Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Díky technologii klonování se stal svět nedaleké budoucnosti rájem na Zemi. Smrtelné choroby přestaly existovat, váš nový pes může být navržen tak, aby barevně ladil s pohovkou ve vašem obýváku, na které se vyzývavě protahuje ideální virtuální přítelkyně, hologram přesně podle vašich snů a představ. Aby se vědecký pokrok jako už tolikrát v historii neobrátil proti lidstvu, upravuje pravidla klonování přísný Zákon šestého dne, pojmenovaný podle Starého Zákona. Právě šestého dne od počátku světa stvořil Bůh člověka... Bývalý pilot bojové helikoptéry Adam Gibson (Arnold Schwarzenegger) se jednoho večera vrátí domů a zjistí, že na jeho místě uprostřed milované rodiny se ocitl dokonalý dvojník, do nejmenšího detailu shodný s originálem. Dříve než se válečný veterán stačí vzpamatovat z přímé konfrontace se svým klonem, jehož existence je teoreticky vyloučena Zákonem šestého dne, musí čelit vražednému útoku nelidsky dokonalých zabijáků. Kdo a proč může mít zájem na smrti bezvýznamného pilota? Jen jediná věc je už v tuto chvíli jasná svou kůži zkušeného válečného pilota neprodá Adam Gibson lacino (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (296)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Taková trochu scifi pohádka pro dospělé. Máme tu zloducha, máme tu jeho všeho schopné pohunky (klony), máme tu milující rodinku a pak tu máme drsňáka Arnieho, který si dokonce střihl dvojroli. Jen škoda, že ten samotný příběh byl tak pitomoučký, že jsem měl někde v polovině sto chutí to vypnout. Dobro nakonec zvítězilo, všichni dostali pořádně na prdel a Sarah Wynter zas po dlouhé době ukázala „kůzlátka“. Námět samotný vážně nebyl úplně na hovno, jen tenhle styl prostě není můj šálek kávy. Na víc jak obyčejný průměr to proto nevidím… ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nic moc sci-fi. Arnold je tady dost těžkopádnej, akce v podání Arnolda skoro nulová a když už je, tak se moc nepředvede a hlavně hodně mi tady schází spousta hlášek. V jeho filmech jich vždycky bejvávalo hodně a převážně se jednalo o skoro kultovní záležitosti, ale tady se mu buď dost hrubě nedařily a nebo pro jistotu mlčel. A ani nápad celýho filmu se mi moc nezamlouvá nebo teda spíš to zpracování ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Špatně hrající Schwarzenegger hnedka dvakrát? Proč ne. Ale laserové zbraně, které mají naznačit, že se děj odehrává v budoucnosti, to se mi hrubě nelíbí. Vše ostatní (ještě s vyjímkou helikoptér) není vůbec futuristické a potom nevidím důvod řadit 6. den mezi sci-fi. Klonování je dnes přeci téměř na dením pořádku. K plusům filmu bych přiřadil na jedno shlédnutí celkem zajímavý děj. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Fuj to bolo. Najhoršie je, že sa nemuselo jednať o AŽ TAKÝ malér. Lenže odporne obligátna réžia rutinérskeho kanadského fušera Spottiswoodea (Turner a Hooch, čo dodať) všetko ničí už v odpudzujúco nakrútenej úvodnej scéne futuristického futbalu (to isté, čo vo VESMÍRNEJ PECHOTE, ale o 70% horšie nakrútené). A to, čo príde potom? Zločin voči dobrému diváckemu vkusu. Iste, Arnold sa dá, lenže čo zmôže voči strašným kolegom (Rookera a Rapaporta ťažko niekto označí za dobrých hercov, tentokrát je však obzvlášť bezradný aj chudák "Tom Hagen" Robert Duvall) , trápnym počítačovým trikom (paradoxne, počítačový "prelet helikoptérou" je asi najlepšou scénou snímky) a myšlienke podanej tak tupo, až je jasné, čo si páni filmári myslia o svojich divákoch. Sci-fi vízia je naivná až školácka a až ma znechutilo, ako MDLO je nakrútená (občasná) akcia. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Místy slušná akce, několik opravdu povedených vychytávek, zajímavý námět. Nicméně jako celek nevyvážené, kde první polovina filmu výrazně převažuje tu druhou a Arnold opět dokazuje, že akce mu jde mnohem lépe než úsměvy a herecké pokusy vyjádřit emoce (radost z narozeninévoho dortu byla taková křeč, až mi z toho trnuly zuby). ()

Galerie (48)

Zajímavosti (10)

  • Ve filmu Adam Gibson (Arnold Schwarzenegger) pronese větu “I might be back“. Jedná se o odkaz na slavnou frázi "I'll be back" ze snímku Terminátor (1984). (Rominator)
  • Podle slov Arnolda Schwarzeneggra v bonusu ''The Future Is Coming'' je film situován do roku 2015. (CliffLee)

Reklama

Reklama