Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Constantine od malička vidí svět takový, jaký opravdu je. Má schopnost rozeznat anděly a démony skryté pod lidským vzezřením. Tím, že se dříve snažil spáchat sebevraždu a nežil zrovna životem světce, si přímo koupil vstupenku do pekla. Když jeho plíce začnou vypovídat službu kvůli neustálému kouření cigaret, dozví se od lékařů, že zemře mlád a bude to brzy. Dá se dohromady s nedůvěřivou policistkou Angelou Dodsonovou, aby společně vyřešili záhadnou sebevraždu jejího dvojčete. Pátrání je přivede do světa andělů a démonů, který existuje těsně pod povrchem Los Angeles. Stanou se zajatci sledu katastrofických událostí z jiného světa a pokusí se najít vlastní klid za jakoukoli cenu. (Nova Cinema)

(více)

Recenze (1 281)

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Nesuperhdinský přepis komiksového díla mohl dopadnout o něco méně hollywoodsky, přesto debutující Francis Lawrence vytvořil osobitý snímek. ()

Lopic 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves předvedl postavu Constantina na plátno jako ultímatního frajera, kterýho nerozhodí absolutně nic. Hlavně kvůlu němu 4*. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

751. hodnocený film: Čekal jsem horor jako řemen, místo toho jsem viděl film podobný Fantastické čtyřce nebo Spidermanovi. Keanu Reeves je sice kvalitní herec, ale aby ukázal to, co v něm je, musí mít k dispodici i kavlitní film: Sice Constantine ničím nenadchne, ale také ničím neurazí. Rozhodně to není žádný super film a upřímně řečeno, jsem hodně překvapený tak jeho dobrým hodnocením. Mimochodem Rachel Weisz byla skvělá, ostatně jako vždy. Film má vynikající téma, dobré herecké obsazení a kvalitní hudba. Sice mi to přijde celkem jako kompaktně sladěné a kvalitní , ale jinak mi tenhle film přijde poměrně slabej. 3* budou maximem, ale i tak nelituju, že jsem jej viděl. 3* ()

zuzinka2 

všechny recenze uživatele

Tenhle film působí ve srovnáním s jinými komiksovými adaptacemi velmi nezvykle, a to hlavně svým nadhledem, cynickým hrdinou nehrdinou a příjemným humorem. Keanu Reeves se do téhle naprosto hodil (podle mě mu tyhle role "ztracených existencí" sedí ze všeho nejvíc), Rachel Weisz to jako obvykle sluší, Tilda Swinton jako anděl Gabriel je naprosto skvělá a když nakonec přišel ďábel v podání Stormare, tak jsem byla naprosto spokojená. Zatím dávám silné 4 hvězdičky a nevylučuju, že po druhým zhlédnutím tomu dám plný počet. ()

vykur! 

všechny recenze uživatele

If sweet, sweet God loves you so, then I will make you worthy of His love. I've been watching for a long time. It's only in the face of horror that you truly find your nobler selves. And you can be so noble. So, I'll bring you pain, I'll bring you horror, so that you may rise above it. So that those of you who survive this reign of hell on earth will be worthy of God's love. ()

enjoi 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím. Podle zdejšího hodnocení jsem se těšil na parádní komiksovku, ale mě Constantine prostě nebavil. Od začátku jsem se neměl čeho chytit a celý film jsem se skoro nudil. Efekty vypadají suprově, ale to je tak asi všechno. Nevím, jestli to je tím, že jsem se díval v dabingu, ale Constatine mě jednoduše nebavil. Třeba mu dám někdy ještě jednu šanci. 60 % ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

To, že se jedná o debut je jen přidanou hodnotou už tak skvělého filmu. Takhle nějak měla vypadat Noční hlídka a ne ten průser, co z ní Bekmambetov udělal. Temná, drsná a místy docela hororová atmosféra drží diváka po celou dobu zabušeného v křesle před obrazovkou a až do konce mu nenechá vydechnout. Škoda, že se Lawrence zahrabal na Hunger Games... 95% ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Já jsem s tímto druhem zábavy spokojen. Vizuálně zdařilá podívaná dokáže rozvibrovat potřebnou atmosféru do téměř dokonalého stavu hladiny napětí. Křesťanské vidění světa s pojmy pekla a nebe je ve většině konzumní civilizované společnosti vděčné téma, které jedny dráždí a provokuje a ty druhé škodolibě baví. Černý humor a jízlivý cynismus v kontextu křesťanského světa je možná laciný způsob zábavy, ale také účinný, vtipný a hravý. Nešetřilo se, což ve výsledku dělá z tohoto filmového díla jednoznačně pobavení, které svižně, elegantně i nevázaně běží vstříc svému napsanému osudu. Hlavní postavou je ochranitel světa lidí před nástrahy pekelné říše John Constantine (velmi dobrý Keanu Reeves) v úpěnlivé snaze o vykoupení vlastní duše. Ze všech sil a vlastním tělem brání příchodu nevyhnutelné apokalypsy, i když chce změnit především a jen svůj vlastní osud. Vše ostatní je pouhou ztrátou času. Hlavní ženskou postavou je nekompromisní policejní detektivka Angela Dodson (šarmantní Rachel Weisz), snažící se rozklíčovat smrt své sestry Isabely (druhá role Rachel Weisz). Cesta se rázem stává očistcem. Z dalších postav: mladý, nedoceňovaný a idealistický Johnův pomocník na cestě života Chas Kramer (Shia LaBeouf), zarputilý udržovatel křehké rovnováhy tří dimenzí života Papa Midnite (zajímavý Djimon Hounsou), vystrašený Johnův pomocník, dodavatel svatých artefaktů a milovník brouků Beeman (Max Baker), exorcista s vlastním běsem, opilec a kněz Hennessy (zajímavý Pruitt Taylor Vince), labužnicky intrikující posel pekla Balthazar (sympatický Gavin Rossdale), schizofrenní hybridní hermafrodit Gabriel (dobrá Tilda Swinton), či nenasytný a neukojitelný vládce pekla Satan alias Lu (velmi zajímavý Peter Stormare). Tento film nepřináší žádnou vznešenou myšlenku, ani novátorský přístup, ani původní námět. Ovšem to, co vzniklo, se nemusí stydlivě skrývat v koutě. Je to pouhá zábava, byť snad i rouhačská. Zaplať Pánbůh za to! Navíc, vyplatí se přestat kouřit cigarety! ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Působivý film, a Keanu v roli, která mi stylově připomíná Nea z Matrixu. Hezké efekty, a námět dle komixu, který patří rozhodně k těm vydařenějším. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Velmi pekne a predovsetkym atmosfericky natoceny mysteriozny thriller, ktory mi niekolkymi momentami dokonca pripomenul dnes uz kultovu Vranu. Hlaskujuci a stalefajciaci Keanu Reeves je dost v pohode a Rachel Weisz zapada presne ako ma. No a Peter Stormare,heh...no comment:) Po druhom pozreti, pol bod dole, takze 3,5/5* ()

BUD-SFIS 

všechny recenze uživatele

Jak jsem se zde docetl, tak namet byl komiksovy, coz by mohlo zavanet velmi dobrymm pribehem se spatnym zpracovanim ale opak je pravdou. Jesto trosku by neskodila vylepsit prvni pulka a je to. ()

carly 

všechny recenze uživatele

tak neviem, mňa to sklamalo. nie že by herecké výkony neboli úžasné - nejdem ani začínať, lebo by som neskončila. alebo že by efekty neboli dosť dychberúce - naopak vizuál za jedna. prípadne príbeh nebol dosť napínavý - vôbec v ničom nezaostával za štandardom. ale niečo tam skrátka chýbalo. ()

asinus 

všechny recenze uživatele

Skvělý film těží z výborně předepsaného i zahraného hrdiny, velmi temné atmosféry a mírně nedokonalých vizuálních efektů, které výsledek nekazí, ale posouvají o krůček démoničnosti blíž k perfektní hororové podívané. Bohužel z pěti hvězdiček výsledek sráží maličkosti, jako je podivná a ještě podivněji natočená smrt Chase Kramera nebo samoúčelnost démona z ulice. Naopak jiné detaily film vyzdvihují, např. úžasný záběr na Constantinea, stoupajícího do nebes a jeho ultimátní fuck off, o jakém si mohou všichni pánbíčkáři nechat zdát. Jinak vedle Keanu Reevese podávají skvělé výkony v podstatě všichni herci. Trochu slabší je pouze Shia LaBeouf, to ale není o hereckém výkonu, spíš o tom, že jeho postava mi do tohoto filmu moc nesedí. 85% ()

agathon 

všechny recenze uživatele

Je to jenom další adaptace temného komiksu? Vlastně jo. Je to adaptace komiksu. Temného komiksu. A je jenom dalším přírůstkem v řadě (Batman, Spawn, Blade, Sin City, …), z níž nijak zvlášť nevybočuje. Přesto bych ale vůbec neřekl, že je to úplně špatný film, na nějž vás nebude po půl hodině ani bavit koukat. Naopak právě „koukat“ na něj mě velice bavilo. Co na tom, že režisér Francis Lawrence ve svém příběhu zkombinoval (už v závorce zmíněného) Bladea s Vymítačem ďábla (jde to, ale pochopitelně to drhne), a kvůli „rafinovanosti“ ústřední zápletky se celý film zdá poněkud příliš dlouhý. Dokonce mě nerušil ani Keanu Reeves, který do tváře svého hrdiny spíš přenáší svých pár osvědčených grimas z Ďáblova advokáta, než aby se snažil nějak zásadněji hrát. Opravdovým dárečkem pak pro mě co do hereckého obsazení byla Tilda Swintonová v roli archanděla Gabriela, která mi s ohořelými křídly v závěru přišla skoro sexy. A roztomilým vtípkem je i Lucifer, vulgo „Lu“, v podání Petera Stormarea, který – ač s téměř neslušně špinavýma nohama – působí ve svém běloskvoucím obleku neodolatelně sympaticky. No, určitě je větší sympaťák než Keanu Reeves. Největší podíl na působivosti Constantina má kameraman Philippe Rousselot (Velká ryba, Karlík a továrna na čokoládu). Scény ze slzavého údolí našeho pozemského světa ladí do tmavě modrých až šedavých odstínů. Peklu plnému ohnivých vichrů a kostnatých skřetů zase přisoudil oranžovo rudé zabarvení. V kombinaci střídmého střihu a pozvolna klouzající kamery pak vynikají bezchybné vizuální efekty. Rozpadající se Balthazar, který stačí těsně před smrtí (totiž…!) ještě handlovat s hlavním padouchem. John Constantine likvidující nažhavené démony neméně elegantně jako ebenový Blade. A vlastně vůbec celé Peklo, v němž se čas jakoby zastavil a přitom v něm všechno plyne tak rychle. V budování vizuální atmosféry režisér s kameramanem nikam nespěchají. Začínají od nenápadného detailu (mince, cigareta) a v pomalých obloucích přecházejí k puntičkářsky komponovaným celkům. Po dlouhé době jsem zase viděl akční film, který více než na módní „flicker“ efekty a hektičnost obrazu sází na prolínačku a rozvážný pohyb v záběru. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Velice osobitý výklad Bible, v němž figurují dvě svérázné nezávislé mocnosti, které opakovaně zasahují do běhu našeho světa a obvykle se řídí svými vlastními pravidly. A John Constantine - cynik se zvláštním darem, kterému už nezbývá moc času … Chce jenom spasit svou hříšnou duši, nestojí o roli hrdiny - ale na to se ho nikdo neptá. Ocitne se uprostřed rozhodující hry o budoucnost lidstva a dostane šanci ovlivnit její výsledek. Dokonalé herecké obsazení, neskutečný nadhled, působivé triky, promyšlený děj a postupná gradace akce i napětí tvoří dohromady kompaktní celek, ve kterém je obsažena hloubka lidského srdce, podstata dobrých skutků - a třeba i síla víry, přičemž věřit můžete v cokoliv. ()

Vignette 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší závěrečná scéna s ďáblem, jaká se vůbec může podařit. A nejsnesitelnější, respektive nejlépe zamaskovaný (=výborný!) happy end :-) ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Nejrozporuplnější film s Keanu Reevesem, který jakoby se vyžíval v rolích lidí s nadpřirozenými schopnostmi a zvláštními úděly. ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to byla děsná nuda, a asi v polovině filmu přišel přelom a díky trikům jsem se rozhodl přece jen dát tři hvězdy. Uvažoval jsem i o čtyřech, ale zas tolik úžasnou záležitostí jsem to neshledal. Tuším, že jde o zfilmovaný komiks stejně jako Legie a ta se mi svou atmosférou líbila víc. I když ten mysticizmus i tady byl silný. Nějak mi tam ale neseděli někteří herci. Každopádně je Constantine dle mě lepším režisérovým počinem než Já legenda. A Stormare jako ďábel...v 8 mm mi připadal přesvědčivější. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem byl jeden z těch kdo pochyboval, jestli je pro roli zhýralce Constantina šťastná volba zrovna Keanu (Neo) Reeves. A víte co? Dopadlo to výborně. Keanu se na role divných týpků náramně hodí a i když z něho udělal Lawrence oproti komiksu bruneta, jinak se od předlohy moc neodlišoval. Takže o co jde? Úsporně hrající, věčně čoudící Reeves, banda potvor z pekla, opravdu vypečený ďáblův spratek a skvěle zahraný Ďábel, se přetahují o své vlastní zájmy. Zmínil jsem se, že Constantinův "zájem" byla mimo jiné i sexy Ráchel Weisz? Takže máme tady správnýho týpka, pěknou kůstku a bandu příšer. A není to zhovadilost. To musíte vidět! :o) ()

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

18.02.2021

Produkční společnost Bad Robot režiséra a producenta J. J. Abramse (Star Wars: Vzestup Skywalkera, Star Trek) oznámila, že chystá televizní reboot komiksového Constantinea. Oblíbená postava má jedno… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

15.11.2020

Herec Peter Stormare (Armageddon, John Wick 2) na svém Instagramu potvrdil, že dvojka filmového Constantinea s Keanu Reevesem je oficiálně v přípravě. Herec, jenž v prvním filmu ztvárnil Lucifera,… (více)

Reklama

Reklama