Reklama

Reklama

Hlas smrti

  • Kanada White Noise (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jonathan Rivers (Michael Keaton) je úspěšným architektem s krásnou ženou, spisovatelkou Annou, milujícím synem Mikem a dalším dítětem na cestě. Žije spokojeně do té chvíle, než do jeho života zasáhne tragédie. Anna se ztratí cestou do práce a později je nalezena utonulá v řece. Jonathan, šílený žalem, se odstěhuje a úzkostlivě se straní všech přátel a zbytku rodiny. Tajemný vědec Nicolas Elia přesvědčí Jonathana, že Anna vysílá signály "ze záhrobí" pomocí televizní obrazovky a rádia. Jonathan poslechne jeho rady a s pomocí nových přátel Raymonda Price a Sarah Tate se pokusí navázat spojení s manželkou. Bezděčně tak otevře dveře do jiného světa. Netuší, co tím způsobí: mrtví teď mají možnost zmocnit se ho.. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 5/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +atmosféra, slušné zvuky, příjemné efekty, námět -Michael Keaton ani nemusel hrát/// Film snad neurazí, ale pravděpodobně ani nenadchne. Trošku mi připomněl Frekvenci, ovšem při srovnání je tohle vyluhovanej filmovej odvar. Dost jsem se snažil pochopit děj a podařilo se mi to tak z poloviny, závěr se mi zdá takový nemastný neslaný. Naštěstí film má slušné technické zpracování a to divákovi udrží hlavu vzhůru a oči otevřené. Ale stručně: To jsou všechny duchařiny tak slabé?/// Celkem 62%/// ()

tron 

všechny recenze uživatele

Michael Keaton sa nikdy nestal mega hviezdou. Napriek tomu je troška smutné pozerať sa, ako tento sympatický chlapík starne a ako málo vďačných príležitostí dostáva (BEETLEJUICE, BATMAN, BATMAN SA VRACIA, JACKIE BROWNOVÁ, ZAKÁZANÉ OVOCIE). Tentokrát sa chvíľkovo "vrátil" v komerčne úspešnej duchárskej melodráme HLAS SMRTI. Tá sa i kvôli slabému rozpočtu stala takým hitom, že k nej v roku 2007 pribudla dvojka (v ktorej Keatona vystriedal podobne "nehviezdny, ale sympatický" Nathan Fillion zo SERENITY). Príbeh sa venuje netradičnému nadprirodzenému fenoménu EVP, čo je spôsob, akým sa s nami kontaktujú mŕtvi prostredníctvom rádia či televízie (tvorcovia tvrdia niečo v šialenom zmysle, že to naozaj existuje, ale neverte im). Snímke napriek priemernému scenáru a tak akosi celkovej nevýraznosti nemožno uprieť zopár kladov (znepokojivú atmosféru a charizmatického Keatona v titulnej úlohe) a keď HLAS SMRTI porovnávam s podobným kúskom Kevina Costnera NA KRÍDLACH VÁŽKY... ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Architektovi zemře manželka a on od ní začne přijímat zprávy rádiem. Tím ovšem otevře jakousi bránu do světa mrtvých a ohrozí tak svůj vlastní život. V celém filmu se toho moc nestane. Celá finta spočívá jen v onom sledování rádia a televize. Nic víc, nic míň. FIlm to není příliš nápaditý, a tak člověka nic nepřekvapí. Už začátek je vyloženě odfláknutý. Posloucháme dialog v němž Michael Keaton říká své odjíždějící ženě věty typu „Dávej na sebe pozor.“ A ona říká věty typu: „Čekáme dítě.“, načež zemře. I kdybych nevěděl už před filmem, o co půjde, tyhle vše říkající dialogy následující scénu naprosto okrádají o překvapení, emoce. Chudák Michael Keaton nemá moc co hrát. Naštěstí tam, kde zklamal scénárista, zapracoval režisér (nebo náhoda?) , a o přesto že se ve filmu v podstatě nic neděje, člověk se docela bojí. Asi nikdy jsem si neuvědomil jak strašidelný dokáže být šum rozladěného rádia. A nevyladěnou zrnící televizi taky nemusím dlouho vidět. Na strašidelné noční okamžiky u tv je tenhle film víc než dobrý. ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Filmy s Michaelem Keatonem mě vždycky dokázaly pobavit, díval jsem se na ně rád. Ovšem v tomhle snímku mě trochu zklamal. Jeho role je nevýrazná, pokud je porovnám s Batmanem nebo Jako vejce vejci. Ale zhruba po půl hodině jsem našel pomyslné lano a začal jsem sledovat děj. Hodnocení u mě kolísá mezi třemi a čtyřmi, ale Keaton mě ke konci přesvědčil, že si zaslouží víc. ()

Siri69 

všechny recenze uživatele

Tento duchařský thriller mám opravdu moc rád !!! Nevím jestli kvůli tomu že mám rád duchařské filmy,nebo že v hlavní roli poměrně dobře zahrál Michael Keaton. Možná kvůli obojímu... Každopádně je to poměrně napínavý film,který neurazí fanoušky duchařin, ani náročnéjší filmové diváky... Já osobně už jsem ho několikrát viděl a zatím mě ještě neomrzel... 4,5* ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Kvůli filmu vznikla v Anglii stejnojmenná produkční společnost na jedno použití. (imro)
  • Příběh je založen na vědecky potvrzeném fenoménu EVP (Electronic Voice Phenomenon), podle kterého mrtví lidé promlouvají k živým prostřednictvím televize nebo rozhlasu. (imro)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno