Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Constantine od malička vidí svět takový, jaký opravdu je. Má schopnost rozeznat anděly a démony skryté pod lidským vzezřením. Tím, že se dříve snažil spáchat sebevraždu a nežil zrovna životem světce, si přímo koupil vstupenku do pekla. Když jeho plíce začnou vypovídat službu kvůli neustálému kouření cigaret, dozví se od lékařů, že zemře mlád a bude to brzy. Dá se dohromady s nedůvěřivou policistkou Angelou Dodsonovou, aby společně vyřešili záhadnou sebevraždu jejího dvojčete. Pátrání je přivede do světa andělů a démonů, který existuje těsně pod povrchem Los Angeles. Stanou se zajatci sledu katastrofických událostí z jiného světa a pokusí se najít vlastní klid za jakoukoli cenu. (Nova Cinema)

(více)

Recenze (1 281)

sevila 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves dodal tomuto filmu správnou šťávu. Hlavní hrdina je totiž prostě koukatelný .. a přesto ne moc přeslazený ani namachrovaný. Takže na mě působil ve své roli dojmem "je mi to všechno jedno a přesto jsem sexy". Děj je celkově velmi dobře pobraný, a že se jedná o předělávku komiksu jsem netušila. Boj mezi anděly a démony je napínavý, Satan je charismatický a velmi soutěživý. Celkově bych film hodnotila jako temné, zajímavé a vizuálně dobře zpracované dílo. ()

Toro8 

všechny recenze uživatele

Filmy tohto žánru veľmi môžem takže niet mu čo vytknúť akurát by som to možno ešte predĺžil o nejakú tu polhodinku nech lepšie vynikne syn zla ale inak super. ()

radek.896 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem se na to těšil, ale zažil jsem velké zklamání. Uvodní scéna s vymítáním vypadala, že bude děj pěkně probíhat, ale začal jsem se tak nudit, že jsem nevydržel déle než do poloviny. Proti výkonu herců nic nemůžu namítnout, film shodil na dno jednoznačně příšerně napsaný scénář (slaboduché nudné dialogy). ()

paja. 

všechny recenze uživatele

Pohádkově zpracovaný film o vymítání ďábla je snad možné promítnout i malým dětem, oproti drsnějším filmům jako jsou Vymítač ďábla (1973), Obřad (2011), V moci ďábla (2005), atd... Nicméně ztvárnění všech nadpřirozených postav mně pobavilo a tento nápad hodnotím 80%, neboť filmům o vymítání, u kterých se divák opravdu bojí, dávám více. ()

duch 

všechny recenze uživatele

Velice zvláštně natočené dílko. Něco tomu chybělo, ale nedokážu říct co... Tento film měl vše, na co si jen vzpomenete. Byl tu podlý archanděl Gabriel, všemožné příšerky a přízraky a navrch ještě ďábel s pochybně začerněnýma nohama. Krásně udělané, protože ďábel není nikdy tak čistý, jak na první pohled vypadá. Nemůžu si pomoci, ale připadalo mi to něco jako kříženec mezi Matrixem a Dnem, kdy se zastavila Země... ()

Druid 

všechny recenze uživatele

O filmu jsem nic nevěděl a nic jsem od něj nečekal, proto to bylo asi mé nejpříjemnější překvapení, co jsem u filmu zažil. Constantine je charismatický (typický "antihrdina", co se chová jako že mu je všechno jedno, ale není) a zpracování, hlavně démonů a pekla, taktéž výborné. ()

lupik84 

všechny recenze uživatele

Další komiksák, ale tentokrát povedený. Zfilmování komiksu z modern age mě nikdy moc nenadchlo. Toto zpracování je jiné, sice to nemá skoro nic společného s předlohou, ale zábavné to je. K dnešnímu dni jsem viděl tento film 3x. ()

zimi 

všechny recenze uživatele

Mam jej v oblíbených, tak se mi zřejmě líbí! Protože je dost problém vybrat film do oblíbených, když je spousta super filmů, ale Reeves je super a Constantine mu sedl, viděl jsem to mockrát a ještě uvidím! Efekty se mi líbily a ten pohled na svět je hodně zajímavej, jsem rád že to má fantazii, tento druh filmu se mi líbí! Kdo chce koho soudit jestli je bůh už nás takové stvořil, s tím my beztak nic neuděláme a odpouštět je nutné, mě bůh připadá dost arogantní, ale nemá to lehké, také bych mu odpustil, to jen tak mimo! ()

LeaFF 

všechny recenze uživatele

Tento film má skvělou myšlenku, proto má i hloubku. Senzační zpracování, skvělé efekty a perfektní obsazení. Constantine je hodně cool, i když toho moc nenamluví, ale v podání Keanu Reevese se mu nedá prostě nic vytknout.. ()

Mrlah 

všechny recenze uživatele

Výborné zpracování komixového Hellblazera až na drobný detail ,John Constantine je blonďák a má béžoví balonák alá Colombo. Jinak charakter postavy je více méně přesný. Pro ty co znají komix jasných pět hvězd. Naprosto úžasný Lucifer : " Jsi jediná duše pro kterou jsem chtěl přijít osobně. " ()

mastercabo 

všechny recenze uživatele

První minuty filmu byly nezajímavé, alespoň pro mě. Ale musím uznat, že Keanu Reeves předvedl velmi dobrý herecký výkon. Konečně odhodil svojí Matrixovou masku a začal ,,být pořádně hustej". Role mu neskutečně sedla. Zaujal, stejně jako příběh. Boj mezi dobrem a zlem, vymítání ďáblů... Chvilkami se mnou lomcoval strach, což je asi hlavní podstatou filmu. Velmi podařený hororový kousek. ()

Harakiros 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých oblíbených filmů, které si občas pustím jen tak, ačkoli ho znám téměř nazpaměť. Neo s cigárem immrvére v tlamě je prostě neodolatelný. ()

Tobias_Sin 

všechny recenze uživatele

Reeves jako vymítač, lovec démonů, který propadl peklu! Luxusně zpracované peklo, každá scéna nezapomenutelná! Reeves drsňák až na půdu, Gabriel anděl bez skrupulí a Lu ? tak má vypadat Nejvyšší zlo.. Luxusní hudba, prostě parádní snímek! S naprosto spokojeným výrazem ve tváři vzpomínám na Johna Sinclaira.. ()

krasava 

všechny recenze uživatele

Pro mne kultovní záležitost s perfektními hereckými výkony. Přesné dávkování boje dobra se zlem, které graduje a konec překvapí. Není co vytknout, prostě pět hvězd. ()

Johny_Blaze 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se zbavit pocitu že kdyby Reevese nahradili jakýmkoliv béčkovým hercem tak i z filmu by se stalo naprosté béčko přes to, děj a dobře udělané počítačové triky v součtu s hereckým výkonem zůčastněných však do nás po pár minutách filmu vnesou takový nádech tajemna a temnoty že to pro nezkušeného diváka může znamenat i předávkování. Jako celek se jedná o skvělou kompozici která nás provede peklem na zemi a to doslova a do písmene. ()

mpet 

všechny recenze uživatele

Po pravdě musím přiznat, že jsem se na to musel kouknout třikrát, abych dokázal Constantina ocenit. A jak se říká "do třetice všeho dobrého," tak tady rozhodně platilo. Většinou moc nemusím filmy s náboženskou tématikou, ale tady to bylo zpracováno tak dokonale, že i takový bezvěrec jako já to nakonec dokázal ocenit. Keane Reeves podal jako obvykle výborný herecký výkon, triky se mi moc líbily a příběhově to také bylo velmi dobré. I ostatní herci na mě působili velmi dobře, hlavně Lu byl dokonalej (i když se objevil jen na chvilku). Hudba byla velmi decentní, tak akorát aby doplňovala děj, ale zároveň ji člověk skoro nevnímal. No a i když musím připustit, že v průběhu filmu byla trochu kolísavá úroveň, nemohu si pomoct a dát Constatinovy pět hvězdiček. ()

gfrusvk 

všechny recenze uživatele

Štýlový film, ale jeho starší brat je ešte stále o krok napred. Chýbalo mi tu viacej tej diablovskej psychadélie a možno viac tých jemných hororových prvkov, inak nemám čo vytknúť. ()

Jinrey-1 

všechny recenze uživatele

Opravdu musím zatleskat, tento film mě prostě nemůže vůbec nijak omrzet, stále zábavný stejně jako jsem ho viděl poprvé, i když komiks Hellblazer neznám, prostě, maximum zábavy co to jde! ()

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

18.02.2021

Produkční společnost Bad Robot režiséra a producenta J. J. Abramse (Star Wars: Vzestup Skywalkera, Star Trek) oznámila, že chystá televizní reboot komiksového Constantinea. Oblíbená postava má jedno… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

15.11.2020

Herec Peter Stormare (Armageddon, John Wick 2) na svém Instagramu potvrdil, že dvojka filmového Constantinea s Keanu Reevesem je oficiálně v přípravě. Herec, jenž v prvním filmu ztvárnil Lucifera,… (více)

Reklama

Reklama