Reklama

Reklama

Strážci zákona: Bass Reeves

(seriál)
  • USA Lawmen: Bass Reeves (více)
Trailer 2

Epizody(8)

Příběh legendárního muže zákona Basse Reevese, jenž unikl z otroctví a vyšvihl se na pozici prvního černošského zástupce maršála Spojených států. V této roli dosahuje velkých úspěchů, ale musí zaplatit těžkou morální a duchovní cenu. (SkyShowtime)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (19)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hodně unavený a vyčerpaný Sheridan (tentokrát jen producent) a vyprávění o jednom z nejznámějších strážců zákona divokého západu. Řemeslně ok ale celkově nezáživné, bez poutavých postav a s prázdným dějem. Být Sheridanam, dal bych si dlouhou pauzu a načerpal novou inspiraci, protože už nemá co nabídnout. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Já se opravdu těšil, zvlášť po vynikající 1883. Sheridan je momentálně jeden z nejlepších tvůrců a přestože je zde pouze jako producent, sliboval jsem si hodně. A to i navzdory faktu, že oficiálně Bass není součástí Yellowstone universa. Lawmen jsou ale dost velká nuda. Bass je až příliš černobílý dobrák, je nudný a zajímavé postavy jako je Quaidův Sherrill nebo čisté zlo Barryho Peppera mají příliš málo prostoru. Příliš mnoho prostoru se věnuje rodinnému životu Basse a otázce černošství jako takového (není to dnešní povinná propaganda, jen to prostě nebaví), které jsou prostě neskutečně nudné, neuvěřitelně zdlouhavé a dost často absolutně bez pointy a jsou zde jen tak. Tempo seriálu pak hrozivě trpí a 8 dílů působí jako nečekaně velká porce. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Další seriál z tzv. Sherridanversu. Sledujeme Bassův život od občanské války přes získání svobody. Dál už pokračuje jako šerif. Nejdříve naráží na pár úskalí, ale pak se celkem chytí a jde mu to. Je tu samozřejmě poznat jistá etnická nevraživost, ale to už se dá tak nějak čekat. Tempo je pomalé, ale naštěstí to má jen osm dílů. Je tam i pár slušných akčních scén a finále je celkem povedené. Takže jako jednohubka, proč ne. "Nikdy jsem nepoznala bič." ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Sheridanovka už je dnes takový svůj vlastní žánr a mě jako fanouška nesmí nic pod tímto štemplem ujít. Na Bassu Reevesovi (výborný David Oyelowo) se pravděpodobně nijak kreativně nepodílel, i tak lze ale cítit jeho styl, jakým natáčí své projekty a ačkoliv je tato minisérie naprosto standardním a ničím nepřekvapivým shrnutím jedné významné postavy 19. století, bavilo mě sledovat každý díl a nemůžu říct, že bych se u nějakého extra nudil. Možná i tak spíš výplňovka katalogu Paramount+ (u nás SkyShowtime), která není úplně must-see, ale pokud vás ještě neomrzely westerny o štvancích a šerifech, tak si seriál dejte. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nadpriemerny western z casov, pocas a po vojne konfederacie proti ostatnym statom, ktora sa odmietla prijat zmenu tykajucu sa zrusenia otroctva.  Velmi slusne vykresluje pribeh byvaleho otroka a dostojnickeho osobneho "sluhu" , ktory sa hrou osudu stane az zastupcom serifa, opisujuc niekolko jeho pripadov a fungovanie i ako otca rodiny a manzela. Urcite slusny kusok, niektore diely su vsak skor vyplnove a obcas naivne. Treti, siesty a zaverecny diel su velmi dobre. I tak odporucam. Herecky taktiez nemam vacsie vyhraday. 65% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (2)

  • Bass Reeves (David Oyelowo) je skutečná postava. Narodil se jako otrok v červenci 1838. Původně bojoval v občanské válce na straně konfederace se svým vlastníkem plukovníkem Georgem R. Reevesem. V průběhu války uprchl a skrýval se na indiánském území do roku 1865 (kdy bylo otroctví zrušeno). Poté farmařil až do roku 1875 u města Van Buren v Arkansasu. V tomto roce byl najat jako zástupce maršálů Spojených států (USMS), a to díky své znalosti divočiny a indiánských jazyků. V USMC pracoval 32 let, za tu dobu zatkl 3 000 zločinců a zabil 14 pronásledovaných psanců. Zatkl za vraždu i svého syna (který byl poté odsouzen za vraždu své manželky na 11 let). Ve federální službě sloužil do roku 1907. Nikdy nebyl ve službě raněn. Působil převážně v Arkansasu a na Území Oklahoma (Oklahoma Territory). Poté sloužil dva roky jako policejní důstojník v Muskogee, Oklahoma. Kvůli zdraví odešel po dvou letech do důchodu a umřel 12. 1. 1910 na Brightovu nemoc (stejně jako v roce 1896 federální soudce Isaac Charles Parker, pod kterým 21 let pracoval jako zástupce federálního šerifa). (p.a.douch)
  • Toto je prvýkrát, čo sa Taylor Sheridan ako tvorca ostatných predchádzajúcich počinov z tohto univerza nepodpísal pod nejakú väčšiu kreatívnu rolu a tu figuruje len ako výkonný producent. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Nový seriál Taylora Sheridana nabírá posily

Nový seriál Taylora Sheridana nabírá posily

14.01.2023

Scenárista, režisér a producent Taylor Sheridan (Wind River) se nezastaví ani v letošním roce. Po nedávné premiéře páté řady Yellowstone a také prequelu 1923 (obojí má nyní několikatýdenní pauzu) a… (více)

Reklama

Reklama