Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Costner je lékař, stejně jako byla jeho nedávno tragicky zahynuvší manželka. Ta navzdory svému těhotenství odjela plnit misi Červeného kříže do divokých pralesů ve Venezuele a stala se jednou z obětí nehody autobusu vysoko v horách. Její tělo nebylo nikdy nalezeno, protože autobus se zřítil do hlubokého koryta divoké řeky. Hrdina se stále nedokáže se smrtí milované ženy vyrovnat, vyhýbá se přátelům, bolestné vzpomínky se snaží přehlušit posedlostí prací. Náhle však začne kolem sebe vnímat podivné věci. Dostane balíček, který si jeho žena před odjezdem objednala, v domě, který společně sdíleli, lékaře začínají pronásledovat zvláštní představy a vidiny, které ho zavedou za někdejšími manželčinými pacienty. A on je stále pevněji přesvědčen, že mu chce mrtvá žena cosi naléhavě sdělit prostřednictvím lidí, kteří prožili klinickou smrt. Kolegové už začínají pochybovat o jeho duševním zdraví, když vyjdou najevo šokující skutečnosti... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Martin79 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoct, ale mně tento film nijak zvlášť neohromil. I když je faktem, že objektivně není vůbec špatný, je docela originální a Kevinovi Costnerovi fandím, navíc rolička Kathy Bates byla jako vždy fajn. Celý film má dosti "hutnou" , v tomto případě až moc, atmosféru. Je velice temný ( onkologicky nemocné děti ...). No fakt je, že jsem se ani nenudil, ale nadruhou stranu znovu to vidět nemusím. Takže pro mně slabší spíše podprůměr. A ani Kevin to nezmění. ()

Lencha 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, co je na tomhle snímku sci-fi, mysteriozní jo, ale sci-fi? No nic...je to příběh o velké lásce, bolesti a hledání. Nevím, proč má tenhle film tak špatný hodnocení. Já ho mám ráda, stejně jako Kevina (ať si kdo chce co chce říká). Já osobně z Kevina cejtím to zoufalství ze ztráty milované ženy. A protože vím, jak film skončí, tak i chápu, že se nechal hnát znameníma (od své ženy) do míst, kde tragicky zahynula (i když on věděl prd, proč se tam žene). A i když je ten konec takovej jakej je (celý rozuzlení filmu je v pár vteřinách), tak já jsem byla dojatá a spokojená:-))) ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh, u kterého zažijete nějaké to příjemné mrazení, ale chvílemi i nudu. Té naštěstí není tolik, protože film je velice dobrý a rozhodně nadprůměrný. Potěšil mě příběhem, mysteriozními prvky a atmosférou. Po jednom shlédnutí mi učaroval. V době, kdy jsem koukal na tento film jsem viděl i pár jiných mysteriozních kousků a tenhle patří k těm lepším. Bohužel, mírně mi to zkazil ten konec a rozuzlení. Jinak opravdu pěkné. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Melodrama s naprosto úžasným scénářem – je tak nelogický, až je nepředvídatelný, ale přitom mě nikdy nedokázal něčím překvapit. Díky tomu jsem se celkem bavil a v rádoby dramatických pasážích jsem se i usmíval a nevěřícně kroutil hlavou. Tom Shadyac je opravdu režisér komedií, ale tohle tuším měla být výjimka. Pozitiva: Kathy Bates a John Debney. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Skvělý thriller! Film jsem viděl zatím jen jednou a musím říci, že mě překvapil tak, že si ho snad pustím ještě jednou. Costner hraje vážně úžasně a jeho odhodlání najít jeho ženu jsem mu vážně věřil. Přesvědčivý výkon a skvělá druhá půle filmu zapříčinila to, že mě film vtáhnul do děje a vůbec jsem netušil co příjde za další minutu. Konec mohl být lepší, ale dalo se to přežít. Velké překvapení. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Film je věnován Katherine Ann Courtiss, manželce Alana B. Courtisse, který se na filmu podílel jako asistent producenta. Katherine zemřela 18. května 2001 ve věku 44 let. (korndaddy)
  • Film nebyl dobře přijat kritiky, většina z nich ho hodnotila jako nudný a v průměru dostal 3,7 bodu z 10. Diváci film hodnotili výrazně lépe, v USA obdržel 62 % ze 100. (Tonula)
  • Poté, co je Joe (Kevin Costner) vytažen z autobusu a jeho zachránce říká, že už tam hodinu leží, rozběhne se do vesnice a před domorodci ho zachrání fotografie manželky, kterou vytáhne přeloženou z kalhot. Pokud by fotka byla tak dlouho v mokru, asi by byla slepená a možná by se už nedala bez poškození ani rozevřít. (Tonula)

Reklama

Reklama