Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Starman je mimozemšťan, který přijel pozorovat Zemi. Uvízne však ve Wisconsinu nedaleko farmy čerstvě ovdovělé Jenny Haydenové. Starman na sebe bere podobu jejího nedávno zesnulého manžela Scotta. Za tři dny se potřebuje dostat do Arizony, kde ho nabere jeho mateřská loď. Potřebuje Jenninu pomoc. Tak se Jenny nechtěně stane účastníkem výletu přes Spojené státy, při kterém jsou společně se Starmanem pronásledováni nejen americkou armádou, ale i nasazenými tajnými agenty. Během společně strávených dnů se jejich zpočátku chladný vztah pomalu mění v lásku, která vyvrcholí úžasným rande na Starmanově mateřské lodi. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vúbec mi nevadilo, že je tenhle sci-fi příběh jednoduchý a předvídatelný. Já ho mám strašně ráda. Film sice pořádně zestárl, ale já se k němu pořád vracím. Jeff Bridges byl výborný jako mimozemšťan. Ty jeho zvláštní pohyby byly nezapomenutelné. Docela rychle se naučil být člověkem. Velmi mě překvapilo, že tenhle film má na svědomí John Carpenter, přece jenom se tenhle člověk věnoval úplně jinému žánru. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zas jsem se nechal ukecat…Po delší době jsem dostal chuť na nějakého toho Carpentera – co se jeho tvorby týče, mám ještě pár mezer a pár jeho filmů jsem neviděl. Starman mi byl doporučen dost lidmi z mého blízkého okolí a já hodně váhal, zda do toho jít. Nemám zrovna moc v oblibě romantické filmy a už vůbec ne téma mimozemské civilizace – pokud nejde o čistokrevný horor a nějaká povedená monstra. No nakonec jsem do toho šel a nelituju toho. Sice jsem z toho nebyl tak „odvařený“ jak hromada lidí zde a považuji to spíše za průměrnou záležitost (no trošku lepší průměr díky výkonu hlavní dvojice), ale pár zajímavých momentů to mělo – „zrození“, několik akčnějších scén – troška sexu ve vlaku nikdy neomrzí, nu jen to chtělo vychytat pár slabých míst a mohlo být vymalováno. Jako celek to ušlo, ale znám mnohem lepší filmy od mistra Carpentera…60% ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Carpenter přinesl do našich srdcí strach a antarktický mráz svou Věcí, Carpenter přinesl do našich srdcí prázdnotu a vesmírnou nudu, aniž by nudil, svou Dark Star. A tenhle Carpenter nám nyní přináší lásku a mír? Kdo mu ta slova přes jeho překrásně cynické pysky tlačil? Dolary? Smlouva? Takový úpadek! Vždyť Starman se svému míčovitému mimozemskému bratranci z Dark Star nerovná ani zábavností, ani charismatem, ba ani fyzickou krásou! Koho to napadlo svěřit těmhle rukoum standardizovanou rodinnou podívanou s polotovarovitými postavami? ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Carpentera s výnimkou Halloweenu a Vládcu temnôt nemám veľmi v láske ale toto nízkorozpočtové romantické "E.T.ovské" sci-fi mi sadlo. Jednoduchý príbeh, sympatické obsadenie, pekná ústredná melódia, občas veľmi pôsobivé a citlivé dialógy + feeling 80tych rokov ....Starman je síce film na jedno pozretie no miestami dokáže pohladiť po srdci ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jeff Bridges si vysloužil svého Oscara a divák dostal film spíše jen se scifi prvky a s množstvím citlivě a dojemně natočených scén o návštěvníkovi z jiné planety. Carpenter překvapil svojí trpělivě inscenovanou režií kdy se neřítil vysokým tempem dopředu, ale pomalými kroky směřoval ke konci za doprovodu tklivé hudby Jacka Nitzscheho. Bridges a Allenová vytvořili fungující pár, ale kdyby film ubral na své délce nic by se nestalo. Trochu natahovaný závěr se mohl korigovat. 80% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (11)

  • Starman ve filmu kupuje Cadillac, a to hotově. Ve filmu Thunderbolt a Lightfoot Jeff Bridges v roli Lightfoota sní o tom, že se jednou koupí Cadillac "cashem" (hotově). (D3VIL)
  • Jeff Bridges byl za svůj výkon nominován na Oscara za nejlepšího herce, což je u sci-fi žánru skutečně rarita. (ClintEastwood)

Související novinky

Jeff Nichols natočí sci-fi

Jeff Nichols natočí sci-fi

19.01.2014

Režisér a scenárista Jeff Nichols (1978) se řadí mezi nejtalentovanější tvůrce nastupující filmařské generace v USA. Jeho tvorba se zatím vyhýbá prestižním a sledovaným oceněním, ale již 3 filmy (z… (více)

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

16.12.2010

Jeff Bridges je jedním z nejúspěšnějších hollywoodských herců, pětkrát nominovaný na Oscara, který si svým působivým výkonem v nedávném snímku Crazy Heart právem vysloužil tuto prestižní cenu v… (více)

Reklama

Reklama