Reklama

Reklama

Recenze (12)

erl 

všechny recenze uživatele

Shintarô Katsu se naposledy stal slepým masérem ve svých 58. letech. A je třeba dodat že mu vůbec nedocházel dech. Naopak! Katsu jako vždy sráží svým výkonem a protože jsem v roce 89 tak film je plný fantastických soubojů kde mistr řádí jako za mlada. Kamera je poutavá a vše na mě působilo svěže a pozitivně. Katsuova režie je sebejistá a elegantní. Krví se nešetří a záporáků je hodně. Jistě vše už jsme viděly ale v takovém špičkovém provedení dostává Shintarovo Zatoichi naprosto nový rozměr. Nejlepší uzavření jedné z nejlepších sérií. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Definitivní rozloučení s Šintaro Kacuem a jeho ikonickou postavou Zatoichiho. Tradiční japonská hudba s osmdesátkovými synťáky dává snímku neopakovatelnou atmosféru, příběhově klasika o zlých gangsterech, nebohých vesničanech a nebojácném slepém masérovi, který se k tomu připlete. Skvělé souboje, skvělá kamera. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Poslední Zatoichiho příběh má vše co by měl správný film o slepém šermíři mít, tj. akci, humor, kostky a masáže. V tomto směru se jedná o plnohodnotné rozloučení Shintoaro Katsu s touto kultovní postavou. Jen ten příběh mi přijde trochu překombinovaný a dlouhý, vzhledem k tomu, že je to stejně pořád o tom stejném. ()

hypnos11 

všechny recenze uživatele

Ze série se Zatoichim je pamětíhodných spousta věcí. V hlavě mi určitě krom těch obvyklých věcí, jako jsou sandály, nosiči a skrze celou sérii opakující se herci hrající různé psotavy, utkví i parádní bojové scény, příjemný humor, (rozto)milé dívky a ženy a skvělí padouši. V tomto mementu celé série vše úpaltí dvojnásob. Jedinou výtku bych měl k příběhu, který je trochu matoucí i kvůli většímu množství postav. PS díky uživateli Flego za odkazy na následující díly v jeho komentářích ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání ze zatoichim Shinataro Katsua dopadlo sice dobře, ale mohlo to být i lepší. Příběh mě moc nezaujal (ale dost možná to byla moje chyba pač jsem se občas ztrácel). Co ale zaslouží pochvalu je jednoznačne Katsu, jehož uctivý, klanící a sunoucí se dědula, kterej v pravej čas porube tucet nepřátel během dvou vteřin, je parádní záležitost. Souboje jsou taktéž docela dobré, žádné tanečky, ale rychlá, brutální akce, jak se na Japonsko sluší. Závěrečná jatka (jinak to nejde nazvat) jsou parádní. Samozřejmě nelze čekat nějakou echtovní choreografii, spíš taková řezničina, ze staré školy. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Yukio Katô utrpěl při natáčení smrtelné zranění na krku, které mu katanou neúmyslně způsobil Ryuutarô Gan, který je synem herce Shintarô Katsu. (Rominator)
  • Shintarô Katsu (v roli Zatôichi) se na filmu podílel jako producent, napsal scénář a film režíroval. (Rominator)
  • Ve filmu si společně zahráli Shintarô Katsu a Ryuutarô Gan (role Boss Goemon), kteří jsou v příbuzenském poměru otec a syn. (Rominator)

Reklama

Reklama