Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Inspektor Callahan se podílel na odsouzení vlivného gangstera Loua Janera a jeho muži se ho vzápětí pokusí zabít. Harrymu se však podaří z noční přestřelky vyváznout bez zranění. Další den je mu přidělen nový parťák, Číňan Quan. Společně jsou pověřeni vyšetřováním vraždy zpěváka Johnnyho Squarese, který pravě dokončil natáčení hororu Hotel Satan pod vedením režiséra Petera Swana. Televizní reportérka Samantha Walkerová zveřejní zprávu o podivné hře, kterou hrál režisér Swan a někteří lidé z jeho štábu. Každý z nich vypracoval seznam lidí, kteří prý zemřou. Vítězem je ten, kdo uhádne nejvíce mrtvých. Na Swanově seznamu Harry najde nejen zpěváka Squerese, ale i sebe. Po dalším útoku Janerových zabijáků Harry pohrozí uvězněnému gangsterovi, že přijde o život, pokud se mu něco stane. Po dalších vraždách, jejichž oběti byly na seznamech podivné hry, si Harry uvědomí, že jde o někoho, kdo se chce režisérovi pomstít. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Snad je to mou slabostí pro Harryho Callahana (s jehož postavou tyhle filmy stojí a padají), ale já si pořádně užil i Dead Pool. Je to osmdesátkově přestřelené, ale jak už jsem zmínil u předchozího dílu, Dirty Harry k osmdesátým létům prostě patří stejně jako Rocky, Rambo i další hrdinové mého dětství. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po Taken dostává scéna, kde Eastwood vyhrožuje Neesonovi, úplně jiný rozměr :) Pětka zapadá do osmdesátek výrazně líp než čtyřka, ale pořád nemá - stejně jako bondovky - šanci udržet krok s konkurencí v podobě Smrtonosné zbraně, Pasti a trojek Ramba a Indyho. Harry má sice stále styl (čtení vzkazu ze sušenky štěstí ozbrojenému lupiči), ale akce je na dobové standardy málo a utkví jen fajn honička s dálkově ovládaným autíčkem. Fakt nechápu, proč dali tvůrci dle tehdejší módy Harrymu za parťáka asiata ovládajícího bojová umění, když ho pak nechali jen dvakrát kopnout v jedné scéně. Tedy ona je celá linie s parťákem, jakož i zápletka s hrou smrti dost nedotažená. S povděkem naopak kvituju Patricii Clarkson, která je v mých očích výrazně fešnější než Sondra Locke. Každopádně je Sázka na smrt sice nijak výjimečným, ale důstojným zakončením série. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se téhle poslední callahanovce vyhýbal, protože jsem si kdovíproč vsugeroval, že to musí být slabota. Jenže ono je to spíš nečekaně vtipné, protože sebeironické, se zaměřením na svět filmového průmyslu, posedlost celebritami a bulvární žurnalistiku. Snad v žádném z předchozích dílů C.Eastwood tak moc nesplýval s postavou, kterou hraje (policejní inspektor na titulu obrázkového magazínu)...a parťáka mu tentokrát (po Mexičanovi a ženě) dělá Asiat. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Závěrečný díl Drsného Harryho se myslím slušně vydařil, opět skvělá dávka kvalitního humoru a vydařených přestřelek, dalším plusem je herecké zpestření L. Neesona a J. Carreyho, který se sice objevil jen na chvíli, ale potěšil , bohužel velkým minusem je autíčko na ovládání s přidělanou bombou pronásledující osobní auto Harryho, no nebudu se o tomhle rozepisovat, to se musí vidět. Jeden známý mi jednou řekl ,,u akčních filmů nesmíš přemýšlet'' a přesně tuto frázi bych dopručil zapamatovat si každému kdo se bude chtít podívat na tento film ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Málokterá filmová série má opravdu parádní poslední díl. Naštěstí tohle u "dirty harry" série neplatí. The Dead Pool je bezpochyby nejhvězdnější díl ze všech (Eastwood, Neeson, Clarkson, Carrey) a má i slušný příběh, samozřejmě i akci a hlavně drsného Clinta, který nezklame v žádném z pěti dílů této kvalitativně vyrovnané série. Jsem rád, že zrovna Harrymu Callahanovi se podařilo odejít, když ne v nejlepším, tak alespoň těsně před vrcholem. 80 %. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (14)

  • Když v únoru roku 1988 probíhaly postprodukční práce na snímku Bird (1988), Eastwoodovi lidé už v San Francisku a okolí natáčeli Sázku na smrt. (ClintEastwood)
  • Tento film byl pro skupinu herců, kteří v té době začínali svou kariéru, příležitostí předvést svůj talent. Mezi ně patří Patricia Clarkson, Liam Neeson či Jim Carrey. (ClintEastwood)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (reich)

Reklama

Reklama