Reklama

Reklama

Malý krámek hrůz

  • USA Little Shop of Horrors (více)
Trailer

Obsahy(1)

Květinářství pana Mushnika nemá štěstí na zákazníky. Obchody jdou špatně až do okamžiku, kdy dá prodavač Seymour jedné rostlině několik kapek vlastní krve. Neví, že její zvláštní vlastnosti pocházejí z vesmíru. Kvvětinu pojmenuje Audrey II. Podle kolegyně, po které touží. Chtěl by s ní žít, ale Audrey chodí se sadistickým zubařem. Cestu ke štěstí by mohla otevřít zázračná rostlina. Pan Mushnik díky ní má neuvěřitelný obrat. Ukáže se však, že je nejenom masožravá, ale také nenasytná. Připraví sice Seymoura o protivníky, ale láká ji i Audrey. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Až při sledování tohoto dílka jsem si uvědomil, jak jsem se možná vlastně i docela bavil u původní verze. Triky jsou bezva, Audrey je pěkná (myslím Audrey II), písně fajny (jen díky nim se to dá snést do konce). Ale už to, že „Mean Green Mother from Outer Space” s textem jako „natrhnu ti prdel“ byla nominována na OSCARA, svědčí o tom, že něco není v pořádku. Asi jsem zrovna neměl náladu na sledování sadistického zubaře (nebo, dle Audry „semisadistického" :), a masochistický Bill Murray byl jedinou světlou stránkou. ….nicméně Steve Martin byl štramák :)) ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Trojice mejch oblíbenců (Steve Martin, John Candy a Bill Murray) se sešla v jednom filmu a oni se tam skoro neukázali. Steve Martin má sice naprosto úžasnou, ale bohužel jen vedlejší roli, John Candy a Bill Murray tady dostali jenom štěky. Jinak originál z roku 1960 jsem viděl před několika lety a dal jsem mu 3 hvězdy a tenhle remake podle mě lepší neni. Takže taky 3 hvězdy. Buzikály holt nejsou můj šálek čaje. I když teda písnička "Dentist" byla fakt super. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Vite jak se říká, že něco je lepší než drátem do oka? Tak toto je film u kterého je lepší se raděj začít shánět po tom drátu. Ano, je to horor-comedy muzikál jako Rocky Horror Picture Show, ovšem s tím rozdílem že tady je místo zpívajícího Tima Curryho v podvazkách trojice ošklivých černošek z harlemu, místo hororových überklasik Adéla ještě nevečeřela, místo rock'n'rollu černé gospely a ultrapatetické muzikálové aranže, místo hravého šílenství mainstreamová nuda a místo sexy Susan Sarandon superblbá hnuska Ellen Greene. Bill Murray tu má výbornou roličku, všechno ostatní je hrozné. 4/10 ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

I po více než pětadvaceti letech, je Malý krámek hrůz ojedinělé žánrové lečo. Sci-fi muzikál o kytce z vesmíru a looserovy z předměstí, má vynikající pasáž se zubařem...nejlepší rolí Steva Martina, pár vtipných momentů na začátku, ale pak už je to jen ubíjející otravnost.  Ocenit ale musím pár slušných songů a pak výtvarníky, kteří by si jistě měli co říct se Švankmajerem. Netuším jaké byly dobové recenze, ale když uvážím, že to vzniklo ve stejném roce, jako Kačer Howard, tak nejspíš o žádný superprůšvih nešlo. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Tak ne muzikál z kadeřnického učiliště, ale muzikál z květinářství je to nejdivnější co jsem tuhle zimu viděl. Little Shop of Horrors je hlasický polarizující film. Buď divákovi sedne, nebo se jím protrápí. Já patřím spíš do druhé skupiny, protože i když mám brak rád - a tohle je přiznaný brak, se všemi nezbytnými proprietami, tak me vůbec nezaujaly písničky. Pochopitelně s výjimkou ikonické Dentist, protože Steve Martin je v ní tak kouzelný, že byl byl zločin ji prozívat. Ze zbytku filmu jsem si užil jen naprosto famózního Billa Murrayho. Komu se líbí úchylárny typu Rocky Horror Picture Show, tak by měl tohle minimálně zkusit. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (18)

  • Loutkaři, jež navrhli a ovládali Audrey II, pochází ze společnosti Jima Hensona (který stál za zrodem Mupetů). (HellFire)
  • Bill Murray většinu svých replik improvizoval. (Chatterer)
  • Scény, ve kterých spolu vystupují dvě největší loutky Audrey II, se natáčely v šestnácti a poté dvanácti snímcích za sekundu. To znamená, že oba loutkaři museli mluvit a pohybovat se zpomaleně. (HellFire)

Související novinky

Malý obchod hrůz čeká návrat

Malý obchod hrůz čeká návrat

16.03.2024

Pokud si občas říkáte, že masožravé rostliny nemají na velkém plátně dostatek reprezentace, možná se to brzy změní. Podle informací serveru Deadline je totiž v přípravách nová verze klasické… (více)

Chris Evans jako sadistický zubař

Chris Evans jako sadistický zubař

25.02.2020

Herec Chris Evans (Avengers: Endgame, Na nože) se čerstvě upsal roli sadistického zubaře v chystaném remaku Malého krámku hrůz pro studio Warner Bros. Film chystá Greg Berlanti (Green Lantern, Já,… (více)

Reklama

Reklama