Reklama

Reklama

Na planetě Spaceballs vyplýtvali atmosféru, a tak se rozhodli ukrást ji svým sousedům na planetě Druidia, kde má právě dojít ke sňatku královské dcery Vespy s jediným existujícím princem Valiem. Vespa ze sňatku není nadšená a uteče od oltáře. Doprovází ji její komorná Dot Matrix. Spaceballové v čele s neschopným prezidentem Škrobem a lordem Tmavou Helmou hodlají Vespu unést, a získat tím páku na krále Rolanda, aby jim prozradil heslo k ochrannému štítu atmosféry planety Druidia. Král Roland mezitím již kontaktuje kapitána Lone Stara, kterému pomáhá jeho kamarád Blaf, a žádá ho, aby princeznu Vespu zachránil. Lone Star souhlasí, ale za záchranu požaduje poměrně vysokou částku, aby mohl zaplatit své dluhy. Spaceballové už vtahují princezninu loď do své vesmírné lodi Spaceball jedna, když v poslední chvíli Lone Star přemístí Vespu i Dot Matrix na svou loď. Když to Spaceballové zjistí, okamžitě se pustí do pronásledování. Lone Star nemá dostatek benzínu a musí nouzově přistát na pouštní planetě. Zde jim pomohou Dinkové, kteří je dovedou do jeskyně k muži jménem Jogurt. Ten má kouzelný prsten, takzvaný dešvorc, který věnuje Lone Starovi. Protože je Jogurt velmi chytrý, Lone Star by se od něj rád dozvěděl, zda nepoznává amulet, který Lone Star nosí celý život na krku, ale neví, co to znamená. Jogurt mu odpoví, že se vše včas dozví. Mezi Lone Starem a Vespou to začíná jiskřit, ale je jasné, že z toho nic nebude. Princezna si může vzít zase jen prince. Spaceballové zjistí, kde princezna je, a unesou ji. Jogurt poskytne Lone Starovi benzín a ten se okamžitě vydá princeznu hledat... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (444)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Režisér Mel Brooks se tímhle opravdu vytáhl. Spaceballs se mi dostali do rukou teprve nedávno a hned po prvním shlédnutí jsem si byl vědom toho, že jsem právě viděl jednu z nejlepších parodií. Spaceballs jsou velmi zdařilou, přesnou a trefnou parodií na kultovní a moje oblíbené Star Wars. Pro fandy "hvězdnoválečných" filmů můžu jedině doporučit. Spoustu nezapomenutelných hlášek a scének má na svědomí Rick Moranis v roli "temného" Dark Helmeta, třeba když si hraje s postavičkami nebo když zjistí že má na palubě samé "hovada". Díky pane Brooksi za tuhle srandu. A jak by řekl mistr Yoghurt - De Švorc s vámi! ()

5150 

všechny recenze uživatele

už je mi tak nějak jasné, že Mel Brooks není moje krevní skupina.. ale cameo Johna Hurta nemělo chybu a potěšil rovněž vkusný písničkový doprovod, z něhož musím minimálně zmínit titulku "Spaceballs" od The Spinners a samozřejmě otvírák "Good Enough" z alba 5150 rockové partičky Van Halen.. pokud se chcete skutečně pobavit u nějaké variace na STAR WARS, doporučuji raději kultovní béčko STARCRASH.. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu silně nadhodnocený snímek, jehož největším problémem je velká rozkolísanost kvality jednotlivých gagů. Velice vtipné fórky střídají vtípky ze suterénu nebo pouhé pokusy o ně. Film těží z parodování všeobecně známé popkulturní předlohy, spíš bych řekl, že na ní parazituje. Celkový dojem (spíš se zamhouřenýma očima) 40 %. Jeden z těch filmů, které fungují, pokud jste unavení a chcete se něčím nenáročným odreagovat. Z komerčního hlediska mimochodem žádnou díru do světa neudělal. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Spaceballs jsou jediným filmem Mela Brookse, u kterého jsme se aspoň trochu bavil. Zbytek jeho tvorby je mi totálně ukradený. Vesmírná tělesa se dotýkají mého milovaného fenoménu Star wars , ale jsou pouze parodií, čerpající ze SW. Nic víc. Po několikátém shlédnutí jsou pro mě Spaceballs jen prázdným filmem, těžícím z legendy a přiživující se na ní. Mel Brooks tak nadobro zůstane mnou nepochopený a naprosto odstrčený. ()

Jillen 

všechny recenze uživatele

Jakožto milovník Hvězdných válek jsem si to jednoho krásného dne půjčil. A s klidným svědomím můžu prohlásit, že jednou a dost...Film si užije možná tak fanda Star wars, který ví o co go, ale neznalec se bude divit co je to za pytlovinu a nic moc ho tam nezabaví. Mnohdy trapné scény a občas i něco vtipného...prostě čistý průměr a zábava na jedno použití ne však pro každého. Dávám 50% ()

Galerie (113)

Zajímavosti (37)

  • Příběh a postavy parodují především Hvězdné války, ale najdeme zde i narážky na Star Trek, Vetřelce, Planetu opic (původní) a řadu dalších populárních (nejen sci-fi) filmů. (Čiban)
  • Blafův kostým byl ovládán třemi lidmi. Ocasem vrtěl John Candy ovladačem skrytým v pacce a další dva asistenti ovládali uši. (mi-ib)
  • V jedné scéně sedí Dark Helmet ve vznášedle na poušti. Vznášedlo se ve skutečnosti nevznášelo, ale stálo na podstavci, který byl obložen zrcadly. Když se pozorně podíváte, poznáte, kde zrcadla končí. (HellFire)

Reklama

Reklama