Reklama

Reklama

Shin Zatôichi: Yabure! Tojin-ken

  • Japonsko Zatôichi 22 (více)

Recenze (9)

Flego 

všechny recenze uživatele

Zatoichi s poradovým číslom 22 sa snaží o zmes dvoch kultúr v bojovom umení a takto lopatisticky som si uvedomil, že mi je tá japonská bližšia než "lietajúca" čínska... Príbeh je jednoduchý, používa osvedčené metódy a záverečný súboj má v sebe veľké posolstvo.Tu je predchádzajúca časť a nasledujúca časť. ()

hypnos11 

všechny recenze uživatele

Na tenhle díl jsem se dost těšil. V rámci série to je průměrný příběh, vcelku zajímavý záporák v podobě kněze, k tomu vztah Ichiho s jendorukým je docela komplikovaný. Jenže co naplat, když souboje jendorukého jsou úplně strašné. Zatímco Ichiho souboje si je člověk schpný pustit klidně opakovaně, u soubojů jendorukého se nestačí divit, co to je za hrůzu. Mizerná choreografie, špatné triky (to se týká celé série, ale v soubjích jendorukého jich je jasně největší množství. A už jenom začátek dílu, kdy čínští manželé předvádí cirkusové vystoupení s vrháním oštěpů - filmaři si poradili jednoduše tak, že záběry vidíme pozpátku - to opravdu nevypadá moc dobře), tohle u mě posouvá kvalitu snímku dolů. A ten jednorukého mečík - co to je za dětskou hračku? ()

Reklama

joseee 

všechny recenze uživatele

Bez váhania dávam 5 hviezdičiek. Legendárny Zatôichi sa stretáva s Fang Cheng, čískym jednorukým bojovníkom. Stret dvoch tak odlišných a zároveň prepojených kultúr je zaujímavým a osviežujúcim prvkom v príbehu slepého japonského maséra. Film je tradične plný šermiarskych a bojových stretov, ale to nie je podstata príbehu. Je zrejmé, že na konci sa obaja spravodliví hrdinovia stretnú v súboji, ale tentokrát je to kvôli nedorozumeniu - odlišnosti jazykov. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Hlavně ten finální souboj stojí skutečně za to. Slepý proti jednorukému je parádní myšlenka a to provedení taktéž stojí za to. Ten příběh má zajímavý náboj v podstatě již od začátku, což vás dostane a až do konce vás nepustí. I se 22. dílem je tahle filmové série zajímavá a prostě nenudí. Skvěle vytvořená postava. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tento film o Zatoichim je zajímavým pokusem o smíchání typických japonských a čínských akčních řežeb. Mě osobně se zdál tento mix hodně nesourodý a rozhodně ne bezešvý. Čínská složka působí jako násilně naroubovaná a obzvlášť „povinné“ přátelství obou kladných hrdinů, působí tak nějak křečovitě, i kvůli tomu, že scénář je postupem čím dál tím více připotmnělý a působí jak napsaný za jedno dopoledne před natáčením. Akční scény jsou ok, samotný Ichi má několik vydařených scén, ale jako celek nic moc. ()

Galerie (58)

Reklama

Reklama