Reklama

Reklama

Diplomatické vztahy

(seriál)
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

V době mezinárodní krize se diplomatka snaží zvládat novou práci na pozici ostře sledované velvyslankyně ve Velké Británii i divoké manželství se slavným politikem. (Netflix)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (9)

Série 1 (2023) (S01) 

Nevím, co jsem od první série vlastně očekával, s výsledkem jsem ale velmi spokojen. Už jsem o tom psal v komentářích / recenzích k jednotlivým epizodám, ale musím to zopakovat; herecká sestava byla mimořádně kvalitní, příběh ve mně budil zájem, celá záležitost měla atmosféru, napětí i skvělé dialogy, nechyběl ani inteligentní humor, a já jsem se tak velice dobře bavil. U mě je to na silné čtyři pěticípé. / Poučení: Hmmm, tak diplomatem bych být nemohl... 4*+ ()

Jako Popelka (2023) (S01E01) 

Tak jsem zase jednou mohl zahájit hodnocení epizod seriálu v podstatě neutrálním trojhvězdím, protože mě děj sice nezklamal, ale ani nepřesvědčil. Rozhodně jsem ale zvědav na další vývoj, protože jsem se zatím nenudil. Keri Russell jsem svého času příliš nemusel, potom, co jsem si užil seriál The Americans, se ale dostala do mé desítky oblíbených hereček a po prvním dílu této záležitosti je mi naprosto jasné, že je tam právem. Navíc se tu vyskytuje sympaťák Rufus Sewell v roli schopného očichávače a pověstné osiny mezi půlkami, takže si myslím, že by to mohl být s kvalitním scénářem zajímavý zážitek. / Poučení: Burka je v dnešní době v Británii vhodným společenským oděvem. ()

Neříkejte tomu únos (2023) (S01E02) 

No, pokud jde o mě, hezky se to rozjelo. Rufus Sewell byl podle mých očekávání výborný, ale Keri Russell byla přímo skvělá, což mě nepřekvapilo, protože od doby, co jsem poznal Elizabeth Jennings, od ní nečekám nic menšího. Politické kličkování mě bavilo velice velmi, epizoda měla fajn atmosféru a mocně se mi líbilo, že tvůrci nezapomněli ani na občasné záblesky humoru. / Poučení: Nedůvěřuj a neustále prověřuj. ()

Zmatené ovce (2023) (S01E03) 

Já ji prostě žeru! Keri Russell byla v předchozím dílu skvělá, ale ve třetí epizodě byla ještě lepší a tu rvačku v křoví jsem si fakt užíval :-) Ale nebylo to jen o jednom člověku a nebylo to jen o rvačce v křoví. Scénáristka si dala záležet na ději ale i na dialozích a za mě šlo o jednoznačně parádní záležitost, kterou jsem si opravdu vychutnal. / Poučení: Jsou chvíle v životě lidském, kdy není možné vyjádřit všechny pocity pouhými slovy. ()

Koupil si klobouk (2023) (S01E04) 

Čtvrtou epizodou jsem uzavřel první polovinu první série a dost mě to štve, protože už mám před sebou jen čtyři díly záležitosti, u níž se velmi dobře bavím. Hrálo se na vážnou strunu, sázky byly vysoké, dialogy parádní, herecké výkony za nimi nezaostávaly a tvůrci všechno ještě vyšperkovali tím, že nerezignovali ani na humor. / Poučení: Za vším hledej Rusa. ()

Mírotvůrce (2023) (S01E05) 

No, ne že bych si neuměl představit vylepšení páté epizody za předpokladu, že by tvůrci tu a tam lehce ubrali a na jiných místech zase mírně přidali, ale i tak jsem byl s vývojem příběhu v podstatě spokojen. Musím ale souhlasit s myšlenkou, s níž přišel ve svém komentáři / recenzi uživatel warrenur, protože i já jsem si užíval více  herecký koncert než děj samotný. / Poučení: Vždycky se dá na mapě najít místo vhodné k vyhlazení. ()

Nadržené tornádo (2023) (S01E06) 

No jo, nedá se nic dělat, pořád se moc dobře bavím. Herci jsou skvělí, o tom žádná, ale konečně jsem zase u nějakého seriálu naprosto spokojený s úrovní dialogů. Co jeden, to lahůdka. Zdejší konverzace se nehemží jen dvojsmysly, tady už došlo i na trojsmysly :-) Dovedu si představit, že práce v kafilerii vyžaduje opravdu silný žaludek, ale politika, to už je úplně jiná úroveň.  A ne, nemyslím tím úroveň vyšší. / Poučení: S humorem vypadá i jaderná hrozba snesitelněji. ()

Nepřátele si drž pěkně u těla (2023) (S01E07) 

Sedmou epizodu otevřel dialog, který byl brilantní ukázkou diplomacie, přestože se netýkal politiky a mezinárodních vztahů zvlášť. A právě dialogy zůstávají i nadále tím, co mě na seriálu vedle hereckých výkonů baví nejvíc. Jasně, příběh je dobře napsaný i v těch nejvážnějších momentech tvůrci nezapomínají na humor, ale záležitost s alespoň slušnými dialogy je v současnosti spíše výjimkou. Tohle je výjimka a velká. Užívám si to. / Poučení: Nejdůležitější částí konverzace je ta nevyřčená. ()

Ve stylu Jamese Bonda (2023) (S01E08) 

V komentářích / recenzích k předchozím epizodám jsem opakovaně chválil použití kvalitního humoru; ve finální části série potemněla, na humor se nedostalo, a přece jsem nemohl jinak než sáhnout opět k hodnocení, které jsem použil už u třetího dílu. Pět pěticípých plně vystihuje mou spokojenost se závěrečným, napínavým, temným dramatem. Už se těším na pokračování. / Poučení: Drž si exploze na distanc. ()

Reklama

Reklama