby to natočili ako dvojhodinový film, pretože tam bolo strašne veľa zbytočnej omáčky. Hlavne tie flashbacky o minulosti všetkých hlavných postáv by som úplne vystrihol. Všetky tie traumy z minulosti mohli uhrať ich predstavitelia v súčasnosti. Celkom ma bavila akcia. Humor ma občas rozosmial a postavy si ma získali.  Ale celkovo ten svet je divný a je tam fakt veľa vaty. Takže raz sa to dalo pozrieť, ale neviem, či si pozriem pokračovanie. No uvidíme. 6/10. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně chytlavé a hravé, nečekaně dobře hrané ztvárnění mangy. Seriál vsadil na lásku a cit k předloze (to bohužel není zvykem) a je to znát. Prakticky neznámí herci, chytlavá hudba, barevný svět a zábava.  Tohle mě vrátilo do dětství, kdy jsem pár dílů anime náhodou viděl. U One Piece nejde pociťovat nic jiného, než radost. ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Nejprve zděšení nad tím, že se Netflix chystá zmrvit mou srdeční záležitost. Po informaci, že si to ohlídá sám autor, opatrný optimismus. Po prvním traileru pobavený úsměv a lehké zaťukání na čelo. Po posledním traileru napjaté očekávání. A světe div se, ono se to opravdu podařilo. Tato adaptace je naprostým zjevením a zároveň výjimkou potvrzující pravidlo o západních adaptacích mangy a anime. Nikdo snad ani nemohl doufat, že se to povede až takto skvěle. Nějaké ty woke mouchy na kráse by se našly, ale co už.  Co se týká naštěstí velice briskně potvrzené 2. série, bude opravdu těžké na tuhle bombu navázat, už jen proto, že bizarností by mělo výrazně přibýt, a to i mezi členy posádky. No, nechme se překvapit, držím palce, ať se to povede. Tenhle seriál si to zaslouží. ()

WaraiOtoko 

všechny recenze uživatele

Byť jsem měl o One Piece povědomí už dlouho, musím se přiznat, že mě od něj celkem povrchně vždy odrazovala zejména groteskní kresba, když se tak objevila hraná adaptace, která ještě navíc sklízela dobré recenze, řekl jsem si, že bych to v hraném vizuálu mohl zkousnout. Po zhlédnutí ale moc nechápu, proč se v mnoha recenzích objevuje porovnání s hranou verzí Bebopa a jak je zde vše mnohem lepší, mně to přišlo na zcela shodné úrovni (jen ten soundtrack je zde ještě o něco méně výrazný) ať už se jedná o herectví, kostýmy či vizuální efekty, pravda, nemohu soudit věrnost předloze, jelikož ji neznám, tak hádám, že to je hlavní kámen úrazu, zatím co hlavní dějová linka Bebopa byla poměrně stručná a tak nějaké rozvinutí v hrané adaptaci bylo potřeba, u One piece platí přesný opak, kde naopak odstranění většiny filerových epizod, hlavní dějové lince nejspíš prospělo. Tak děj poměrně rychle odsýpá a soustředí se zejména na seznamování se s novými členy posádky z nichž každý má nějaký traumatizující flashbak, bohužel je ale téměř všechny považuji za nejslabší část seriálu, téměř žádný ve mně nevyvolal chtěné emoce, spíše jsem jen kroutil hlavou proč a jak se postavy chovají. Jinak se ale v mých očích jedná o celkem generický shounen, s velice naivním hlavním hrdinou, čehož si naštěstí i seriál uvědomuje a udělá z toho menší dějovou linku. Seriál tak v mých očích zachraňuje několik záporáků, kterých je zde požehnaně, někteří celkem zajímavě od začátku klamou tělem a jiní dostávají víc prostoru než by si zasloužili. A zejména díky nim jsme vlastně docela zvědav na další sérii a jak se jejich další střetnutí s naší posádkou budou vyvíjet. ()

Vidly10 

všechny recenze uživatele

One Piece neznám, neviděl jsem, nečetl jsem. Tenhle seriál, je ovšem neskutečně úžasnou vstupenkou do toho předlouhého a bohatého příběhu, jakým původní dílo je. Postavy jsou sympatické, příběh je zábavný a zajímavý, CGI a kinematografie vysoce převyšují Netflixovský standart a dávají live-action verzi kultovní mangy ten správný feel, aby to působilo přirozeně a zároveň připomínalo japonský animák. Louffyho cesta a charakter jsou klasickým stereoptypem pro tento žánr, ale je dost funkční na to, aby mě bavil a donutil mě těšit se na další plavbu. Seriál ovšem není dokonalý a ať už jde o několik konců poslední epizody, pár zkrácených charakterových zásahů do příběhu ve scénáři a dětské herce (btw flashbacky jsou jinak taky v topu) … jsem schopen to vše přehlídnout a napálit tomu pětikvalt. Bavilo mě to a doufám, že bude i každého člověka, který nezná originál nebo má dostatek rozumu v hlavě, aby si tuto verzi dokázal užít jako já. 8,5/10 hype na zbytek miluju to. ()

Arcadan 

všechny recenze uživatele

Totální camp, a proto to miluju! Chapadla, klauni, šneci místo telefonů, gumové končetiny, piráti, vojáci v bílých outfitech jak z Vernea a nesmyslné flashbacky ve stylu 90s brakových filmů. Ale tady nakonec posunou všechno k emocím. Indiana Jones pro rok 2023. Dobrodružství, o jakých jsme snili v dětství, s důrazem na hodnoty, co hledáme v dospělosti. Kamarádství, sebedůvěra, laskavost, odvaha být sám sebou, jakkoli jsme z pohledu jiných divní. A taky obrovská dávka empatie k těm nejzranitelnějším z nás. Bez nadsázky jsem se takhle dlouho nedojal jako tu několikrát do epizody, a přitom to nikdy nespadne do banálního sentimentu. A když to nad propastí této škatulky občas trochu balancuje, vždycky přijde nebojácně mimózní humor. Hodně tomu taky pomáhá, že každá postava je extrémně sympatická a dokonale nacastovaná. Vůbec jsem to nečekal, ale Netflix ze mě po letech jejich druhořadých seriálů vydoloval tímhle mistrovským kouskem znova osmiletýho kluka. Chci druhou sérii a možná nakoukám i původní anime. ♥ ()

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Reklama

Reklama