Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V budoucnosti probíhá válka lidí se stroji, které převzaly vládu nad světem. Jedinou nadějí pro lidstvo je charismatický vůdce Hnutí odporu John Connor. Protože se ho stroje obávají, vysílají do minulosti nový prototyp kyborga, který ho má zničit jako malého chlapce. Vzápětí za ním Hnutí odporu vyšle starý model terminátora, přeprogramovaného tak, aby mladého Johna chránil. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (1 947)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nejlepší akční film co byl kdy natočen. Všeho je zde přesně tolik kolik má být. Akce i emoce jsou úžasným způsobem zapracovány do fantastického děje, který vykresluje mrazivou vizi budoucnosti. Arnold Schwarzenegger, který je tentokrát na opačné straně barikády než byl v díle prvním, podává nejlepší výkon své herecké kariéry. Triky jsou dokonalé (obstojí i v dnešní době) a možná i díky tomu je tekutý Robert Patrick ještě děsivější než jeho předchůdce. TERMINÁTOR 2 je jedním z filmů, které změnili historii kinematografie. Všem se zaryl hluboko do paměti a zůstane v ní ještě mnoho let. V mojí osobní TOP 20. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála vyjímek, kdy je pokračování lepší než první díl. Jeden z nejlepších, nejpřelomovějších a nejkultovnějších akčních filmů v dějinách kinematografie. Na svou dobu skvělé triky a Oscary za ně to jen potvrzují. Spojení Schwarzeneggera, Hamiltonové, Furlonga a Patricka je geniální, nedovedu se představit jiné herce a ke všemu James Cameron vše skvěle zrežíroval a namixoval tak, že se jedná o neopakovatelný zážitek. Tenhle film musel vidět naprosto každý a kdo ne, tak nemá představu o co přišel. Jeden z největších akčních nářezů v dějinách kinematografie. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby hvězda ve svém žánru, koukatelná s většinou příjemnými pocity. Nejzábavnější je však stejně to, jak vážně to tady všichni berou a jaké variace pomalu na téma teorie reality se tu objevují. Nicméně, právě takhle bych si chtěl Schwarzeneggera navždy uchovat v paměti (jako americký prezident bude o poznání horší). A od Camerona se žánrovější podívané zřejmě též nedočkáme. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„Já se vrátím“. A jak Arnold slíbil, tak taky (po sedmileté pauze) splnil. Je paradoxem, že v nejakčnějším filmu Arnolda Schwarzeneggera samotný Arnold nezabije ani jednoho člověka - v rámci svého "polidštění" protivníky jenom střílí do nohou. 85% Zajímavé komentáře: Mr.Apache, Lateef, k212, oLí, Lukiš, Shadwell, Joeey, Vitason, JohnO.O, Kokos ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Možná vůbec nejlepší akční film všech dob. Asi nic víc netřeba dodávat. Kdo neviděl všechny ty legendární scény a hlášky, kterých je film plný, urychleně by to měl napravit. Druhej Terminátor absolutně nemá chybu. EDIT : 29.8.2017 : Na Soudný den jsem byl po letech na T2 konečně v kině a ačkoliv onen 3D efekt, kvůli kterému to bylo uváděno, na mě extra dojem nezanechal, vidět to prostě v kině byl neodolatelný zážitek. Jen škoda, že to nebylo extended, plno věcí mi tam chybělo. Jo a Arnold je v tom filmu naprosto nejlepší ever! PS : Robert Patrick je prostě dokonalej...100% ()

Galerie (330)

Zajímavosti (289)

  • Nápad dvoch proti sebe stojacich terminátorov chcel Cameron použiť už v jednotke (1984) čo mu vtedajšia technológia ešte neumožňovala. Ďalším nerealizovaným nápadom prevzatým z prvého dielu bola jedna z vymazaných scén, akú si je možné pozrieť v bonusoch na DVD a Blu-ray, kde Sarah (Linda Hamilton) na konci odváža sanitka a v pozadí je vidieť názov budovy Cyberdyne Systems. Tá hrá v druhom diely významnú rolu. (Paldiny)
  • Slovenský dabing k tomto filmu bol vyrobený až v roku 2009 pod vedením Zdena Dřínovského v štúdiu DIMAS. (Piri)
  • Režisér Cameron kvůli scéně průjezdu vybetonovaným korytem v Los Angeles nechal odklonit místní řeku. (raininface)

Související novinky

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

10.05.2020

Režisér James Cameron je více než schopný filmař. Dokáže lámat box office rekordy jako nikdo jiný, a zvládá točit sequely, které jsou lepší než původní filmy – to samo o sobě z něj dělá jedinečného… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Reklama

Reklama