Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vlivný sloupkař si najme agenta, který má za úkol rozbít vztah jeho sestry s jazzovým hudebníkem.  Oni ho znají - a třesou se - velká jména Broadwaye, Hollywoodu a Capitol Hill. Znají J.J - světoznámý publicista, jehož psaní je božím slovem pro 60 milionů čtenářů! Znají ten jed, který plápolá v těch očích za sklíčky brýlí - a podlézají - jako SId Falco, chlapec, který chtěl tolik, že by prodal vlastní dívku, jen aby se postavil s J.J., a nasával sladkou vůni úspěchu! Tohle je příběh J.J. - ale ne takový jako by si ho on přál převyprávěný. (MGM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Burt Lancaster jako bezcharakterní zvíře (jehož podlost symbolicky i doslova vystihují ošklivé brýle hyzdící jeho tvář) s incestním vztahem ke své mladičké sestře v absolutně prohnilém noirovém světě. Je zajímavé sledovat, jak se jeho postava ve filmu poprvé objeví - nejdřív jej vidíme na fotografii, poté slyšíme jeho hlas v telefonu a až nakonec jej vidíme v celé jeho "kráse". Velká jména ve štábu (kamera, hudba) jsou zárukou kvality. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Burt Lancaster v jedné ze svých nejlepších rolí a Tony Curtis ztěleňují dva zkorumpované novináře, již bezostyšně využívají své řemeslo k osobnímu obohacení. Místem děje je New York padesátých let, rámcem noční život na Brodwayi, jejiž atmosféru Alexander Mackendrick ("Ladykillers") vystihl náremně. ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Vynikajúce vystihnutie americkej doby a plnenia si špinavých amerických snov. Doba, kde každá druhá ženská akoby vypadla z oka Marylin Monroe, doba, kde známosti hrali obrovskú rolu a tú kôpku veľko-mestských nerestí korunuje slizský agentko, ktorého vlastné túžby mu nebránia v tom, aby pošliapal túžby tých druhých. Film-noirská absencia akýchkoľvek morálnych zábran či súdnosti, namiesto toho nehorázny zásah do života prominentných snobov. Chvíľami neskutočné množstvo nudných dialógov a napriek skvelému námetu a spracovaniu mi to na jedno pozretie bohato stačilo. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

J.J. a Sidney sú možno tými najúlisnejšími záporákmi filmového plátna, ktorí nikdy nedržali v ruke zbraň a nikoho fyzicky nezabili, zato majú na svedomí množstvo ľudského nešťastia. V podaní takých hereckých es, akými boli Curtis a Lancaster to vôbec nie je prekvapenie. Základom je výborný scenár, ktorý okrem hlavnej zápletky ponúka množstvo chytrých dialógov pomimo s množstvom vedľajších postáv, ktoré do deja nijako zvlášť nezasahujú, ale dokreslujú svet a charaktery hlavných hrdinov. Tých by ste mohli nenávidieť, ale rovnako ako Lancasterova sestra nimi budete skôr pohŕdať, respektíve vám ich bude ľúto. Vôňu možno treba na plné docenenie vidieť aspoň dvakrát, tých dialógov je v nej skutočne veľa a svet, ktorý zobrazuje, je našincovi dosť vzdialený (pokiaľ nepracuje v show byznise), takže spočiatku nebude jednoduché sa v ňom orientovať. Na dobu svojho vzniku sa jedná o veľmi cynický a nekompromisný pohľad, respektíve hlboký rez do sveta pretvárky a sebectva bulvárnej novinárčiny. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavá "noirovka", která však až příliš často střídá tempo na to, aby udržela diváka na hodinu a půl v pozoru. Hned na úvod tu máme příšerně velký chaos. Divák se se ještě neseznámí s postavami a je ihned vržen do dalšího dění, díky čemuž je vyloučen nějaký velký zážitek. Klady tu však jsou. Lancaster a Curtis tu hrají možná nejzápornější postavy ve své kariéře a atmosféra nočního New Yorku je (i přesto, že má díry) fantastická. Vynikající závěr je možná trochu natahován, ale s přibývajícími minutami přibývá na napětí a kompenzuje tak ty chaotické pasáže. Lepší průměr. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (14)

  • Bytový dom Hunseckera (Burta Lancastera) vo filme je v skutočnosti kancelárska veža showbiznisu na 1619 Broadway, je známa tiež ako Brill Building. (westerns)
  • Postava J. J. Hanseckera je založena na slavném newyorském publicistovi Walteru Winchellovi. (Kulmon)

Reklama

Reklama