Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dick Harper žije spokojeně s manželkou Jane, šestiletým synkem Billym, mexickou služebnou Blancou a psíkem Spotem a po letech poctivé práce u velké společnosti Globodyne ho čeká povýšení. Sice se ho opravdu dočká, jenže vzápětí vyjde najevo, že firma byla vytunelována a on se ocitl bez práce. Nezaměstnaná je i Jane, kterou Dick v radostném očekávání povýšení přemluvil, aby dala výpověď. Pokud zpočátku věřil, že rychle najde novou práci, skutečnost ho brzy přesvědčí o opaku. Když přijde pokyn, aby do čtyřiadvaceti hodin opustili dům, má toho Dick plné zuby a rozhodne se stát lupičem. Jane z toho má legraci a první jeho akce dopadne přesně podle očekávání. Rozhodne se, že manželovi pomůže, a společně vyloupí malý obchod. V nové "profesi" se jim zalíbí. Znovu získají dům, trávník, auto i televizi a vše se zdá jako dřív. Jenže pak přijde další rána, když se Dick dozví, že by měl být mezi obžalovanými, které soud viní z krachu vytunelované firmy Globodyne. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (311)

Damiel 

všechny recenze uživatele

Finty Dicka a Jane – remake komedie ze 70. let – je příjemnou zábavou. Carrey s Leoni vytvořili doopravdy skvělou „gangsterskou“ dvojku. Jim je decentnější než ve svých dřívějších crazy rolích (Lhář, lhář), což je jen ku prospěchu věci. Základní dějová kostra sice není nikterak originální, ale režisér Dean Parisot (Galaxy Quest) ji uchopil za ten správný konec (skvělé pointování situací). I když konečné rozuzlení vytušíte předem – v komedii tohoto ranku to nemůže dopadnout jinak –, nuda vás nečeká, naopak se budete skoro pořád pochechtávat. Tak má komedie vypadat. Zkrátka, dobrá práce. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Carreyho mam rad. Jeho humor pokladam za vtipny,rovnako ako jeho sameho a tiez jeho filmy.Tu sa sice snazi ako moze,avsak stale to vyzera tak nejak sterilne.Akoby sa snazil uplne sam a ostatni,predovsetkym scenarista, sa mu s tym vobec nesnazili pomoct.Namet nie je nicim novy (aj ked niekt.narazky su urcene vylozene pre americanov,ostatni svet sa z vtipov,"som zamestnany v Enrone" asi velmi nepobavi,sam som nevedel co to je kym som nekukol wikipediu),no a spracovanie skor horsie ako lepsie. No a Tea Leoni nie je velmi komedialne nadana a vacsina vtipov ani nie je vtipna. Suma sumarum, urcite jeden z najhorsich Carreyho filmov za velmi dlhy cas,nie uplne zly,ale proste taky zbytocny.2,5/5 ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Globální ekonomika, Amerika – země neomezených možností. Po krachu společnosti Globodyne čeká Harperovi ještě krach rodinných financí. A může to být záležitost celkem úsměvná....... . Celkem. Film stojí na výkonech již zmíněných manželů, kteří neslezou z obrazu, takže váš názor může ovlivnit obliba J.Carrey. Podotýkám, že převládá ,,civilní“ poloha herectví, ale bohužel občas dojde i na pitvoření. Celkově se snímkem nesla optimistická atmosféra, která ve mě zůstala i po jeho skončení. Ale optimismus není všechno. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale nakonec dávám čtyři, protože mi to připadá přeci jenom trochu silnější než pouhý průměr. Velice sympatická komedie s humorem, který je sice velice jednoduchý a prvoplánový, ale dokáže pobavit. Finty mají skvělý spád a na film tohoto druhu i ideální stopáž, herecké výkony mi také seděly a je jen škoda, že tu není trochu více scén, kdy se Dick a Jane pomalu vydávají na cestu zločinu a potenciál nejrůznějších přepadení zůstává poněkud nevyužitý. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Klasický Carrey a jeho bláznovství,jinak film o to kam člověk zajde když je vše na hovno.Nic víc,ale není to film kde má člověk hledat nějakou hloubku,ale spíš se pobavit a to tu na můj vkus bylo pomálu,spíš je to takový hořký humor když víte,že v reálu se takové věci stávají často a vtipkovat u toho moc nejde.Za mě 50% a tři hvězdy. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Při natáčení scény vykrádání kavárny Starbucks si Téa Leoni při pádu přes pult vážně poranila rameno. (imro)
  • V scénke, kde sa Dick (Jim Carrey) snaží vytlačiť novú kópiu formuláru a ukrýva sa v strešných trámoch, pri pokuse dostať sa dole spadne. Pád bol reálny a herec dopadol tvrdo na podlahu. (misterz)
  • Snímek je remake stejnojmenné komedie z roku 1977, ve které si hlavní postavy zahráli George Segal a Jane Fonda. Svůj několikasekundový filmový debut si tu střihl slavný americký moderátor Jay Leno. Ztvárnil jednoho z tesařů a objeví se přesně ve 3.minutě a 45. sekundě filmu. (imro)

Související novinky

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Stiller a Carrey sú použití

Stiller a Carrey sú použití

02.09.2005

Herec Ben Stiller (na obr.) a režisér Jay "Focker" Roach po spoločnej komédií Jeho foter, to je lotor! opäť spoja svoje sily a vrhnú sa do dlho odkladaného projektu s názvom USED GUYS. Jeho… (více)

Reklama

Reklama