Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Díky technologii klonování se stal svět nedaleké budoucnosti rájem na Zemi. Smrtelné choroby přestaly existovat, váš nový pes může být navržen tak, aby barevně ladil s pohovkou ve vašem obýváku, na které se vyzývavě protahuje ideální virtuální přítelkyně, hologram přesně podle vašich snů a představ. Aby se vědecký pokrok jako už tolikrát v historii neobrátil proti lidstvu, upravuje pravidla klonování přísný Zákon šestého dne, pojmenovaný podle Starého Zákona. Právě šestého dne od počátku světa stvořil Bůh člověka... Bývalý pilot bojové helikoptéry Adam Gibson (Arnold Schwarzenegger) se jednoho večera vrátí domů a zjistí, že na jeho místě uprostřed milované rodiny se ocitl dokonalý dvojník, do nejmenšího detailu shodný s originálem. Dříve než se válečný veterán stačí vzpamatovat z přímé konfrontace se svým klonem, jehož existence je teoreticky vyloučena Zákonem šestého dne, musí čelit vražednému útoku nelidsky dokonalých zabijáků. Kdo a proč může mít zájem na smrti bezvýznamného pilota? Jen jediná věc je už v tuto chvíli jasná svou kůži zkušeného válečného pilota neprodá Adam Gibson lacino (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (296)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ze začátku je to takové pomalejší a utahanější ale v pozdějších fázích se z toho stává celkem slušná podívaná. Ale rozhodně to mohlo být i lepší. Jak po stránce trikové tak po stránce režijní. Přesto slušná a v mnoha ohledech inteligentní sci-fi, jejíž přůběh rozhazuje jen Arnieho přítomnost, která slibuje akční jízdu, která se však v žádném případě nekoná. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Místy slušná akce, několik opravdu povedených vychytávek, zajímavý námět. Nicméně jako celek nevyvážené, kde první polovina filmu výrazně převažuje tu druhou a Arnold opět dokazuje, že akce mu jde mnohem lépe než úsměvy a herecké pokusy vyjádřit emoce (radost z narozeninévoho dortu byla taková křeč, až mi z toho trnuly zuby). ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Arnolda si vždy rád pripomeniem. Určite si však spomienky na jeho filmy nebudem oživovať týmto filmom, no až také zlé to nebolo, keď že som nezaspal a nenudil som sa. Film ťažiaci najmä so zaujímavého námetu, toto totiž nebola typická 'arnoldovka' a so zaujímavej atmosféry blízkej budúcnosti. A občas nejaký slušný zápis v podobe dobrej hlášky. 70%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Au, ustřelil mi nohu! Ty boty byly nový a stály mě celý majlant!" Arnold pronásleduje Arnolda a do toho se motá parta tajných, co slouží svému šéfovi. Ten má zase na své straně doktora, co dokáže naklonovat nejen zvířata, ale i lidi. Svižný příběh plný honiček a příjemných efektů, kde se nejde pro ránu daleko. Překvapilo mě, jak mě film po letech pobavil snad proto, že současná produkce je až na výjimky vpravdě mizerná. Divné je, že jsem si ho téměř nepamatoval....ale jinak fajnová oddechovka. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Se Schwarzeneggerem nikdy nebyla ve filmu nouze o akci. Takže ani tentokrát se akcí a Schwarzeneggerami nešetří, protože Arnold ja tady naklonovaný a s nechtěnou kopií, a i s těmi, kteří ji stvořili, je třeba zatočit. Roger Spottiswoode nikdy nebyl nudný režisér a tady nešetří nápaditými akčními scénami a napínavými sekvencemi. Příznivý dojem kazí jen použití zadní projekce a digitálně vymazaných lan při skoku do hloubky. Do záporných rolích se sice mohli vybrat zajímavější herci, ale na hereckých výkonech tento film nestaví. Bavil jsem se. 80% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (10)

  • Úvodní citát je z knihy "Genesis", kde je stvořen šestý den Adam. (Terva)
  • Kevin Costner se vzdal hlavní role, protože mu rozvrh natáčení filmu zasahoval do jiného. (CliffLee)
  • Ve filmu Adam Gibson (Arnold Schwarzenegger) pronese větu “I might be back“. Jedná se o odkaz na slavnou frázi "I'll be back" ze snímku Terminátor (1984). (Rominator)

Reklama

Reklama