Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Další ze zajímavých novodobých britských sitkomů. Zachycuje útrapy obyvatel jedné bohem zapomenuté farnosti kdesi na ostrůvku kousek od pobřeží Irska. Smolař otec Ted se musí, vedle poněkud svérázných církevních návštěv, potýkat i s vrtochy svých spolubojovníků za svátost boží - s natvrdlým otcem Dougalem a věčně v lihu naloženým otcem Jackem. (Ruut)

(více)

Recenze (185)

kitano 

všechny recenze uživatele

Nechcem si radsej ani predstavovat, ako by sa tvaril nejaky knaz po dopozereni jedinej epizody tohto serialu (ak by sa vobec dopozeral). To ako by sa knazi mali spravat a zit, to hadam vieme vsetci. Tak vedzte, ze v tomto seriali je to presne naopak :) Knazi tu chlascu, nadavaju, nechavaju sa unasat svojimi zvrhlymi predstavami a vtipky tohto razenia su dovedene hadam az na hranice unosnosti. Takze ak nemate nejake predsudky, tento serial bude pre vas kralovska, non-stop "lol" zabava. (10/10) ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

"Fek off! Drink! " - nezapomenutelné zkomolené hlášky věčně v lihu naloženého starého otce Jacka. Trojici svérázných kněží skvěle sekunduje Pauline McLynn v roli Mrs. Doyleové, věčně se vnucující hostům s čajem nebo sendviči. Další z řady výborných britkomů. Stejně dobrý a zahlcený svéráznými postavičkami jako jeho následovníci Black Books a It Crowd. + Na scénu trojího období života Elvise Presleyho nejde jen tak lehce zapomenout ! ()

Reklama

terunka003 

všechny recenze uživatele

Vtipné, britské, vybrané, trefné, originální. Naprosto fámozní. Sitcom zasazený do jednoho osamoceného ostrova a "rodiny" otců. Přivítá vás zde otec Ted, který je z celé sebranky poněkud nejnormálnější a je takovou hlavou klanu. Dál se na vás usměje poněkud zaostalejší otec Dougal. A hned v rohu místnosti vás seřve věčně podnapilý otec Jack. K tomu vám hospodyně s úsměvem vnucuje čaj tak dlouho, dokud si ho nevezmete. Když jsme se seznámili s celou "rodinou", je čas na nějaké to dobrodružství, a že jich je opravdu hodně. ()

lebowski 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí první série konstatuji, že je to další 5 hvězdičková záležitost od Grahama Linehana, jen o nepatrný krůček za geniální Partičkou IT. Po druhém je to fifty fifty, stejně skvělé. Ted : Dougu, kdybys měl 3 přání, mít cokoliv si zamaneš, co by to bylo? Doug : Ne, já nic nechci, nic nepotřebuji... Ted : A co takhle, kdyby jsi byl jako Elvis, rocková hvězda? Doug : Jé! To by bylo skvělý!!! Ted : A měl by jsi ještě další přání? Doug : Ne, to mi úplně stačí být Elvis! Ted :A co mít k tomu pořádný fáro a balit na něj ženský ? Doug : Skvělý! To bych chtěl !! Ted : A co třetí přání, máš nějaké? Doug : To ne, mě úplně stačí být Elvis, mít skvělý fáro a balit na něj ženský. Ted : A co tenhle hrneček, ten bys nechtěl? Doug : Skvělý! Ten chci!!!... ()

Ai.ma 

všechny recenze uživatele

Poté, co jsem zapnul tento seriál a zhlédnul jsem první sérii mi došlo, že můj život byl do té doby strašně smutný!! Přiznám se, že se mi nestalo, abych se u nějakého sitcomu, a že jsem se jich nadíval moc, nezasmál tak vydatně, tak hojně a tak hlasitě, jako u tohoto. Všechny postavy jsou dokonalé a i teď v průběhu druhé série nejsem schopný určit, která je nejlepší. I když, anebo možná právě protože, se jedná o nejhrubší, nejdementnější a nejjednodušší druh humoru, strhne vás to a dá vám to vzpomenout na ty nejlepší britcomy, které se objevily a nebojím se to říct, silně šlape na paty i Monty pythonům. Nechci domýšlet, co by vzniklo, kdyby se Graham Lineham narodil o pár let dřív a spolčil se s MP. Děkuju Bohu za tento seríál všem svatým !! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (25)

  • Když Otec Ted (Dermot Morgan) a Dougal (Ardal O'Hanlon) ulehají ke spánku, tak nad Dougalovou postelí visí plakát irské kapely U2, který je obalem alba „The Joshua Tree“ z roku 1987. (Trajektt)
  • Neil Hannon složil písničku "My Lovely Horse" pro díl s názvem "A Song For Europe". (HappySmile)
  • Scéna s bendži na pláži, včetně hudby (jedná se o skladbu „Dueling Banjos“) i tancujícího staříka, je přímým odkazem na film Vysvobození (1972), kde je to použito jako ústřední hudební motiv. (KM Phoenix)

Reklama

Reklama