Reklama

Reklama

Walter Mitty (Ben Stiller), nesmělý a věčně snící fotoeditor časopisu Life, se ve svém jednotvárném životě jen těžko potkává s realitou, a proto raději žije ve svém vysněném světě. V něm se mění na dokonalého romantického hrdinu bojujícího za lepší, spravedlivější svět. Trestá padouchy, zachraňuje pejsky z hořících domů a ochraňuje bezbranné ženy. A také se ve svých snech stává cílem obdivných pohledů kolegyně Cheryl (Kristen Wiig), kterou bez jejího vědomí do svých snových toulek často angažuje. Ale i ve svém reálném životě se jednoho dne Walter musí rozhodnout k zásadnímu kroku do neznáma a opustit bezpečný přístav archivu plného negativů a fotografií, kde jsou jeho největším nepřítelem jen pomalu padající prach a ústrky šéfa (Adam Scott). Aby zabránil svému vyhazovu, musí najít ztracený negativ fotografie, která má být na titulní stránce časopisu. Kvůli tomu musí najít slavného fotografa Seana O'Connella (Sean Penn). To ale neznamená zavolat si taxíka a zajet o pár bloků vedle. Představuje to dobrodružnou cestu okolo světa, putování divočinou a nejzapadlejšími kouty naší planety, protože nepolapitelný fotograf-dobrodruh je hvězdou fotožurnalistiky proslulou neúnavným odhodláním hnát se za příběhem bez ohledu na to, kam až jej zavede. A tak se Walter musí vydat po jeho stopách. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 401)

danodo 

všechny recenze uživatele

8/10 Síce to nie je žiadne prelomové dielo, ale pre mňa je to určite jeden z najpohodovejších filmov, ktoré dokážu pobaviť a zároveň naplniť človeka dobrou náladou a pocitom pohody. Prispieva k tomu hlavne sympatický Ben Stiller, tentokrát dospelejší ako v iných jeho filmoch. Aj keď je pravda, že ak by bol o trochu chytrejší, film by mohol skončiť aj po desiatich minútach. Prišli by sme ale o skvelé dobrodružstvo, plné nádherných záberov a humorných scénok, ktoré môžu pokojne cieliť na všetky vekové kategórie. Skrátka zaujímavý film pre všetkých. ()

DavidAAAA 

všechny recenze uživatele

Nemám rád Bena Stillera, fakt ne. A zpočátku mi přišlo jako nehoráznej úlet, že hraje v něčem takovýmhle. Jenže jak šel čas a film plynul, došlo mi, že on tam sedí jak prdel na hrnci. Vlastně kromě úchvatnejch exteriérů ani netuším, co na tom filmu je tak skvělý, ale postupně se mi huba roztahovala do stran, až jsem s nástupem tutilků měl úsměv od ucha k uchu. Milej, strašně milej a hezkej film, plnej logických a naprostých nesmyslů, ale neuvěřitelně hravej a lidskej. Takový zvláštní pohlazení filmem o romantickým a vlastně dost divným Supermanovi. ()

Peregral 

všechny recenze uživatele

Pět hvězd je mé jistojistě neobjektivní hodnocení. A zařazení filmu mezi mé TOP 10 rozhodně také.Na snímek jsem koukal v období malé deprese, nudy, stavu "single", žádnými plány na dovolenou, s pocitem nepopsaného deníku (ač mladého věku) a celkově s životním názorem - kam teď? Po shlédnutí filmu jakoby se mi otevřely vrata do mozku a řekl si, tak himbajzšůviks udělej něco bláznivého a někam vypadni! A o pár týdnů jsem s kamarády stopoval s batohem na zádech po Srbsku a užíval si každý den nové dobrodružství. Těžce se mi vracelo do práce a reality života, ale z těch pár zážitků, co jsem prožil, tak čerpám energii dodnes. Určitě to nebyl jeden z posledních road tripů a těším se na další. Prostě filmová inspirace, radost, skvělá hudba, milý humor, příroda atd atd. Prostě film ve správnou dobu na správném místě. Díky za něj, díky za inspiraci, díky za odvahu! ()

JamesR 

všechny recenze uživatele

Nutno říct, že jsem tomuto filmu prve nevěřil a vlastně mě neoslovil Ben Stiller, ani místy naprostá předvídatelnost dalšího okamžiku, ale pro mě zlomový okamžik bylo objevení Seana Penna. Jeho pár vět mi stačilo ke změně názoru na celý film a jak říká jedna moje známá, je to film zcela zidealizovaný, ale v závěru to vůbec nevadí. Hold ten film není dokonalý a ani Walter Mitty, ale o tom to přece je, ne? A zvolený soundtrack nemá chybu, obzvlášť když se pak objeví i v trháku jako Guardians of the galaxy.... ()

Michal_Murin 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku na mňa film pôsobil veľmi nudne a depresívne, pretože sa tam nič moc nedialo, ale po pár minútach sa dej pekne začne rozvíjať, je tam aj nejaké to napätie..... Možno trošku poučný film ale fajn spracovaný. Herecké obsadenie je celkom v pohode a tak film odporúčam. ()

brona4545 

všechny recenze uživatele

Tento film mi naprosto změnil život. Zní to divně, ale byl sem jistým způsobem stejný. Akorát já sem byl furt samá škola. Ale po tomhle sem se rozhodl něco dělat se životem. Tak sem odjel do Norska. A letos už tam budu třetím rokem. Film má výbornou kameru, a hlavně záběry přírody. To je prostě bomba. Stiller se rozhodně překonal. ()

710.cz 

všechny recenze uživatele

Jakoukoliv zprávu nebo reportáž vnímáme jen jako něco plochého, ale vůbec si neuvědomujeme, že za snahou získat a udělat takovou reportáž může stát příběh, který sám stojí za zaznamenání. Pokud budu hodnotit film jako takový, asi bych se držel při zemi. Ale pokud budu hodnotit snahu upozornit na leckdy nelehkou práci žurnalistů, fotografů... nebudu v tomhle případě moc kritický a uchýlím se k pěti hvězdám z pěti. Už jen proto, že jsem měl Life opravdu rád. A nic na tom nezmění ani fakt, že shlédnout film je jako pozorovat průvod alegorických vozů. ()

w0rm_cz 

všechny recenze uživatele

Na takovýhle film dnes už málokdy narazíte. Film motivující i odpočinkový zároveň. Nádherná Grónská a Islandská příroda, úžasná hudba a úžasná scéna s Seanem Pennem, byť jen párminutová. I Ben Stiller se v roli očividně našel. Úžasný film po každodenním shonu u kterého prostě přestanete myslet na starosti a povinnosti a sledujete ho tak, jako v dětství pohádku. Nevím proč mi trvalo tak dlouho se na film podívat i když o něm vím už prakticky od začátku. Za mě plný počet. ()

Benoit 

všechny recenze uživatele

Chvíli jsem přemýšlel, jak to vlastně ohodnotím a váhal jsem mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Pak jsem si ale uvědomil že i když to nebyla bezkonkurenční pecka, mělo to nádhernou a pohodovou atmosféru s nádherným soundtrackem. Všechny ty záběry do všech koutů naší země byly taky úchvatné. Kéž by všechny filmy byly aspoň takové! A ty různé představy máme asi všichni. Nebo já je mám určitě! ()

mfanta 

všechny recenze uživatele

60% - Ben Stiller není tak špatný herec, jak by se mohlo na první pohled zdát. Tento film je důkazem, že není ani tak špatný režisér. Bral jsem film jako svéráznou crazy komedii a nebyl jsem příliš zklamaný. Humoru mohlo být trochu více, mohl být vtipnější, ale celkově jsem se docela bavil a občas byl mile překvapen pozitivními WTF momenty. Ty občasné trhliny v ději jsem byl protentokrát ochoten překousnout. ()

padav94 

všechny recenze uživatele

No, keď som si to pozrel po 1.krát tak ma to až tak veľmi nezaujalo ale po 2.zhliadnutí ma to už viac zaujalo, bolo to tak zaujímavo natočené, a to stou peňaženkou si myslím že to malo symbolizovať to že dôležité veci máme občas vždy pri sebe a neuvedomujeme si to. ()

BranuliQ 

všechny recenze uživatele

Takéto filmy mi sedia. Filmy plné elánu a chuti do života. Filmy, kde sa z úplného outsidera stane iný človek a to tým, že prestane snívať a začne žiť. Premena Stilerrovho Waltera je výborná, soundtrack nie je vôbec zlý a nádherné scenérie tomu dávajú ten správny šmrnc. Určite sa jedná o najlepšie dielo Bena Stillera, ktorý v poslednej dobe akosi nevedel, čím zaujať a práve preto ma teší, že sa mu to po dosť dlhej dobe celkom podarilo. ()

laurinq 

všechny recenze uživatele

S Benom Stillerom ako hlavným hrdinom tohto filmu som celkom bojovala, ale dej a prostredie ma nadchol. Posledná pol hodina to dokonale vyšperkovala, film prirodzene napreduje a má nečakané scény a dejové obrazy. A samozreje, do poslednej chvíle bol každý zvedavý čo vlastne za fotografiu bolo na tom filme. ()

Kinepa 

všechny recenze uživatele

6. 11. 2016, Prima MAX, Bohužel jsem tento film asi nepochopil a cca 30 minutách mně to připadalo jako totální kravina, na kterou jsem se raději nedovídal. ()

MM1979 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení... Na film jsem narazil náhodou a fakt se rozjel a zabavil! Rád mrknu znovu - doporučuji. ()

jiradvo 

všechny recenze uživatele

Pohodový film, který mi sedl do nálady a svou dobrou kamerou (a lokalitami) zase naladil jet na nějakou cestu. Film je nabitý pozitivní energií a optimismem, trošku naivně a to je možná i jeho cíl ponouká sledující zvednout ze židle a něco udělat a nejen snít. ()

tomkat 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu forma (krásná na pohled, dynamická, libozvučná) převažuje nad obsahem - což nemusí být samo o sobě na závadu. Pokud vám tohle vadí, dejte 1* dolů: jinak se pohodlně usaďte, a nechte si ukázat, že svět a život si máte projít, ochutnat, očichat, poslechnout... prostě zkusit na sto způsobů, ať už v dálavě nebo doma; protože jen tak se budete cítit naplněni. ()

vesmir.posel 

všechny recenze uživatele

Udělej něco jinak než jsi zvyklý a najdi kvintesenci svýho života. Jo, můžeš cestou dostat větví nebo pepřákem do obličeje, ale jedno je jistý, bude to stát za to. ()

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Reklama

Reklama