Reklama

Reklama

V adrenalinem nabitém remaku filmu z 80. let vezme bývalý bojovník MMA Dalton (Jake Gyllenhaal) práci vyhazovače v motorestu. Brzy se ale ukáže, že ne všechno je tak, jak se zdá být. (Prime Video)

Recenze (260)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nenáročná letní zábava. Gyllenhaal líně posedává u baru, pije kafíčko a tu a tam někoho umravní. Do toho hrajou príma kapely a hosti pijou či házej lahváčema dle nálady. Postupně pak přituhuje a na scénu vtrhne šílenec McGregor, kterýho nemaj rádi ani ty zloduši. Bitky jsou fajn, a ta holka je velice hezká. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Floridsky prosluněná, vysoce zábavná testosteronová blbina s překvapivě obsazeným a opět parádně fungujícím Jakem Gyllenhaalem. Doug Liman pomáhá Joelu Silverovi updatovat jeho osmdesátkovou klasiku do klipařsky dynamického hávu s fyzicky intenzivními mlátičkami, ale vždy s nadhledem nenáročné domácí VOD zábavy. Nový Road House obsahuje jedinou psychologicky funkční scénu (dialog v baru s drážděním traumatu hlavní postavy) a má blíže k energické punkové komedii než k dramatu. Jeho nejkomičtější postavou je hlavní Gyllenhaalův protivník, ultimátní bitkařská mašina Conor McGregor, ztělesňující vtipně přepálenou bezmozkovou mačo suverenitu s bezhlavou zuřivostí. Pozvánku do Fast & Furious má po tomto výrazném filmovém debutu jistou. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Recept, jak z poctivého, vcelku hutného, originálního a zábavného osmdesátkového vývaru uklohnit vietnamskou prdelačku pro lobotomy: Vezmeme docela konzistentní původní děj, rozemeleme napadrť a z takto vzniklého pyré náhodně vycedíme zhruba čtvrtinu. Přidáme jako vždy vzorně prkenného, středně vysekaného Džejka, předem povařeného tak, aby se tvářil jakože sympaticky a namísto herectví celou dobu předváděl, jaxi ve fitku vyrýsoval břišáky. Dosaženou řídkou hmotu rozmixujeme s downími hovny, přisypeme bandu trpících negrů, aby to bylo na skus dostatečně progresivní, a zahustíme obskurní kreací těžce vypatlaného, totálně koženého a navýsost trapného poloopa MekŘehoře. Dochutíme opravdu jen špetkou přitroublého, choreograficky špatného bitkaření několika pašeráků melounů, dvě hodiny dusíme do hněda, ozdobíme scénáristickou bezradností a podáváme spolu s IQ stimulanty v psích miskách bez příboru již slintajícím skalním fanouškům Mentálně Malformovaných Agresorů. Dobrou chuť, kluci! Asi bych měl na tomto místě spíše vydat skřek „grhhhtrrrrrchchch“ a doprovodit jej posunky bušení do hrudi a ukazování si prstem do huby, aby to kluci dostatečně zfotosyntetizovali. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Osmdesátková klasika, Gyllenhaal ve formě a ve stoprocentním nasazení, Doug Liman za kamerou, Prime Video jako streamovací služba, která jde těmhle chlapským výplachům naproti… výsledek? No řekněme, že zůstal za očekáváním. Nový Road House je film, jehož tvůrci jakoby nepochopili, v čem tkví kouzlo přímočarých akčňáků z osmdesátých let a sami si podrážejí nohy. Přepálenou délkou, nefunkčním hrdinou, jenž se celou dobu usmívá a tváří jako nejhodnější člověk minimálně na Floridě, ale my víme, že tam někde to trauma je… jenže když to víme, není nutné čekat sto minut, než se to vyřeší. A mezi tím trávit čas s nudnými vedlejšími postavami, které jsou stejně pitomé jako v originálu, jen tu bůhvíproč dostávají mnohem víc prostoru a vypráví o svých životních bolístkách. A hraje k tomu sakra moc muziky a zasněně se čumí do blba.    Zdržuje to od bitek. I když to možná není zase až tak velký problém. Gyllenhaal se namakal, McGregor si svého šílence užívá a zbytek chlapského osazenstva je tu jen proto, aby dostal přes držku a Daniela Melchior kvůli tomu, aby hlavního bouchače nepokrytě balila. To je v pořádku. Ale to, jak Liman akční scény pojímá, co za kraviny vymýšlí s kamerou a jak moc vehementně se pokouší být jiný a novátorský, jen aby mu to obvykle vybouchlo do ksichtu (fakt se na to nekouká moc hezky), je poslední hřebík do rakve zklamání. Nový Road House vlastně nedělá vyloženě dobře prakticky nic. Něco dělá průměrně, něco málo lehce nadprůměrně, ovšem většinu času je prostě úplně mimo. A u toho nudí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $85miliónov║ Doug Liman keď má svoj deň a chuť tak sa prekonáva a ponúka jednu lepšiu scénu za druhou a tu to tak je a teší aj obsadenie kde si to rázne užíva  Jake Gyllenhaal v polohe na oko skromného ochránca ale vo vnútri riadneho zviarata.  Conor McGregor je herecké drevo ale aj tak bavil. /80%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VLASTNÍM MOTOREST. POSLEDNÍ DOBOU PŘITAHUJE ŠPATNOU KLIENTELU. POLDOVÉ JSOU K NIČEMU. VŠICHNI MOJI VYHAZOVAČI UTEKLI. DOBŘE ZAPLATÍM…“ 0sumdesátkovej film, napasovanej na „novou“ dobu. Nějak mně to neštymuje… Přitom Gyllenhaal je fajn a ze začátku to i baví. Pak se z toho stává v podstatě píčovina, kdy i ty bitky vypadaj digitálně. K tomu blbý chování postav, pitomej děj, a přestože je (hlavně v závěru) akce dost, nějak extra nebaví. Spíš je nesympaticky přehnaná a fádní. Pro mě zklamání. Zlatej originál…     /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Jde o „reimaginaci“ stejnojmenného filmu z roku 1989. 2.) Film produkuje legendární Joel Silver, který měl na starosti také originál. 3.) Thx za titule „Michaela Vokřálová“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příjemná akční mlátička jak za starých časů. Originál jsem neviděl, tedy nesrovnávám, ale užil jsem si to velmi. Jake Gyllenhaal se na roli slušně vysekal a hraje velkého sympaťáka, který přijíždí na Floridu dělat vyhazovače do vyhlášeného baru, kde je problematická klientela. V baru jsem pracoval, takže prostředí mi bylo sympatické a slunečná Florida se všemi těmi Hawai košilemi byla top, úplně jsem se tam viděl, vlastně tu chyběly jen pořádné kočky. Překvapil mě humor, kde některé hlášky jsou fajn, především ten borec se zlomenou rukou pěkně válel a hezky film okořenil nástup Conora McGregora, který si roli psychopatického šílence vyloženě užívá a nezlobil bych se kdybych ho v podobně ikonických rolí villainů vídal častěji. Fighty jsou bez střihu, jsou hezky drsné a ikdyž lehce digitální, tak pořád hodně fajn. Mám tyhle filmy rád, bavilo mě to, nenudil jsem se, je to správně chlapské a odlehčené a ze sympatického prostředí. Mohly by takové žánrovky na Stream vycházet častěji. 7/10. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Original jsem nevidel nebo si ho nepamatuju, ale tady jsem dostal vicemene presne to, co jsem po traileru cekal. Od zacatku do konce pohodova blbost, kde se vetsinu casu vlastne nic moc nedeje a s nejakym pribehem nebo scenarem se tu nikdo nezdrzoval a clovek tak jen ceka na s pribejvajici stopazi cim dal tim drsnejsi bitky. O nic jinyho tu fakt nejde. Sem tam je to vtipny, sem tam tu je pekne natocenej souboj, do toho super sympatickej nabusenej Gyllenhaal, kterej tu je za neporazitelnyho machra a vetsinu casu se uculuje jak retard a prekvapive fajn McGregor, kterej si tu hraje na nejvetsi macho. Ve vysledku mam tak jedinou zasadnejsi vytku jen k sileny a naprosto zbytecny stopazi, nejakejch 80 minut by naprosto stacilo, aspon by se vyhazela ta vata okolo. Proste takovej ten film, u kteryho se bavite a vlastne ani nevite proc a klidne u toho muzete treba uklizet a o nic neprijdete. Solidni 3*. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Náběh na poctivej oldschool akčňák v první půli a pak zbytečně uondaná snaha tomu vymyslet výbušný finále v té druhé. S příchodem McGregora tomu paradoxně spadl řetěz a začalo mě to spíš nudit, i když bitky byly natočený moc hezky. 6/10 Liman bohužel poslední roky kreativně trochu v prde...háji. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Žádná velká věc to není (aby stálo za ten hype), ale těší mě, že se Gyllenhaal v přeci jen už "zasloužilé" fázi kariéry nebál vzít roli v béčkový akční kravině na relax, co vyžadovala vrátit se do top fighterský fyzičky a vypadat v ní přesvědčivý. Jinak Keys jsou srdcovka (věřte mi, Miami je přeceněný, šupky na Key West), evokuje to starý dobrý vhs-kový devadesátky (ale taky trošku Key Largo), ale po stránce stylu funguje jen polovičatě, speciálně nafouklý McGregor působí jak absurdní komixová postavička (rozhodně zábavná). Sympatická půlnoční fajnovka. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Dalo by se tomu vytknout leccos - scenáristicky by to mohlo být vyladěnější a nemusely by to hyzdit digi záběry - ale i tak to solidně šlape a je to velice sympatické. Adekvátně osvalený Gyllenhaal tuhle archetypální báchorku o tajemném cizinci čistícím městečko od padouchů spolehlivě táhne, záporák taky baví, akce má švih a nápady a do toho tropického ráje by se člověk rád vypravil i víckrát. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Retard House a McGregor, který chodí, jak kdyby měl v anusu vraženou prázdnou flašku od Guinnessu, jako jeho chovanců král. Díky floridskému podnebí a nadhledu jakž takž snesitelné, ale jakmile je Dalton s Nobelovou cenou míru v náprsní kapse košile zahnán do kouta, tupoučká akce v kombinaci s tragikomickou CGI toho Limanova otravného hosta vyhodí hlavními dveřmi a on se už jen válí v prachu před mindrestem Provinilé potěšení. Původní béčkové dobrodružství s bouncerem Swayzem to ale znesvětit nemůže, neboť i to byl podnik IV. cenové skupiny.. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Liman si pro radost natočil osmdesatkové béčko a oni mu to ani nedovolili dát do kin! Usměvavý Gyllenhaal ubližuje zlým lidem a očividně si to neskutečně užívá. McGregor je jako zlý, nesympatický kretén dokonalý. Romantická linka funkční, osazenstvo sympatické. Určitě by ale pomohlo malinko krátit. Prostředek se trochu táhne. Akce slušná, bitky místy zvláštně natočené, ale za mě v pohodě. Hudba parádní a hlavně krásné záběry oblasti Keys. Někdy se tam musím zajet podívat. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

První polovina pro mě byla pověstný pětikvalt a celkově jsem si film doma hrozně užil (do kina bych na to nešel). Technicky vypadá film na streamu skvěle, Jakea Gyllenhaala mám snad stále raději a nevadily mi ani různé dějové odbočky mimo. Ta druhá mé dojmy trošku rozmělnila, už to bylo příliš natahované a některé postavy z filmu mi příliš k srdci nepřirostly. Kapitolou sama pro sebe je Conor McGregor, který se na scéně zjevil až v druhé půlce filmu, svou postavu bych řekl až paroduje, ale překvapilo mě, že zřejmě bral nějaké herecké lekce, jelikož ve filmu nepůsobí až tak úplně mimo svým herectvím, ale pouze svým vystupováním. Původní film mám teprve před sebou a nechtěl jsem si je dávat v krátkém sledu, takže jako na někoho příběhem nepolíbeného to na mě působilo výborně a trošku mě mrzí ty znuděné dojmy ostatních. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Doug Liman utržený ze řetězu. Slušně zpracovaná letní testosteronová řezanice, která je vtipná, obstojně zvládá mixovat humor, sebeparodii a akci, s kulisou prosluněných Keys za zády. Důstojné repete příšernému originálu, navíc s ansámblem, který znovu resuscitoval akční dráhu Jake Gyllenhaala, jeho fyzické formě všechna čest, a objevil herecký, či spíše komediální potenciál Conora McGregora. Škoda některých otřesně zpracovaných digitálních záběrů a nepovedených střihů, ale v rámci akčního výplachu bez vyšších ambicí relativní spokojenost. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Producentskému guru Joelu Silverovi se zřejmě zastesklo po starých dobrých časech a vzpomněl si na svou naivně poctivou limonádu z konce kouzelných 80. let. První půlhodinka je moc fajn. Vlastně se s přimhouřením obou očí pocitově dostaneme do let minulých, do ospalé díry, která má atmosféru, pokusy o hlášky, rozjíždějící se romanci a pár zajímavých postav. Jenže s přibývajícími minutami postav ještě zásadně přibude, nadhled jde do kopru, oldschoolovost vystřídá přepálenost a intenzita, a tak nějak nemile se to celé rozpadne. Z vytesaného toulavce Gyllenhaala s širokým úsměvem, který prostě jednou fatálně chyboval a moc neví, co se zbytkem života, je „najednou“ chladnokrevný vrah, stává se součástí oněch přihlouplých zápletek, které i sympatickou doktorku vytláčí na druhou kolej. Respektive na plátně sličná Daniela Melchior pořád je, ale jako kdyby nebyla. Hlavní záporák (a teď nemyslím Conora McGregora) je mimo, strážci zákona zrovna tak. Navíc uměle vyvolané barové rvačky prostě patří do jiné doby, chlapský výplach nevýplach, jednoduše už to nefunguje. Rádoby novátorské akční momenty (i dost rozpačitých CGI) a všelijaké rošády s kamerou baví tak z půlky. Ostatně stejně jako celá tahle divočina. ()

Reklama

Reklama