Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Protože pro středověk není nic nemožné, může mladý právník Richard Courtois (Colin Firth) v zapadlém městečku na francouzském venkově obhajovat prase obviněné z vraždy, a jako svědky povolávat myši. To je v pořádku. Ale rozhodně nemá hledat pravého vraha, příliš se zajímat o soukromé záliby místního zbohatlíka a mít poměr s cikánkou, která chce osvobodit své prasátko. (Jezinka)

(více)

Recenze (62)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nejlepší a rozhodně nejpravdivější film ze středověku. Dneska tyhle procesy působí velmi absurdně (ostatně jako i ve filmu samotném), ale zároveň je to velmi znepokojující, když si uvědomíte, že se to opravdu dělo. Je to realistické, námět samozřejmě výtečný, zpracování na jedničku, atmosféra špičková. Herecké obsazení, protože je britské, je naprosto perfektní (bez výjimky) a Colin Firth rozhodně podává jeden z nejlepších výkonů své kariéry. Originální film a navíc takhle kvalitní, co víc si přát? Absurdita, černý humor a idioicie lidí se tady nachází ve velkém, ale zároveň se tady hraje i na vážnou notu a ta kombinace funguje, takže já jsem spokojen. Středověké drama, jak má být. 75%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s komentářem rikitiki. Tohle je hraní si na středověk, resp. dělání si prdele ze středověku, vysmívání se té tehdejší tuposti. K tomu se vezme jen něco, co se nám hodí do krámu, aby byl ten výsměch co nejlepší. Děj, kostýmy, chování postav, to vše mi zde přišlo hodně slabé, a některé situace zbytečně přehnaně zveličené, aby se jó moderní člověk, civilizovaný člověk pobavil. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Absurdní ve všech ohledech, ale zároveň snadno transformovatelné do naší doby, což trochu děsí. Zároveň je ale Hodina prasete neskutečně vtipným filmem, který se svým podáním středověku blíží k realitě asi nejvíc ať už vykreslením tehdejší venkovské společnosti, nebo panoptikem přítomných postav a postaviček, jejichž předobraz by jsme bez velkého snažení v dějinách určitě našli. Film, který by měla veřejnoprávní televize čas od času připomenout. 90% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

historický román s - pro dnešek - absurdním námětem mě nezklamal a protože nechybí ani nadhled, tak mě to bavilo. Výrazově i herecky je na úrovni a příběh drží stále v napětí a díky tomu si slabší 4 hvězdičky u mě vysloužil. [ PŘÍBĚH: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Zase až tak moc mě tohle středověké drama ze soudní síně z vesnice nedaleko Paříže, kam přijíždí mladý právník, nevzalo. Hlavním hrdinou se stává černé prase, které údajně uteklo kočujícím cikánům a zabilo dítě, čímž se ještě více zdramatizovala situace kolem současného problému s čarodějnicí a odkrylo hlubší problémy.Ale ať se mladý a sympatický Colin Firth velmi snažil, nezanechalo tohle zpracování ve mě nějakou hlubší stopu, takže jen tři hvězdy. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Kromě studií v Londýně se film natáčel i ve francouzské středověké vesnici Pérouges. (biker)

Reklama

Reklama