Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Politický thriller odehrávající se v Londýně sleduje osudy ambiciozního politika, jehož život se začně hroutit poté, co je jeho asistent nalezen v metru zavražděn a stopy při pátrání po vrahovi neznámo proč ukazují také na nedávnou vraždu mladého dealera drog. (Morien)

Recenze (37)

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Britská miniséria nielen so sakramentsky dobrým obsadením ale navyše ešte aj neskutočne dobrá. Dávno sa mi nestalo, aby som sa pri sledovaní 6 častí za sebou, ani sekundu nenudila a s napätím čakala čo bude ďalej a ako to celé dopadne. Myslím, že v ostatných komentároch k tejto minisérii toho už bolo popísané dosť a ja v podstate nemám čo dodať, jedine to, že tento seriál okamžite putuje do mojej top 10 obľúbených seriálov. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách lepší, než daleko známnější stejnojmenný film. I když se tady toho nového nic nestane, rozhodně doporučuji tenhle seriál. Hlavním kladem jsou skvěle vybrané postavy, kde na rozdíl, od filmu, žádná není hlavní a všechny hrají naprosto skvěle a také propracovanější děj. BBC už opět poněkolikáté ukázala, že opravdu umí velmi dobře, čehož je State of Play jenom důkazem. Velmi povedený kousek ze zákulisí vysoké politiky, který mi nezbývá, než jen vřele doporučit. ()

Reklama

Greg 

všechny recenze uživatele

“I'm sorry, but you're going to have to read that in tomorrow's paper, all right?“ Televize BBC opět nezklamala a nabídla mi výborný seriál (nebo minisérie, chcete-li). To, co se vešlo do dvouhodinového filmu, roztáhl režisér Yates do šesti hodinových dílů, přesto jsem ani jednou neměl pocit, že je děj zbytečně natahován nebo vycpáván. Celkově děj výborně plyne, zápletka se skvěle rozvíjí, občas vygraduje a nezadržitelně spěje k výbornému finále. Nebudu seriál srovnávat s filmem, každý je povedený něčím jiným, přesto se mi seriál líbil o malý kousek víc. A to hlavně díky obsazení. Netvrdím, že bylo zase o tolik lepší než ve filmu (hlavně u postavy Delly mám dilema, kdo jí zahrál lépe), ale působilo na mě ucelenějším dojmem. Musím pak vyzvednout hlavně výkony Johna Simma, Billy Nighyho, Jamese McAvoye a hlavně krásné a úžasně mluvící Kelly MacDonald. Výborná byla i hudba, která nijak nerušila, pouze děj dokreslovala. Takže bych se ani nebál tvrzení, že se jedná o jeden z nejlepších britských seriálů všech dob. Seriál určitě stojí za vidění, šest dílů se dá shlédnout během jednoho dne. A mně už chybí jenom knižní předloha. ()

burina 

všechny recenze uživatele

Skutočne brilantná miniséria od BBC. Na jednej strane poteší obsadenie - absolutná britská herecká špička súčastnosti, na strane druhej tu máme skvelý príbeh, scenár, vygradovaný dej, hlavne ku koncu každej epizódy, takže tých šesť dielov ujde rýchlo. Taktiež pohľad do zákulisia novín je zaujímavý. Odporúčam nielen britofilom(a to polické drámy/trillery nie sú moja šálka čaju). ()

Nevada 

všechny recenze uživatele

Šest téměř hodinových epizod plných dramatického děje, točícího se kolem reportáží o smrtelné nehodě poslancovy spolupracovnice a zdánlivě obyčejné drogové vraždy. Obě události se brzy ukáží být propojené. Ale z jakého důvodu, to je záhada, na kterou se snaží přijít tým novinářů z redakce prestižního deníku. Jsou nuceni pracovat ve stresu a utajení, aby je nepředběhla konkurence a nebo hůř - nezastavila policie, které novináři často kříží vyšetřování. Brzy se jim do práce navíc začnou nepříjemně prolínat i osobní vztahy. S postupným odhalováním pravdy se o ně navíc začnou zajímat i "vyšší místa". Za pochvalu stojí brilantní výkony herců (v čele s Davidem Morrisseyem), výborná režie i nevtíravá, ale přesto děj vhodně doplňující hudba. Je obdivuhodné, že scénář dokáže udržet napětí téměř celou dobu, když většina filmů toho není schopna ani na dvě hodiny. Jedinou drobnou výhradu bych měla k málo charismatickému hlavnímu novináři. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Pan a paní Pittovi v akci

Pan a paní Pittovi v akci

23.03.2007

Pokud toužíte po podrobnostech adopce vietnamského caparta do superhvězdné famílie Pittových, listujte v bulvárních plátcích. Od nás se dozvíte pouze to, v jakých dalších filmech si Angie a Brad… (více)

Reklama

Reklama