Reklama

Reklama

Diplomatické vztahy

(seriál)
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

V době mezinárodní krize se diplomatka snaží zvládat novou práci na pozici ostře sledované velvyslankyně ve Velké Británii i divoké manželství se slavným politikem. (Netflix)

Recenze (31)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

"Thick with irony." Echt sorkinovské; zákulisní politika, vztahy na pracovišti, odsýpající dialogy, neustále v pohybu. Stojí i padá to právě na dialozích a postavách. Obojí však bez jakýchkoli výhrad obstojí nejpřísnějším měřítkům, vždy se tak navíc děje v kontrastu (politické obnažování duší během noční vyjídačky lednice apod.). Jediným zádrhelem je ústřední dějová linie, která je jak z pera rutinního konspiračního thrilleru a některé (čti veškeré krom ústředního dua a jejich "sňatku z rozumu") nadbytečné vztahové peripetie. Vůbec to nesedne k jinak velmi dobře trefené diplomatické linii, kdy se jede linie "bavíme se o něčem, ale podstatné je to, co zůstává nevyřčeno mezi řádky" a skutečná politika se "sama neudělá bez nějakého toho mytí rukou, kamarádšoftů a šedozónních kompromisů v zákulisí". | S1: 4/5 | ()

k212 

všechny recenze uživatele

Tak tuto sérii politicko-diplomatických twistů a podrazů v čele s neortodoxní americkou profesionální diplomatkou a jejím pletichářským manžílkem jsem si hodně užívala. Víc než drama to vnímám jako satiru, hodně jsem se bavila dekódováním předobrazů mnoha postav a jejich vzájemného provázání! Jo a druhá sezóna by se docela hodila! ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Za mě velká spokojenost. Ne sice úplně maximální, ale něco si musím nechat na další sérii, víme? A bude? Jasně, že jo! Po takovém konci to snad ani jinak nejde. Moc bych ocenil, že je to po dlouhé době seriál, který sice nejde brát úplně vážně, ale je inteligentní, s uvěřitelným dějem a dialogy, no a pak hlavně s herci.  Keri Russell jsem neviděl od Servírky, ale tady se ukázala být naprostou trefou do černého. Totéž lze bez nadsázky říct i o jejím manželovi, šibalském Rufusu Sewellovi, na kterém zcela jistě nezůstalo jediné dámské oko suché. Jak to s nimi bude dál, to absolutně netuším, jen vím na beton, že já určitě nebudu chybět. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Valná většina dění se odehrává v kancelářích ambasád a ministerských sídel, takže je to primárně o dialozích. A ty jsou vycizelované, zábavné a sem tam hodně kořeněné. Ale je jich moc. Tvůrci to celé pojali primárně jako politické drama řízlé trochou satiry, ale kdyby sem tem ukročili to thrillerových či akčních vod, byl by seriál z mého pohledu komplexnější a mnohem zábavnější. Tím ale neříkám, že bych se nebavil a tuhle diplomatickou hru nedoporučil. Už jen kvůli Keri Russell a Sewellovi to stojí za vidění. Stejně tak baví vztahové propletence, vedlejší postavy jsou načrtnuté na výbornou a baví i reflexe dnešních problému i podobnost jednotlivých aktérů se svými skutečnými předobrazy. Tak třeba se v příští řadě trošku šlápne do pedálů. Ale i kdyby ne, rád se na ní podívám. 70% ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Vše, včetně dialogů, tam natolik sviští, že musíte být neustále ve střehu, aby se to vůbec dalo pobrat. Chvílemi jsem sice váhala, jestli jim na to mám skočit - že je to opravdu tak chytré, jak to mělo vypadat, ale poslední díl mě přesvědčil, že bylo. Keri Russell mi celou dobu připomínala Radku Třeštíkovou, kterou mám v oblibě, takže i to přispělo k mé spokojenosti (jakkoliv je to pitomý argument😀). Ale hlavně Rufus Sewell dával toho manžela s velkým přehledem. Kdo sleduje rád politické hrátky, nebude zklamán. ()

rowdys 

všechny recenze uživatele

Bolo príjemné po dlhej dobe vidieť Netflix original, ktorý má ambície priniesť aj niečo na stôl a nie len prihodiť do knižnice ďalšie hodiny generického contentu. The Diplomat mi pripomenul prečo som si pred 10 rokmi Netflix vlastne predplatil - kultové Spaceyho poklepanie po stole v oválnej pracovni po dvoch sériách intríg a machinácii v House of Cards považujem dodnes za jeden z naj momentov v seriálovej tvorbe. Debora Cahn si svoje frčky vyslúžila v službách West Wing a Homeland, takže je v prostredí politických kolotočov a kríz ako doma a nemá problém sa zaradiť po bok Willimona a Sorkina. S výnimkou clancyovského začiatku a konca prvej série je Diplomat spirituálnym súrodencom HoC a WW existujúcim paralelne k súčasným geopolotickým reáliám v Európe, hoci je miestami trochu mydlovejší. Z Keri Russell ide podobná sexy-and-powerful aura ako z Robin Wright, na ktorú mám za jej stvárnenie Claire Underwood dodnes crush. Finálny zvrat má schopnosť prevrátiť seriál v druhej sérii ad absurdum, alebo to ešte viac roztočiť - bude si treba počkať. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Tak takhle to ve vrcholné diplomacii určitě nevypadá. Ale zase by to byl pěkný mazec, kdyby ano. Je lepší do toho až tolik nevidět... Ale proč se bát, jdeme se bavit.  Atraktivní prostředí, intriky na každém rohu, zdání reality, břitké dialogy a bezchybné herecké výkony. Rufus Sewell navíc jako třešinka na dortu. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tvl, tak poslední politictriler pro mě byl Domek z karet a Vláda. Vláda byla z Dánska a Domek z Ameriky a tento seroš je jeho "nástupcem". Nástupcem ve smyslu velmi aktuální politické situace v Evropě potažmo ve světě a v obráceném gardu coby velvyslankyně vs. její manžel jako její mangelka a jak se s tím (ne)umí srovnat. Je to napínavé jak kšandy a pokud jste seznámeni s nynější celosvětovou politickou situací, tak to pro vás bude jako totální šupózní chuťovka a zároveň neskutečné diplomatické šachy, které se neustále hrají avšak náš ordinery world o tom nemá ani tucha a to je to nejhorší nebo nejlepší?!...Doufám, že už mají natočenou 2.sérku. Za mě naprosto uchvácených 98% ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto úžasné. Skvěle natočeno, dialogy mají hlavu a patu, nechybí humorné situace, drama, napětí. Famózní otevřený závěr. Hudba sedí a herci jsou dokonalí. Za mne nadšení a plný počet. Už se nemohu dočkat další řady. ()

ddf76 

všechny recenze uživatele

Male prekvapeni z Netflixu. Po Takovych normalnich Americanech dalsi role, ktera sedne Keri Russel. Scenar velmi dobry + dalsi herci. Prijemna oddychovka, ktera nikoho nezklame. Tesim se na dalsi serii. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.seria: V celku svizny, obcas vtipny a inteligentny politicky thriller. Chemia medzi velvyslankynou, Kate Wyller, ktoru hra vynikajuca Keri Russell a jej manzelom z brandze, Rufusom Sewell-om bola v tych drobnych nuansach dokonala - pricuchnutie k pazuche..."Not great...". :) Pobavila ma tiez "byrokracia", "etiketa" a "krytie zadkov". Politicke tanceky a presilovky boli v zavere utate dost zvlastne. Spokojnost. Cely staff si ma ziskal, okrem ustrednej dvojky vsak i vyborny "asistent", Ato Essandoh z Bourna. Nadpriemer, hoci som dufal v uveritelnejsie uzavretie aspon niektorej z linii. Druhu seriu si vsak urcite nenecham ujst 70% Odporucam. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Kerri Russell je.... úžasná a kraluje, jakkoliv ji doplňuje skvělý Rufus Sewell. Oba si své role dokonale vychutnali, tak, že mě ani nenudily ty politicko strategické debaty manipulace. A také, že víc než thriller je The Diplomat sofistikovaná satira. Tohle se Netflixu povedlo a Russell i Sewell si rozhodně zaslouží nějakpi tu Emmy. ()

Kibernet 

všechny recenze uživatele

Ten překlad mne děsí... z ministra zahraničí (Secretary of State) Ganona z nějakého nepochopitelného důvodu udělali ministra vnitra, který je nadřízený velvyslankyni - ani to nikoho v dabingu nezarazilo ???!!! Fuj... ()

cernakus 

všechny recenze uživatele

Politické drama, s thrillerem to nemá ani náznaky. Konspirace tam nějaká je. Herecké výkony ujdou. Problém je, že se to moc táhne, zbytečně uzluje a hlavně, že je to klasická femiagitka Buzflixu. Enfant terrible je zde, bohužel pro pipiny, Rufus, který o třídu přehrává všechno, včetně afektované a obstarožní Takové normální američanky Takže i když se proti němu scénáristicko-režisérské čubky spikly, mají smůlu a od začátku do konce tomu vládne on. Bez té agitky by to možná šáhlo na usmolené 4 hvězdy, ale v tuto chvíli za 3 a v podstatě ani nevím, jestli chci, aby byla další série. ()

garry 

všechny recenze uživatele

Obraz západního světa. My jsme ti dobří. Musí to být hrůza pracovat ve státním aparátu. Těch intrik. To že seriál psala scénáristka je patrné. Důraz na jiné věci než by řešil muž. To není misogynie, ale fakt. Neříkám, že je seriál špatný. Jen jiný. ()

jfaba 

všechny recenze uživatele

Ježišmarjajosef (všichni tři), co to jako bylo? Kritika politiky, sci-fi, konverzační komedie, nevím... Nudil jsem se a chvilkami se v tom ztrácel. Jsem starej nerudnej dědek, který už asi na takové žvásty nemá koukat, tak jako to nedělá od 19:00 do 20:00 (v té době jsou zprávy na všech našich nestranných televizních stanicích). Dávám jednu *, ale chtěl jsem dát odpad. Viděl jsem jen dva díly a mám toho dost do konce života. A zbyde mi ještě 15 let v hrobě nebo na rozptylové loučce. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

To je vysoká politika. Kecá se v kancelářích, na chodbách, v restauracích, na ulici, na banketech a I v posteli. Kecy a kecy. Celkem nuda a průměrně inteligentnímu divákovi je jasné, kdo za atentátem stojí. Naší hrdince to nakonec taky dojde. Závěr: 50na50. ()

leto.sk 

všechny recenze uživatele

Na politické thrilleri, argo seriály   som vysadený. A toto je veľka mnamka. Dal som to na jednu šupu. Je to akčné, politické pozadie pôsobí dôveryhodne. Keri Russell je šik ako nikdy a Rufus Sewell odporne slizký ako vždy.  Chcelo by to aspoň 5 serií. ()

Reklama

Reklama