Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pravda může člověka osvobodit - ale také ho může dostat do spousty problémů. Génius komiků Jim Carrey tentokrát pobaví jako úspěšný advokát, ale i velký lhář, když je donucen kouzelným narozeninovým přáním svého syna přestat na 24 hodin lhát. Brzy zjišťuje, že jeho nejsilnější zbraň - nabroušený jazyk - se obrátila proti němu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (481)

tom88 

všechny recenze uživatele

Z Carreyho filmov mám tento najradšej. Jim sa tu naplno prejavil a ukázal svetu kto je komik číslo jeden. Bavil som sa výborne počas celého filmu a to hlavne na Carreyho vtípkoch. Film je jednoduchý a krátky, ale nechýba mu nadhľad, spád ani dej a je maximálne zábavný. Carreyho by mali tvorcovia filmov viac využívať lebo začína starnúť a bolo by ho škoda. 80%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Aneb snímek z dob, kdy si Jim Carrey kradl veškeré scény pro sebe. Nezávadná divočina, ve které znovu ukázal, co všechno se dá udělat s lidským obličejem, a ve které jsou všichni ostatní pouhým křovím. Jde nicméně o asi první kus, ve kterém je herec usazený v reálném životě. A musel se tak místy podřídit dramatické stavbě příběhu. Scénář je vykalkulovaný produkt podle příručky (ač s docela dobrým nápadem), nicméně tenhle přechod (chcete-li) k charakternímu herci je další poctivou improvizační one man show. Navíc zcela nezávadnou i pro nejmenší diváky. Carrey je coby dravý právník a chorobný lhář kouzelný i poté, co jej do kolen dostane synkovo přání při sfouknutí svíček na narozeninovém dortu. Je to sice extrémně čitelné, ale i po letech velmi dobré. A představuje sakra velký komerční úspěch. Dnes by takový potřeboval jako sůl. ()

Reklama

WolfR 

všechny recenze uživatele

Parádní “Carryovská“ komedie s Jimem, ve svých nejlepších letech. Lehké, svižné, vtipné. Parádně vymyšlená zápletka o právníkovi, který pořád jenom lže, v hlavní roli s jedním z nejlepších komiků! Jim opět válí a jeho gumový xicht je opět bezchybný :-D! Kdyby tam Jim nebyl, nebylo by to ono, ale on tam je a opět se z něho můžu potrhat smíchy. Spousty vtipných a nezapomenutelných scén a hlášek! Parádní komedie! 4 hvězdy. PS: Ostatní herci to jakž takž zvládají, ale žádná sláva. PSS: Naštěstí jsem tento film viděl s dabingem, kde Jima, dabuje Bohdan Tůma. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey se zde nezvykle mírní a jde o jeden z mála filmů, kde je jeho excentrický projev logicky opodstatněný příběhem. Základní zápletka je navíc dobrý nápad, ale... TEN SCÉNÁŘ! Opravdu bych rád věděl, proč jsou scénáře hraných disneyovských filmů (Můj nejoblíbenější marťan, Inspektor Gadget, Myšák Stuart Little a celá řada dalších) tak ubohé a nudné. Takže je to jen další zbytečný film. 40 % ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey ako komik isiel dost dlho mimo mna, to som vzdy mal radsej Benny Hilla, Laurela a Hardyho, pripadne dementne sandlerovky. No nic, scenar je kvalitny, je o slizkom pravnikovi, ktory musi 24 hodin hovorit len pravdu. A tato rola sadla presne Carrey-mu ako komikovi. jeho akrobacie /prdenie, hadzanie xichtikov, gulanie ocami ......./ su proste nezabudnutelne. 77 % ()

Galerie (68)

Zajímavosti (31)

  • Světová premiéra proběhla 18. března 1997 v Los Angeles. (Varan)
  • Ke konci filmu jede Flatcher (Jim Carrey) na jezdících schodech za letadlem a v každé scéně se mu mění barva kalhot. (Karlos80)
  • V čase 32:30, když Fletcher (Jim Carrey) vykopne dveře, je možné vidět ruku někoho ze štábu, jak dveře drží. (OJan)

Související novinky

im Carrey souhlasí se vším

im Carrey souhlasí se vším

20.07.2007

...a to jak v otázkách vzkříšení své kariéry, tak i v nejnovějším projektu, s nímž spojil své jméno. Filmy, v nichž se má vyskytnout kdysi nejúspěšnější komik planety, přibývají s týdenní frekvencí.… (více)

Reklama

Reklama