Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 4
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Rozhovor 4

Recenze (374)

ajuska 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Viděla jsem jen dvě řady z těch, které u nás kdysi dávala Nova a naprosto mě to dostalo. Skvěle propracovaná reality show, kde bojují lidé proti přírodě i proti sobě a sami rozhodují, kdo má být vítěz, zkrátka žádné smsky a soupeření o zalíbení se divákům. To tomu dodává šťávu. UPDATE: Během nedlouhé doby jsem dohnala všechny série a pořád platí - skvělá reality show. Ani po více než dvaceti řadách to není nuda. ()

MMR 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

V den mého 1.výročí zde na csfd jsem se rozhodl napsat komentář k mé nejoblíbenější reality-show. První série jsem kdysi viděl na nově a hned jsem si to oblíbil. Po čase jsem se k tomu vrátil a postupně shlédnul ostatní série. Když se ohlédnu, jak šel čas, tak jsem byl svědkem velké přeměny ve hře, která v počátcích byla spíše záležitostí přežití jako takovému, obstarávání potravy, vody atd.. Postupem času se z toho stávala čím dál více sociální hra a vlastně v posledních sériích jde už jen o taktiku, což na jednu stranu může být škoda, na druhou stranu ale je to stále zajímavé. Mé oblíbené série: Afrika (3), a to z důvodu faktu, že vyhrál hráč, kterému jsem fandil od prvního dílu. A pročpakže jsem fandil Ethanovi? No protože řekl, že je fotbalista :-D Takže to mi samozřejmě udělalo obrovskou radost. Další oblíbená série: Cook Islands (13): Tahle řada podle mě byla jednoznačně nejlepší, jak co se týkalo soutěží, tak strategie. Od prvního dílu jsem fandil Yulovi, s dalšími díly jsem zase obdivoval Ozzyho. Tato série měla hodně do sebe a musím zdůraznit, že od žádné jiné řady už neočekávám nic lepšího. A nemohu si odpustit zde napsat o soutěži o imunitu, která byla podle mě ze všech soutěží ta nejzábavnější na koukání. A tou byla soutěž ve vodě, kde se překonávali překážky a pro něco se museli potopit. Tam Ozzy všechny neuvěřitelně komicky převálcoval, tu soutěž jsem si pouštěl stále a stále dokola. Další řady už nebyli takové, vyzdvihnul bych 20.Sérii H vs V, a ještě 21. Nicaraguu z důvodu vítězství hráče, kterému jsem též fandil od začátku. Neoblíbené série nebo-li série, které pro mně byly nejnudnější: 17 (Gabon) - nejslabší řada, pak nic moc řady 9, 11 a pro mě nic moc 16.Řada, což vím, že se mnou moc lidí nebude souhlasit. Víc se mi ty řady pitvat nechtějí, to by bylo už moc dlouhé. Přidám jen oblíbené hráče: Ethan, Tom, Lex, Neleh, Paschal, Jenna M., Johnny Fair play, Tom Westman, Terry, Yul, Ozzy, Yau-Man, Michelle, Kenny, Russell, Danielle, Fabio, David. Neoblíbenci: Sandra!!!!!!!!!, Vecepia, Candice, Boston Rob v 8. a 20. Sérii, Cirie a určitě další na které si teď nevzpomenu :-) ()

Reklama

st.ranger 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Ano, je to pouze reality show a obsahuje několik typických amerických vložek, které seriál kazí, jako například emocionální výlevy, návštevy příbuzných a dotčenost jednotlivých hráčů, ale pořád se jedná o nejzajímavější reality show o tom, co je člověk schopný udělat pro milion dolarů. Kvalita vítězů je sporná, každý se pohlíží na jiné aspekty. Někteří hráči dokáží přežít díky imunitám, přestože byli určeni k vyhození, jiní tiše kontrolují celé dění ve svůj prospěch. Některé řady jsou nezajímavé, některé charaktery nevýrazné a někteří výherci urážkou. Nejoblíbenější série je pro mě All Star a Cook Island, nejhorší Amazonka a Guatemala. ()

heyda 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

První série Borneo přinesla zrození naprosto nejlepšího soutěžního pořadu všech dob, i proto si zaslouží pozornost a chválu. V celkovém vyznění (25 sérií) se sice Borneo z mého pohledu nepohybuje vůbec vysoko, nicméně vítěz je zasloužený a přirozenost Jeffa se mi hodně líbila. Největší debil Bornea: Rudy, největší kravka: Susan, nejsympatičtější hráč: Rich, nejsympatičtější hráčka: Colleen. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Rozhodně tu nebudu procentuálně rozebírat každou sérii. Viděla jsem všechny, některé se mi líbí víc, některé méně... například starší série než je dvanáctá si už nikdy znovu nepustím, ale jen proto, že jsem si moc navykla na "moderní" vzhled Survivora. Co se toho týče, vždy to bude má srdeční záležitost a nejoblíbenější reality show (prakticky jediná reality show, co sleduji) akorát mě mrzí, že to Jeff tak moc posílá do kytek :( 5* ()

Galerie (529)

Zajímavosti (367)

  • Táto série měla původně název Survivor, podtitul Borneo dostala až později kvůli rozlišení od ostatních sérií. (Zix.)
  • Výkonný producent Mark Burnett přiznal, že u prvních sérií Survivor byli používáni k točení některých scén dvojníci. Později bylo vysvětleno, že skuteční aktéři jsou často obklopeni kamerami, a tak pro přirozenější působení záběrů byli použiti náhradníci. Není však jisté, kdy se s těmito praktikami přestalo, a vlastně ani to, jestli se vůbec přestalo. (cmenda)
  • Na Reunionu po 20. sérii „Heroes vs Villains“ se Russell Hantz a Rob Mariano začali hecovat, což vedlo producenty k tomu, že je proti sobě postavili v 22. sérii nazvané „Redemption Island“. (Kulmon)

Reklama

Reklama