Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Inspektor Callahan se podílel na odsouzení vlivného gangstera Loua Janera a jeho muži se ho vzápětí pokusí zabít. Harrymu se však podaří z noční přestřelky vyváznout bez zranění. Další den je mu přidělen nový parťák, Číňan Quan. Společně jsou pověřeni vyšetřováním vraždy zpěváka Johnnyho Squarese, který pravě dokončil natáčení hororu Hotel Satan pod vedením režiséra Petera Swana. Televizní reportérka Samantha Walkerová zveřejní zprávu o podivné hře, kterou hrál režisér Swan a někteří lidé z jeho štábu. Každý z nich vypracoval seznam lidí, kteří prý zemřou. Vítězem je ten, kdo uhádne nejvíce mrtvých. Na Swanově seznamu Harry najde nejen zpěváka Squerese, ale i sebe. Po dalším útoku Janerových zabijáků Harry pohrozí uvězněnému gangsterovi, že přijde o život, pokud se mu něco stane. Po dalších vraždách, jejichž oběti byly na seznamech podivné hry, si Harry uvědomí, že jde o někoho, kdo se chce režisérovi pomstít. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle uz se tak nepovedlo Eastwood starne originalita se vytraci tenhle film z Drsnym Harrym je holt nejslabsi coz ale zase neznamena ze by se na to nedalo v pohode kouknout je to takova jednohubka bez vetsiho smyslu a tentokrat nastesti i bez prepalene stopaze takze ciry prumer ale kultovni je urcite ta scena kdy Harry a jeho partak ujizdeji autem pred malym autickem na dalkovy ovladani nalozenym trhavinou takze sem tam originalni napad se jeste najde no nastesti tahle serie vcas skoncila dalsi filmy by byly uz jen umelym natahovanim takze tohle je urcite jeste celkem dustojnej konec ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po Taken dostává scéna, kde Eastwood vyhrožuje Neesonovi, úplně jiný rozměr :) Pětka zapadá do osmdesátek výrazně líp než čtyřka, ale pořád nemá - stejně jako bondovky - šanci udržet krok s konkurencí v podobě Smrtonosné zbraně, Pasti a trojek Ramba a Indyho. Harry má sice stále styl (čtení vzkazu ze sušenky štěstí ozbrojenému lupiči), ale akce je na dobové standardy málo a utkví jen fajn honička s dálkově ovládaným autíčkem. Fakt nechápu, proč dali tvůrci dle tehdejší módy Harrymu za parťáka asiata ovládajícího bojová umění, když ho pak nechali jen dvakrát kopnout v jedné scéně. Tedy ona je celá linie s parťákem, jakož i zápletka s hrou smrti dost nedotažená. S povděkem naopak kvituju Patricii Clarkson, která je v mých očích výrazně fešnější než Sondra Locke. Každopádně je Sázka na smrt sice nijak výjimečným, ale důstojným zakončením série. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V sedemdesiatych rokoch minulého storočia sa americký herec Clint Eastwood štylizoval do postavy svojrázneho policajného inšpektora Harryho Callahana, ktorého pre jeho nekompromisnú povahu a cynický humor volali Drsný Harry. Začalo to rovnomenným filmom z roku 1971 (Dirty Harry). O dva roky neskôr bolo vyprodukované pokračovanie s názvom "Magnum Force". Oba som ocenil plným počtom hviezdičiek. V roku 1976 sa do kín dostal snímok "Násilník". Štvrtá časť, ktorá sa volá "Náhly úder", bola natočená až v roku 1983. Tie odo mňa dostali po štyri hviezdičky. Záverečný diel zo série týchto krimi thrillerov sa objavil v roku 1988 pod názvom "Stávka na smrť". Je to posledný film, v ktorom sa Clint Eastwood objavil ako Harry Callahan. Aj keď mu už pomaly dochádzal dych a tak trocha vymäkkol, i tak je to dôstojná trojhviezdičková rozlúčka s touto kultovou filmovou postavou. *** ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Pátý díl o Harry Callahanovi svoji kvalitu ztrácí především tím, že Drsný Harry není už tak drsný (vyjma scény s kamerou) - je v mnohých věcech umírněnější než obvykle, samozřejmě až na svůj vztah ke zločincům. Ty opět bez přemýšlení na místě odsoudí a popraví - a tak to má být. Zápletka o seznamu smrti je docela originální, provedení však nijak nevybočuje z průměrného kriminálního thrilleru. Co mě naopak velmi potěšilo, byla účast takových hvězd jakými jsou Liam Neeson, Jim Carrey a zejména moji oblíbení Guns N´Roses. 60% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

The Dead Pool, aneb asi ta nejslabší část celé pentalogie s Clintem Eastwoodem jakožto Harrym. Příběh je zde nemastný a neslaný, přičemž i scénář je na poměry série poměrně fádní, takže i na vcelku střízlivé stopáži lze nalézt několik hluchých míst. Jedinými pozitivy tedy bohužel zůstává pouze pestré herecké obsazení a jedna nápaditá akční scéna s autíčkem na ovládání. Nic víc, nic míň. Škoda. „You're shit outta luck.“ ()

Galerie (46)

Zajímavosti (14)

  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (reich)
  • „Každá postava má omezené možnosti a Drsný Harry již svůj potenciál víceméně vyčerpal“. Takto se rozloučil Eastwood se svou slavnou postavou, kterou si zde zahrál naposled. (ClintEastwood)
  • Píseň, kterou ve filmu ´“zpívá“ Jim Carey, je „Welcome To The Jungle“ od skupiny Guns'N Roses. (korbitch22)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno