Reklama

Reklama

VOD (1)

Návrat Rýchlej roty Chipa a Dala po tridsiatich rokoch zachytáva bývalé televízne hviezdy Disney Afternoon v súčasnom Los Angeles. V tejto kresleno-hranej akčnej komédii žijú Chip a Dale medzi kreslenými a živými bytosťami v modernom Los Angeles, ale ich životy sú už úplne iné. Od zrušenia ich úspešného televízneho seriálu ubehlo niekoľko desiatok rokov a Chip (hlas John Mulaney) sa poddal životu na predmestí a predáva poistné zmluvy. Zatiaľ sa Dale (hlas Andy Samberg) po počítačovej úprave nostalgicky vracia k zlatým časom. Keď ich bývalý seriálový kolega záhadne zmizne, Chip a Dale musia oživiť svoje priateľstvo a vžiť sa opäť do postáv detektívov Rýchlej roty, aby zachránili priateľa. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (120)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Bylo by sice fajn, kdyby to bylo skutečně mysteriózní a jediná záhada z celého filmu nebyla odhalena do 20 minut, taky tu mohlo být víc vtipných scén, protože jenom hromada easter eggů to nezachrání (ale přiznávám, že mě potěšilo, co všechno jsem tu viděl, dokonce i jeden z mých oblíbených seriálů - jen teda velikost postav tvůrci solidně podělali) a k něčemu trapnému samozřejmě taky dojde, i když je toho minimum, ale i tak musím říct, že jsem si to užil. Scénář to má slušný a propracovaný, vedené je to taky slušně, easter eggů je zde skutečně hodně, postavy jsou sympatické (a to říkám jako někdo, komu Rychlá rota v dětství nikdy moc nesedla), nápadů to taky nemá málo a hlavně jsem rád po dlouhé době zase viděl film, který mixuje hraný a animovaný film. Jen s tím Králíkem Rogerem bych to tolik nesrovnával - sice mu tady dost jasně tvůrci vzdávají holt, ale je třeba si uvědomit, že Roger ve své době neměl tolik možností takhle rozvinout příběh i vizuál, zatímco v současnosti to jde, když animovaný průmysl vypadá tak jak vypadá. Proto bych ani neřekl, že je to kreativnější, v rámci svojí doby je v tomhle ohledu vidím tak nastejno, ale když je srovnám podle mých dojmů z nich, tak Králík Roger pořád vede. Přitom by jen stačilo pořešit výše vypsané mínusy + by bylo fajn, kdyby u Disneyho někdy měli koule i na sebeironii a nedělali jen nostalgické a neurážlivé vtipy, ale i tak se mi to dost líbilo a některé scénky a hlášky tu jsou prostě geniální. Slabé 4* ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Hodně moc jsem si přál, aby se mi to líbilo. Jako dítě jsem Rychlou rotu miloval, a od tohoto filmu jsem čekal krásný nostalgický návrat. Bohužel se to povedlo, tak napůl. Samotný film je natřískaný odkazy, gagy, vtipy na Hollywoodu, skrytými fóry, vizuálními vtipy atd. Tvůrci zde přišli s tolika nápady, že jsem nevěděl, kam dříve koukat, a stoprocetně jsem nepostřehl všechno. Je toho tady fakt hodně moc a z některých nápadu jsem opravdu hodně nadšený. Velkou radost mi udělal i návrat mých oblíbených hrdinů. Největší problém je v samotnému příběhu, který je jako detektivka nudnější, a jako rodinný komediální film ne zas tak vtipný. Chybí tomu lehkost a hravost. Je sice super, že tvůrci neustále přichází s dobrými nápady, ale když to po příběhové stránce skřípe, tak je to naprd. Z mého pohledu menší zklamaní, přesto nemůžu říci, že bych viděl špatný film. ()

Reklama

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Po ohlášení tohoto "comebacku" jsem byl hodně podezřívavý, po traileru mírně natěšený a po zhlédnutí nepokrytě nadšený. S drobnými výhradami. Tohle je asi nejblíž modernímu Králíku Rogerovi, co jsme mohli dostat. Ale nadčasovost "Falešné hry" zde vystřídal podvratný meta humor. A není to vyloženě na škodu. Ostatně režie se ujal Akiva Schaffer a jedné z hlavních rolí Andy Samberg, tudíž jde v podstatě o film parodické kapely Lonely Island. Pokud bychom Rychlou Rotu počítali jako další z řady "live action remaků" od Disneyho, tak by se jednalo o suverénně nejvydařenější kousek. Tohle je ale spíš pomrknutí na fanoušky původního seriálu, kteří se rádi vezou na vlně nostalgie a různých "multiversů". Ovšem pomrknutí veskrze láskyplné. Hodně silné čtyři hvězdy. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Neskutečná hromada odkazů, že to mozek nedokázal vstřebat, výtečná animace a to je všechno. Chybí silnější nápad, scénář je klišé a chybí výrazný anglický dabing. Detektiv Pikachu měl Ryana Reynoldse, nový Chip a Dale nemají nic. Chybí hlášky u kterých by se člověk pořádně zasmál. Je to vizuálně líbezné a uteče to, ale stejně tak rychle se to vypaří z hlavy. Možná by tomu pomohl český dabing, hlavně Kaiser jako Dale by to mohl uživit. Průměr. 60%. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Rýchla rota Chipa a Dala bol hneď po Káčerove jeden s mojich Top seriálových animákov, takže som sa tešil na stretnutie po rokoch. Síce ma trošku odradila animácia, ktorá je na polku hrana, na polku animovaná a aj keď som si na to zvykol, radšej by som si to pozrel celé v animovanej podobe. Čo sa týka filmu, tak som spokojný, bavil som sa. Chip a Dale sú znova vtipný, tak ako si ich pamätáme. Je tu hromada vtipných scén, hromada známych rozprávkových, ale aj filmových postav a veľmi ma bavil príbeh, v ktorom sa "nadáva" na dnešný Holyúd (remaky, reeboty atď.). Stručne a jasne - veľmi príjemne pokračovanie seriálu s partiou, s ktorou ste sa už dlho nevideli. Kludne by som si dal aj dvojku. 75% - 4* ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Nový Frank Drebin pokukuje po Pamele Anderson

Nový Frank Drebin pokukuje po Pamele Anderson

18.04.2024

Jak to tak vypadá, opravdu letí naším směrem. Nová Bláznivá střela, v níž by legendární postavu detektiva Franka Drebina, jehož efektivitě se rovná pouze jeho neschopnost, měl ztvárnit… (více)

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reklama

Reklama