Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Další ze zajímavých novodobých britských sitkomů. Zachycuje útrapy obyvatel jedné bohem zapomenuté farnosti kdesi na ostrůvku kousek od pobřeží Irska. Smolař otec Ted se musí, vedle poněkud svérázných církevních návštěv, potýkat i s vrtochy svých spolubojovníků za svátost boží - s natvrdlým otcem Dougalem a věčně v lihu naloženým otcem Jackem. (Ruut)

(více)

Recenze (185)

mikulíšek 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem byl skeptcký a očekával "jen" další úsměvný sitcom, který nedokáže nabídnout nic nového, ani se zařadit mezi špičku. To hlavně proto, že hlavní hrdinové budou až příliš neobvyklí, že pohltí sami sebe. Po pár prvních dílech však přišlo milé překvapení. Po dlouhé době mě podobný typ seriálu dokázal skutečně rozesmát. Ačkoliv jsou postavy bizardní jejich kooperace je nesmírně zábavná a správným způsobem "od rány". P.S. 5* je možná trochu moc, ale 4* by seriál řadilo mezi průměr ve své kategorii, což je podle mě nedostačující. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Několik dílů mi trvalo zvyknout si na styl humoru i šílené postavy (otec Ted je z nich ještě docela normální, i když na otce se tedy vůbec nehodí, nejmladší otec Dougal se chová jako dítě a to ještě trochu postižené, dementní a bez představivosti...ale i z toho plyne spousta srandy "Existuje Bůh? Kdo ví.... Každopádně já nejsem žádný velký fanoušek organizovaného náboženství.", nejstarší a dosluhující otec Jack je zase opilec, který zná jen "nasrat, chlast, řiť, holky..." a vypadá jako oslizlý bezdomovec a nakonec paní Doyleová, která donutí k šálku čaje každého). Ale po zvyknutí si nemám připomínek a Father Ted mě vždy rozesměje a dodá dobrou náladu. A těch nezapomenutelných hlášek... ()

Reklama

miklaras 

všechny recenze uživatele

Něžný, křehký, romantický seriál z prostředí idylického irského venkova, nahlížející do intimního soužití tří generací svatých mužů, kteří jsou si vzájemnou oporou. Seriál, reflektující decentně i problémy dnešní katolické církve je velmi vhodný do kurzů pro budoucí katechety i jako příjemné rozptýlení do dětských skupin charismatické obnovy. Díky citlivému zpracování ožehavých témat kněžské intimity může sloužit jako podpůrný edukační nástroj pro seminaristy. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ som videl len po polovicu druhej série, takže hodnotenie sa ešte môže zvýšiť. Zatiaľ musím povedať, že je to zábava, Father Ted a Father Dougal ma pobavia skoro vždy, ale zato Father Jack ma nebaví, s ním je to všetko na jedno kopyto a takist Mrs. Doyle je nudná(ešteže má málo priestoru...). Niektoré diely boli slabšie a niektoré bombastické. Z takého nacvičovania pesničky na Eurosong 96 Dougalom a Tedom("Just play the fucking note!":D) som sa smial ešte dobrý deň po zhliadnutí:).Update:Po všetkých troch sériach musím chtiac nechtiac dvihnúť na 5 hviezd, začalo ma to baviť ešte viac, Father Ted ako Hitler a mnoho ďalších legendárnych scén - britský humor at its best. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Naprosto nečekaná bomba, která vám namísto střepinami rozseká mozek a další vnitřnosti záplavou neskutečně debilního(bravurního) humoru. U mě aspirant na nejvtipnější sitcom vůbec. Každý máme nějaký ten filmový prostředek, kterým si pravidelně dobíjíme dobrou náladu, u mě je to Father Ted, a to je myslím nejsilnější kompliment, který mohu takovému dílu vůbec dát. 100% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (25)

  • Otcovo slovo "feck" se dokonce zapsalo do slovníku běžné angličtiny, a to proto, že se může stát společensky přijatelným zaklením místo současného velmi vulgárního slova "fuck". (Ruuzha)
  • Ústřední melodii seriálu napsal Neil Hannon z The Divine Comedy. Píseň byla později otextována a nazvána "Songs of Love" a objevila se na jejich albu "Casanova". (HappySmile)
  • V úvodní sekvenci je vidět vrak lodi MV Plassy, někdy Plassey, která ztroskotala na ostrově Inisheer, irsky: Inis Oírr, což je nejvýchodnější z Arranských ostrovů, dne 8. března 1960 s nákladem whiskey, barevného skla a příze. Vrak je na ostrově stále k vidění a patří mezi jednu z jeho turistických atrakcí. (KM Phoenix)

Reklama

Reklama