Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kyle LeBlanc přijal nabídku práce v Rusku, kam se odstěhoval i se svou ženou Grey. Oba už se těší na návrat domů. Jenže záhy kdosi zabije Grey. Kyle doma vraha ještě zastihne, začne ho pronásledovat a pomůže policii ho dopadnout. Soud však shledá vraha nevinným pro nedostatek důkazů a taky proto, že policie pochybila. Vrah se po rozsudku Kyleovi vysmívá, což Kyle neunese a zabije ho. Dostává se tak do ruského vězení, kde vládne korupce... Kyle se hned první den popere s jiným vězněm, který je šéfem jednoho z vězeňských gangů. Kyle je na několik dní zavřen na samotku, která každého vězně dohání k šílenství. Když ho konečně odvedou ze samotky, dají ho na celu k vězni 451, který s nikým nemluví a k němuž dávají ty vězně, kterých se chtějí zbavit. Kyle se na dvorku seznámí s mladým Američanem Billym, který se dostal do vězení nevinně, a jelikož je mladý, tak ho dozorci dávají k vězňům, kteří si zaplatí a chtějí se sexuálně uspokojit. Billy se však odmítá podrobovat, a tak ho vždy zbijí. Na dvorku se k nim přidá ještě vězeň na vozíku Malakai, který jim vysvětluje pravidla vězení včetně bojů, které organizuje velitel věznice, generál Hrusckov. Kyle se dostane na samotku ještě několikrát, ale začne posilovat a začne hrát podle vězeňských pravidel. Zapojí se i do bojů vězně proti vězni. Spoluvězeň 451 ale řekne Kylovi, že prohrál sám se sebou, když bojuje, a Kyle se nad sebou zamyslí... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (291)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Kyle LeBlanc (Jean-Claude Van Damme) se jednoho večera vrací domů a nemůže se dočkat až bude opět se svojí ženou. Ale doma jej čeká překvapení - dům navštívil brutální vrah, a Kylovu ženu zabil. Před zmanipulovaným soudem je vrah ale osvobozen, a tak Kyle bere spravedlnost do svých rukou. Ani není pak moc překvapen, když je odsouzen k doživotí v nejhorší věznici v Kravavi. A přežít v Kravavi není vůbec jednoduché ... Peklo je tak trochu jiný Van Dammovský film. Bývá zvykem, že Van Damme jakékoliv souboje vyhrává bez sebemenšího škrábnutí - zde je tomu trochu jinak. Po většinu filmu leží Van Damme v tratolišti krve (případně je zavřený na samotce), a rozjímá o životě (a o smrti). Ale nemůžu říct, že by mi takovéto pojetí filmu nějak vadilo - právě naopak. Ruské vězení rozhodně není příjemné místo k životu (i když na druhou stranu, které vězení je? Ale čeští vězni se rozhodně za naše daně mají lépe). Celkově je tento film příjemným překvapením a světlým bodem v Van Dammově béčkové kariéře... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Světe div se, ale vzniklo opravdu zajímavé vězeňské drama v hlavní roli s Van Dammem. Žádné rotačky, kopy a chvaty, ale pořádný mužský souboj, kteý bolí na obou stanách. Příběh se vyvíjí celkem pochopitelně a prozřetelně, co je však nové, je herecký přístup Van Damma, který konečně nepředvádí machra, ale hraje zcela prostého a obyčejného chlápka, který se umí pořádně rvát. Velmi kvalitní vězeňské drama. ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

Kolik mi mohlo být? No bylo mi asi tak osm let, když kamarád přinesl VHSku s filmem, který byl nadabován simultánně jedním znuděným dablérem. Snímek na kazetě se jmenoval Krvavý sport a oba jsme se zamilovali. Dlouhou dobu jsme si hráli na Franka Duxe a zápasili mezi sebou. V té době a ještě pár let poté jsme neznali lepšího herce než byl boží Jean-Claude. Jenže éře akčních filmů z 80. a 90. let odzvonilo a dá se pouze říct, že je to velká škoda. Přece jen si myslím, že zájem o podobné filmy by pořád byl. Stejné problémy jaké zažil akční film zažili jejich představitelé. Lundgren, Norris a Seagal jsou už za zenitem. Stallone se letos úspěšně vrátil k Rockymu a navíc chystá comeback i vietnamského vysloužilce. Willis, který se ale vymykal ostatním hercům, zase chystá novou Smrtonosnou past a Arnold, kdyby nechal guvernerování, tak se kdykoliv může vrátit k Terminátorovi. A v tom je asi největší Van Dammův problém, že on nemá podobnou sérii, která by věrné fanoušky přitáhla a on by se tak mohl opět chvíli vyhřívat ve světle bývalé slávy. Takže mu nezbývá nic jiného než točit filmy jako je Peklo. Na štěstí se nejedná o nějak hrozné béčko.Sice se tenhle film minul tak o dvacet let, kdy by se jím Američané mohli strašit během studené války, co že to ti soudruzi provádějí jejich krajánkům ve svých lágrech. To je první věc, které si všimnete. Skutečně ruské vězení je plné Američanů a dozorci mluví anglicky. Mezi tím vším se pohybuje belgická roznožka, která svádí boj sama se sebou, ale i s ostatními mukly. Jenže problém je, že souboje nevypadají moc atraktivně a Van Damme dostává prakticky pořád přes držku, což mu vůbec nesluší. Z ostatních složek ještě musím zmínit hudbu, která vysloveně trhá uši, ale na štěstí moc často nehraje. Peklo se snaží, aby bylo chytrým béčkem s myšlenkou. Tato snaha určitě není na škodu, ale svoji hvězdu na výsluní určitě nevrátí. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Prvni pulka slabota delaji z toho az moc vazny drama JCVD se az moc snazi hrat dostava na drzku vzpomina na mrtvou manzelku a dokonce pokeca i s litajici murou! no ve druhy polovine prijdou aspon drsny a krvavy souboje ktery dojem trochu vylepsi konec byl taky docela dobrej ale nevim proste no tech kecu radoby dojeti a dalsich blbosti je tu moc po tyhle strance tvurci filmu ambice nestihaji naplnit ani nahodou souboju ne mohlo ale melo byt vic zkratka prumer vic v tom nevidim ani si to ten film nezaslouzi ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Akčný film, ktorý sa hrá na to, že študuje psychologickú povahu vzniku zla . A - samozrejme sa mu to nedarí ..... Scenár je plný nepochopiteľných dier a nedostatkov. Aký mal úmysel bohatý mladík , keď znásilnil a zavraždil Kyleovu manželku ? Ako sa do ruského superdrastického väzenia dostalo toľko černochov ? Odkiaľ mal nadupaný mlčiaci černoch toľko anglicjých kníh v cele ? ..... Aaaaale, načo hľadať logiku v takýchto filmoch ? P.S.: JCVD už viditeľne zostarol ... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v Bulharsku. (Eldrick)
  • Postava Lawrence Taylora je pojmenována 451, čímž symbolizuje odkaz na román Raya Bradburyho "Fahrenheit 451". (KucC)
  • Ve scéně, kdy hlavní hrdina (Jean Claude Van-Damme) odjíždí generálovým autem z věznice, ukazuje ručička tachometru nulovou rychlost. (Terva)

Reklama

Reklama