Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta šikovných mladých skejťáků vyrostla v tvrdých podmínkách v kalifornské Santa Monice. Říkají si Z-Boys a dali světu vzrušující nový sport, který se postupně stal legendou... V jejich světě neplatí žádná pravidla. Tento fiktivní příběh skutečných Z-Boyz se soustředí na ctižádostivé mladé surfaře, kteří brzy přijdou na to, že jejich skutečný um tkví v mnohem menším prkně. Jejich nově objevené umění skateboardingu zahrnuje nejrůznější skoky a otáčky na předtím nezajímavé aréně a rychle promění svou vášeň v celosvětový sportovní fenomén. Jenže když mladíci přičichnou ke slávě a bohatství, jejich bratrské pouto je vystaveno tvrdé zkoušce. A v sázce je i přátelství se Skipem (Heath Ledger), výrobcem jejich skateboardů a především velkým bratrem. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (409)

LINKIN 

všechny recenze uživatele

Tenhle film víc než o Skateboardingu pojednává spíše o přátelství a o tom, jak si mladí lidé určují své životní hodnoty. Pro většinu z nich se v tu chvíli stává prioritou číslo 1 - peníze, avšak v průběhu filmu (respektive spíše na jeho konci) si všichni uvědomí, že přátelství má hodnotu, jenž nelze vyčíslit žádnou peněžní sumou... ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Upřímně?Nic moc.Možná je to tím,že jsem sportovní anti-talent a tak mě tohle téma nijak nenadchlo.Jediný,kdo si u mě zasloužil trochu pozornosti byl Heath Ledger,kterého mam raději ve vážnějších rolích,ale i tak se mi celkem tu celkem líbil.Jinak mě to nechytlo,škoda. "Na světě je mnohem víc betonu,než dobrých vln." ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Tak tentokrát to vyšlo na plné pecky. Kdežto v Trinástke (2003) mi vadila rozkývaná kamera ako z domáceho videa a nesadol mi ani príbeh, tu je to už o niečom inom. Režisérka sa nesnaží šokovať za každú cenu, dej sa odvíja značne rýchlo hlavne vďaka kinetickým scénkam na surfoch alebo skejtoch, na charaktery jednotlivých hercov (sú na nepoznanie zmenený, hlavne Heath Ledger mi pripomínal Val Kilmera) je radosť sa pozerať a ku koncu sa snaží aj dojať. A naviac je to podľa skutočného príbehu. Čo viac dodať!? ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Film působí velice (ikdyž celistvě tak) neurovnaně, a to je škoda. Dokonale vystihuje dobu, mravy, chování a nálady Američanů z roku 1975 skvělým pojetím filmu, což se ale bohužel stalo zároveň záporem filmu. Konkrétně mám na mysli nehorázné syrovou kameru s nehorázně hrubý střih. Opravdu nejsem žádný zarputilý umělec, ale jedny z nejzákladnějších složek filmu, kamera a střih takto odbýt.. to opravdu až bilo do očí! Abych jen nehaněl, tak tvrdím, že tyto nedostatky daly na druhou stranu filmu jakousi nepopsatelnou atmosféru skutečnosti, podle kreté je film i nakonec natočen. Začátek příběhu je zamlžen a divák se musí alespoň trochu soustředit aby stíhal zajímavý děj, který se časem dokonale vyvine. V druhé polovině filmu, začně čas neuvěřitelně nabírat na otáčkách, a již se s našimi hrdiny setkáváme pouze na mistrovstvích, soutěžích a v důležitých momentch, avšak ani tímto, zde film neztrácí svou celistvost. Konec je ztvárněn bravůrně. Musím se přiznat, že poslední půlhodinu filmu, jsem čekal konec každou chíli, ale nakonec přišel.. a to hezký. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

"Lords of Dogtown" jsou asi jedním z překvapení roku. Nepříliš známí herci (snad kromě Heatha Ledgera), jméno režisérky si spojíme tak maximálně s filmem "Třináctka", skateboarding v současnosti zrovna neletí. A přesto (či právě proto) si tento snímek zaslouží pozornost. Ze začátku je to ohromná jízda - triky na skejtu vám vytřou zrak a já jako divák jsem okamžitě zatoužila patřit do Zephyr týmu. A když to začne vypadat, že se splnil americký sen, přichází rozkol mezi Tonym Alvou, který chce na svém umění trhnou prachy, Stacym Peraltou, jehož vizáž je až příliš málo rebelská a Jayem Adamsem, který se začíná ztrácet sám v sobě. Silný závěr pak připomíná, že přátelství má svou cenu. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (35)

  • Tony Alva se objeví v malé roli muže na párty, který mluví o Oregonu. (Karlos80)
  • Scénář k filmu napsal sám Stacy Peralta, který vycházel z vlastního dokumentárního filmu Dogtown and Z-Boys z roku 2001. (Tygrys)
  • Skip Engblom se objeví v malé roli startéra závodu. (Karlos80)

Související novinky

Stmívání nad Hamletem

Stmívání nad Hamletem

08.06.2009

Ultimátní zmodernizovanou verzi Shakespearovy klasiky předvedl Arnold v Posledním akčním hrdinovi, ale brzy se dočkáme další. Catherine „vykopli mě od Stmívání“ Hardwicke je teď spojována s mnoha… (více)

Reklama

Reklama