Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Emil a Oleg, oba kriminálníci s bohatým trestním rejstříkem, přijíždějí do New Yorku zinkasovat svůj podíl na dávné loupeži. Když zjistí, že peníze už dávno zmizely v nenávratnu, stojí to jejich kumpána krk. I cynický newyorský detektiv Eddie Flemming je šokován brutalitou dvojnásobné vraždy a bezohledností, s níž se oba zločinci pokusili zahladit stopy obrovským požárem. Jediné, čeho se při pátrání může chytit, je informace o dívce, které se podařilo z bytu uprchnout. V nesourodé dvojici s mladým idealistickým vyšetřovatelem z hasičského sboru se pouští do hledání záhadné svědkyně. A musí postupovat rychle, protože o dívku mají z pochopitelných důvodů zájem i oba zabijáci. Jejich metody jsou oproti policejním mnohem drastičtější a záhy se tak roztáčí kolotoč hrůzných vražd, které Oleg natáčí ukradenou kamerou. V zemi, kde se televize v honbě za atraktivním materiálem nezastaví před ničím, se může stát mediální hvězdou i masový vrah. Stačí, když je efektně brutální a dostatečně inteligentní na to, aby předstíral blázna... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mňa tento film bavil oveľa dlhšie, ako oných 15 minút. Mal maximálne priemerné hodnotenia, takže som od neho vôbec nič nečakal a asi aj preto som bol celkom príjemne prekvapený. De Niro poteší vždy, Rodena som vtedy videl v americkom filme po prvý krát, takže som bol z toho trochu na vetvy. Námet, scenár, aj spracovanie mi pripadali solídne až nadpriemerné, takže celkovo spokojnosť a trochu sklamanie, že tento filmík si užil iba tých 15 minút kontroverznej slávy. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Vy jste Čech a vy Rus. Odkud se znáte ? Z Prahy. CITÁT - Poslouchej. Nemáš posílat dopis se zpáteční adresou, když se schováváš............ Miluji Ameriku, nikdo nezodpovídá za to, co dělá. Karel Roden v jedné ze svých psycho rolí. CITÁT - Perfektní, mám to !!....... Rodenův Ruský kolega je taky šílenec, ale do filmování. Má to také své následky. Určitě to bylo, přinejmenším, zajímavé pro Karla Rodena, plivat do tváře Roberta De Nira, ikdyž nezůstane jen při tom. Plivaj totiž oba a ještě něco víc. CITÁT - Já zabiju někoho slavnýho !!!.......... Tragédie ve filmu nesmí chybět. CITÁT - Já nejsem vrah, já jsem režisér....... Zajímavé a poučné. Celkem v klidu se to dá sledovat až do samotného konce. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Než jsem to viděl, nedovedl jsem si představit, co kritici mysleli tím, že DeNiro jen přihrává Rodenovi. Ale teď to vím. DeNiro nejen že přihrává, ale on ani nehraje. Přišel mi celou dobu strašlivě topornej a spíš pozérskej, než aby předváděl něco jako hraní. Roden tu krásně ukázal, že svých patnáct minut dokáže opravdu využít. Toho parchanta zahrál bez nejmenších chybiček, opravdu hnusně. A doufám, že Andy Warholem každému prorokovaných patnáct minut slávy má teprve na začátku. Ale je škoda, že ho obsazujou jen do rolí psychoušů, protože by měl i na víc. Film je celkově spíš nudnej, ale tak poslední půlhodina je hodně zábavná a až na konec mě tam nic nenaštvalo. SPOILER - neviděli-li jste=>nečíst Ten konec je zbytečně klišovitej a podle obvyklýho rámce. Ale naopak zase, v kolika filmech tvůrci nechali zabít herce jako Robert ve druhé třetině? Navíc toho klaďáka, toho dobrýho, kterej ještě k tomu měl i osobní život a tak. To se obvykle nestává a už vůbec ne Robertovi. Možná i proto se mu do té postavy nepodařilo dát nic hlubšího, že si říkal, stejně zhebne. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Já si dovolím tvrdit, že tenhle thriller neměl chybu. Scénář byl perfektní. Moc se mi líbila zápletka a konečné rozuzlení. Za další to je určitě herecký výkon hlavně Karla Rodena. Tohle je skutečně jeho nejlepší role co jsem od něj viděl. A ještě k tomu si zahrál Robertem De Nirem. Místy jsem se i zasmál, což je zase další plus. Za normálních okolností, bych dal za 4*, ale ještě jednou zdůrazním, že Karel Roden byl vynikající. A to dá o hvězdu víc. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Thriller, který i přes svoje slabší momenty, spolehlivě do nadprůměru táhne trio De Niro, Burns a Karel Roden, pro kterého tahle role byla zlomová a rozhodně znamenala průlom v zámoří. Režisér John Herzfeld je televizní režisér, a tak moc nevymýšlel a jel na jistotu. A vychází mu to skvěle, protože umí načasovat okamžik, kdy přijít s něčím zajímavým. Určitě to není film bez chyb, ale vzhledem k tomu, že je zde i Roden, určitě stojí za vidění. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (19)

  • Během závěrečných titulků následuje ještě jedna krátká scéna. (griph)
  • Název filmu je pochopitelně odkazem na známý výrok Andyho Warhola, že každý bude jednou slavný aspoň 15 minut. (don corleone)
  • Imigrační úředník na začátku filmu je skutečný úředník, ne herec. (don corleone)

Reklama

Reklama