Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 2
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Rozhovor 2

Recenze (374)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Brilantné. Myslím si, že väčšia zábava a pastva pre oči v rámci súťaženia neznámych ľudí v TV nie je. Hlavne tieto prvotné americké série situované či už v Južnej Amerike, Afrike či juhovýchodnej Ázii mali šťavu. Jesť červíkov, stáť hodiny na jednom mieste a prekonávať duševnú a fyzickú hranicu bolesti... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

POZOR možné SPOILERY TV/// Soutěžící 7/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Prostředí 7/10/// PLUS: už kdysi dávno (Africa v roce 2003) jsem si zamiloval tuhle nejlepší reality show, která neustále dokáže překvapovat, v první sezóně jsem si oblíbil Collen a zjistil, že napoprvé vypadal pořad trochu jinak než v pozdějších sezónách MÍNUS: vypadal totiž celkem minimalisticky a levněji, hodně se tu divákovy vysvětluje, závěrečný Reuninon nemoderuje Jeff Probst, soutěže jsou jednodušší, ostrovy působí spíše jako dvě oddělené pláže a hra je díky Richardovi celkem jednostranná a Collen se svým kmenem nemá moc šancí. Je to ale taky důkaz že se stačí na začátku spojit do čtyřky a nezradit se.***Celkem 75%*** Je škoda, že jsem musel na první řadu čekat dlouhých 12 let, ale o to víc si jí vážím a sledování si užívám. Na Borneu jak jsem psal výše je poznat, že pořad teprve začíná a podle toho to i vypadá. Přesto se nejedná vůbec o špatnou řadu. Najdou se tu dobré momenty a pozorný divák který viděl pozdější řady si všímá několika rozdílů, které později zmizely. Viděl bych to tak že rok 2013 se ponese ve znamení trosečníka. PS: Vždy jsem hodnotil jednotlivé řady, proto zdejší hodnocení patří první řadě, tedy Borneu. Samotný pořád a jeho námět je to nejlepší co se na obrazovky dostalo. ()

Reklama

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Reality show nikdy nebyly můj šálek čaje. Nápad to není špatný, ale ve výsledku je "srvajvr", jak s oblibou říkával Vladimír Železný, trapárna emerického ražení, i když jsem na to kdysi čuměl jako puk. Nebýt tam tolik patosu (skvěle to vystihuje parafráze mého táty: "Máme tě moc rádi, a proto jsme tě vyloučili."), šel bych asi s hodnocením nahoru. "Dřel jsem se tu jako mezek a většina z vás se jen válela." (369.) ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Rozhodně tu nebudu procentuálně rozebírat každou sérii. Viděla jsem všechny, některé se mi líbí víc, některé méně... například starší série než je dvanáctá si už nikdy znovu nepustím, ale jen proto, že jsem si moc navykla na "moderní" vzhled Survivora. Co se toho týče, vždy to bude má srdeční záležitost a nejoblíbenější reality show (prakticky jediná reality show, co sleduji) akorát mě mrzí, že to Jeff tak moc posílá do kytek :( 5* ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Reality show jsem se vždy velkým obloukem vyhýbal, ale po doporučení několika uživatelů jsem se na Survivor přece jen podíval a začal mě velice bavit, i přesto že jsem očekával bezduchou show, kde si každý půjde po krku, ovšem realita byla jiná a i přes taktizování některých soutěžících mě tenhle seriál oslovil. Rudy je prostě navztekanej masér a ty jeho prupovídky mě vždy pobavily. ()

Galerie (529)

Zajímavosti (367)

  • V osmé řadě, All-Stars, soutěžilo 18 soutěžících místo 16, a byli rozděleni do třech kmenů. Během soutěží o imunitu se o bůžka imunity dělily dva první kmeny. (Tom Riddle)
  • Randy ze 17. série se do soutěže hlásil celkem 15krát. (Kulmon)
  • Výběr moderátora pro tuto soutěž měl dva finálové uchazeče. Jedním z nich byl Jeff Probst a druhým Phil Keoghan. CBS se nejprve nedokázala rozhodnout, kdo z nich bude soutěž uvádět. Nakonec se rozhodla pro Jeffa Probsta a Philovi nabídla moderování The Amazing Race (2001), který postupně Survivora překonal a vyhrál několikrát po sobě cenu EMMY za nejlepší reality show roku. (Zeck)

Reklama

Reklama