Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý, ale geniální profesor Alexander Hartdegen ztratí při loupežném přepadení svou velkou lásku Emmu. Aby odvrátil její smrt, rozhodne se sestrojit stroj času, vrátit se do minulosti a této tragické události předejít. Osud jeho dívky se mu však změnit nepodaří. Ptá se tedy, zdali je to vůbec možné, a představuje si, že někde v budoucnosti by na to mohl najít odpověď. Roky 2035 a 2037 mu jeho otázku také neobjasní, a tak se posouvá nešťastnou náhodou o celých osm set tisíc let dopředu. Na Zemi je všechno jinak, Měsíc se rozpadl a planetu teď obývají dvě naprosto odlišné rasy - mírumilovní Eloiové a záhadní krutí Morlokové. A existuje zde ještě někdo, kdo je všechny ovládá... (TV Nova)

(více)

Recenze (450)

mikhail 

všechny recenze uživatele

Ako veľký fanúšik sci-fi by som tento film neodsudzoval. Vizuálne mu naozaj nič nechýba, trochu ho degraduje scenár, ale i napriek tomu ide o nadpriemerne natočený film,v ktorom nechýba napätie, romantika a trochu tej záhady. ()

walecz 

všechny recenze uživatele

Vizuální pecka, adaptace nula, Guy Pearce hodně dobrej. Večer u tohoto dílka není promrhaný /+ lahev červeného/. ()

fordhont 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní film. To cestování časem do opravdu těžko představitelné budoucnosti v člověku může opravdu rozproudit myšlenky. Nějaký logický chyby a horší masky už nějak překousnete, když vám v tom pomůžou pěkný efekty a hudba. ()

Pai-Mei 

všechny recenze uživatele

Úžasná myšlienka a dobre spravený film. Aj keď niektoré scény sa dali odpustiť, no ako celok fakt super. Fascinujúce vízie budúcnosti, ktoré nie sú až také nereálne. Rozpad mesiaca po podzemných detonáciách, evolučné rozdelenie ľudskej rasy na dve vývojové vetvy. Za 800 000 rokov by takéto udalosti boli rozhodne možné. Odporúčam každému fanúšikovi sci-fi, ale aj ľuďom, ktorých zaujíma evolúcia, pretože už len pohľad do ďalekej budúcnosti stojí za to. ()

-Cobra- 

všechny recenze uživatele

Pro mě velice rozporuplný film. Začátek je jednoznačně perfektní, tak skvěle zachycená atmosfera doby se jen tak nevidí, ale bohužel druhá půlka filmu mě již připadala jako poměrně narychlo složená slátanina s absencí duchaplnější části. Nevím jestli autor knižní předlohy režiserův děd H.G. Wells může být s výtvorem svého vnuka spokojen. Jednoznačně však musím vyzdvihnout vizuálni zpracování při cestách časem a především výborný soundtrack Klause Badelta. ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Průměrný snímek natočený na téma, které je stále zajímavé. Trochu jsem si tu budoucnost představovala jinak, ale povedlo se, dvě rasy, jedna žijící v podzemí a Jeremy Irons, kterého jsem na první pohled skoro nepoznala. ()

Ifanka90 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh o vědci z 19. století, kterému zemře dívka a on musí sestrojit stroj času, aby se pro ni mohl vrátit a zachránit ji. Dívku sice několikrát zachrání ale ona stejně umírá, a proto se vědec ubírá do budoucnosti, kde čelí zkáze lidstva a později i „znovuzrození“. ()

Tuniak DF 

všechny recenze uživatele

Kniha je vraj úžasná... toto nie je. Príbeh o láske sa v polke akosi vytratí, naskytuje sa nám už len ukážka toho, ako daľeko vie zájsť fantázia režisérov... no, moja vie zájsť tiež hockam. Je to možno zaujímavé, ale film zabudol riešiť to, čo na začiatku chcel. Nedáva nám žiadne riešenie, žiadnu myšlienku (čo sci-fi vždy majú) a tým je to len "pěkná podívaná" na rôzne budúce variácie zeme. ()

Cherry_Bomb 

všechny recenze uživatele

Začiatok vo mne vzbudil dojem, že to bude určite dobré. Páčili sa mi roky v ktorých sa to odohrávalo, páčilo sa mi prostredie a páčila sa mi myšlienka. Dej však plynul a stávalo sa z toho niečo nezáživné čo zmietlo zo stola všetky moje očakávania. Najprv sme sa presunuli do science fiction sveta budúcnosti a nakoniec sme skončili v niečom čo ani neviem ako nazvať. A aby toho nebolo málo boli tam nejaké čudné zmutované opice, ktoré útočia a berú ľudí ako potravu. Tak dobrý začiatok, tak dobrý námet a takto skazené. Sklamalo ma to a hodnotenie je také aké je len vďaka začiatku. ()

Lenii 

všechny recenze uživatele

Osobně musím říct, že jsem nějak ztratila smysl příběhu po tom, když se Alexander objevil 800 000 let v budoucnosti. Hlavně mi tedy také nešlo úplně na rozum, že v téhle době je stále počítačový knihovník, kterého potkal někdy v roce 2030. Když se totiž posunul o těch několik tisíc let, tak bylo vidět, jak se země mění, mrzne, je teplo atd. A to je na mě prostě až nějak moc, že tohle všechno vydrží počítač. Stejně tak angličtina. Stále funguje - zajímavý. Navíc i ty dvě rasy - lidé a něco jako napůl namakaný masožravý opice. Jedni loví druhé. Do toho nějaký telepatický bílý ksicht (skoro upír) s páteří jak Vetřelec. Sama cesta strojem času a boj v něm mezi Alexandrem a oním zmíněným bílým ksichtem mi přišl fakt divný. Rozhodnutí Alexandra zahránit dívku a žít s ní bylo docela fajn. Co se mi opravdu moc líbilo a proč jsem filmu hlavně dala dvě hvězdičky jsou vizuální efekty a hlavně hudba. Ta se mi líbila opravdu hodně. Známka 3, hvězdy dvě a celkem 45%. ()

Brano 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film dokým sa na scéne neobjavili tie príšery z podzemia, ktoré len skazili celkový dojem a ten záver je dosť slabý. Začiatok bol po vizuálnej stránke výborný, najmä scény o cestovaní v čase, ale aj neskoršie zobrazenie nového sveta. A čo sa týka scenára tak ten bol dosť odfláknutý a herecké obsadenie mohlo byť tiež lepšie, Pearc v hlavne úlohe mi vôbec nesedel. Najviac čo vyzdvihnem je výborná zvuková stránka. Hodnotím tento film ako slabší priemer. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Nová adaptace je v mnoha ohledech horší než její o půl století starší předchůdce (hlavně chvílemi přehnaná bombastičnost), ale ve spoustě aspektů naopak lepší. Myslím tím celkovou uvěřitelnost příbehu i chování postav. Má i svá světlá místa v nových nápadech - katastrofa Měsíce je velice pěkná a líbila se mi i třetí rasa, jejíž zástupce v podání Jeremyho Ironse s obrovským mozkem až na záda byl fakt působivý. Obě zpracování se mi líbila asi tak na stejno. ()

l.enik.c

všechny recenze uživatele

Mazec. Ale to jen díky tomu, že jsem vůbec nevěděla, o čem má film být. Prvně jsem žila v domnění, že půjde o tuctovku typu "tisíckrát se vrátím do minulosti, až se mi ji nakonec nějak podaří zvrátit a bude velký happy end". Jaké tedy bylo mé překvapení, když se hlavní hrdina ocitnul ve vzdálené postapokalyptické budoucnosti (super, že byla vynechána současnost). Bohužel od té chvíle, co vyskočí jakýsi směšný loutky ze země jsem si nestačila klepat na čelo a mílovými kroky šel film ke dnu (a to to vypadalo tak slibně). Jak se z toho profesůrka, co je celý dny zavřený v pracovně stala napodobenina Indiana Jones?? Ale závěr celkem fajn, i když to prostě mělo na víc. Jinak poměrně originální, přechody mezi různými časy byly parádně udělané, závěrečná scéna taky, pěkná hudba, sympaťák v hlavní roli... škoda toho scénáře... Je kniha lepší? ()

Xpojntman 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi to takové moc levičáské jenom mě? Uplně špatný film to taky není. Ale navíc Sienna Guillory a Samantha Mumba  jsou docela pěkný. ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Škoda, že s původně zajímavého námětu to sklouzne kamsi do dobroužně-romatického filmu. Předpověď, že v roce 2030 budeme mít základnu na Měsíci je velice nepravděpodobná a doufám, že i následný skon světa o pár let později. Hologram v knihově s centrálním věděním (ztělesnění Wikipedie) by se mi hodně líbil a snad už to brzo bude. Herecké výkony v pořádku, efekty jsou hezké, ale příběh je plytký, takže slabé 3*. hodnocení: 52/100. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Už tehdy v 19. století se povedlo dojít k tajemství cestování časem. My o více než sto let později jsme se představě nedokázali pořád přiblížit. Alex je prototypem postavy, která snadno získá sympatie díky svým motivacím. Ale jak praví jiné pravidlo "kde je smrt, tam je vždycky smrt". Klasický sci-fi koncept, který nepramení od nikoho jiného než otce žánru H. G. Wells a možná právě proto má snímek v sobě takové osobité kouzlo a touhu za fantastičností. Nejprve to baví, ale v odvaze ukázat nové nepoznané jsou představeni morloci. V tuhle chvíli jde snímek úplně do ****, divný masky a úplně absurdní lore celého světa. A náš zlomený zvědavý hrdina velmi jednoduše podlehne prostooděnné domorodé slečně. Nicméně přes svůj zajímavý způsob cestování časem vešel snímek do jakéhosi kultovna, na čemž má jistě podíl i TBBT. 55% ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se že to bude přežitost naprosto poplatné době vzniku, ale v Hollywůdu jsou fachmani, kteří ukážou udělat koukatelný film i z velmi obstarožní látky. Není to kdovíjaká jízda, ale stojí to za to vidět. Moc se mi líbili efekty "prolétávání" časem. ()

Reklama

Reklama