Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anna, influencerka známá svým provokativním obsahem, se na sítích tajemně odmlčí. Když patnáctiletá Nina najde fotku polonahé Anny v mobilu svého táty, rozhodne se ji vypátrat. Sled dalších událostí změní život jak Nině, tak její rodině. Thriller #annaismissing je volným pokračováním úspěšného seriálu #martyisdead ověnčeného International Emmy Award 2020. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (211)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Špičkový Detektivní Thriller z Česka evropského střihu, který ve světě neudělá ostudu a za mne teda i nejlepšÍ Thriller, co kdy u nás vznikl. Příběh se zaměřuje na provokativní Influencerku, která se z ničeho nic odmlčí a 15 letá dívka najde omylem v mobilu svého táty její fotku a začne investigativní Hon za pravdou, který nejen baví, ale taky dokáže napnout a hezky s divákem několikrát vyjebat. Herci hrají na české poměry velmi dobře, hezky film poukazuje na nástrahy dnešní moderní doby kolem sociálních sítí, výborná je hudba ( potěšilo pár fajn písniček,ale také ten dunivý element přidával na atmosféře a napětí neskutečně), film dokáže diváka držet slušně v pozoru po celý film, což se né vždy daří u zahraniční produkce natož u nás. Líbilo se mi, že celý film divák může hádat, kdo za tím vším stojí a když si divák myslí, že jsou karty odhaleny, tak se vytáhne další Eso! a teda musím říct, že finále je víc než překvapivé. Za normálních okolností bych dal silnou čtyřku, ale jelikož jde o tuzemský film, který kvalitami nemá konkurenci, neváhám s plným kotlem. Tohle se fakt povedlo, až se mi tomu nechce stále věřit. 85% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Na celovečerní debut je to velmi povedené. Škoda, že film u nás tak nějak "prohučel". Chápu, že komedie s Langmajerem asi přitáhnou víc lidí. Už #martyisdead byl skvělý projekt a tímhle to dotáhli ještě o level dál. Opět se nám tu snaží ukázat, jaké jsou sociální sítě svinstvo a jaké peklo mohou v životě lidí napáchat. Je super vidět, že se i u nás dá natočit chytrá detektivka, která si vás dokáže celou dobu vodit pěkně za nos. Mladá 15-ti letá influencerka náhle zmizí. Ze začátku ji nikdo nehledá, ale po dvou týdnech je vyhlášeno pátrání. Stopy nejsou žádné. Ona Anna nebyla zrovna svatoušek a na internetu si svou křižáckou kampaní nadělala mnoho nepřátel. Mladá Nina se vydá po ní pátrat. Jediným vodítkem je Anina odhalená fotka v telefonu jejího otce. Je on ten hlavní podezřelý? Jaké má otec tajemství a proč by se s Annou vůbec scházel? Postupně se seznam podezřelých rozšiřuje a vy stále tápete stejně jako naši hrdinové spolu s policií. Taky jsou tu hezky implementovány různé chaty atd. Přesto, že si nepřipadám starý, mě trochu udivuje vyjadřování mladých, kdy už asi nelze vyslovit větu bez nějakého toho anglického slovíčka... Ale to je jen detail, film určitě stojí za vidění. ;) "Zničím ti život!" ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Oproti "martyisdead" výrazně filmovější s více postavami a čistokrevnou detektivní zápletkou o hledání zmizelé influencerky. Chybí překvapení, které jsem cítil u Martyho a znalý divák už zná tvůrčí úmysly i cestičky po kterých se bude pokračovat ale pořád je to vynikající záležitost, naprosto předčící vše české, co bylo tento rok v kině. Práce s herci je znamenitá. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

V době, kdy ve většině tuzemských hitů není rozumět polovině postav a jednotlivé náměty se dají rozdělit do pár nekonečně kopírovaných škatulek, přijde zjevení. Pavel Soukup už u Martyho uměl napnout, ale u Anny přímo děsí a technicky přesahuje všechno, co se dá od českého thrilleru očekávat. Scénář záměrně okatě věší nejočividnější slepé uličky tak, aby nebylo jasné, jestli na nich náhodou něco není, a žánrově se směle rozkračuje v mantinelech severských detektivek. Triumfální výsledek, kterému je naše kotlina zákonitě malá. ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem šel do kina spíše kvůli ostatním, než že bych měl o tomto snímku jakékoliv vážné mínění. No a vize se částečně naplnila, tvůrci do postav automaticky nacpali všechny trendy anglicizmy a na povrch prosakují klasické průsery spojené se sociálními sítěmi, ale vlastně je to jako kriminálka dost poutavý, několik dějových rovin se parádně překrývá, hudba umocní tlak a zoufalství postav, no a vlastně to i celkem vhodně vykulminuje. Asi je to dobrý film pro střední školy, následky něčeho dosti nevinného se ukáží jako fatální, což tak je a strašně se mně líbilo, že je zde Anna vyzobrazena ne jako čistá oběť, ale zároveň jako siréna, která svádí, manipuluje a váže na sebe zvrhlíky sama. 7/10 - znovu už ne, ale kino fajn ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Film má i seriálovou podobu rozdělenou do devíti epizod. Seriál je o více než půl hodinu delší a nabízí nové i rozšířené scény. Některé scény jsou v seriálu oproti filmu v jiném pořadí. (fisus)
  • Meda (Terezie Holá) v čase 8:35 v kuchyni sleduje na tabletu jihoafrického hudebníka, producenta a parodického umělce The Kiffnesse. (Piplik)

Související novinky

Ceny české filmové kritiky ovládla Přišla v noci

Ceny české filmové kritiky ovládla Přišla v noci

03.02.2024

Večer v sobotu 3. února 2024 proběhl v Divadle Archa v Praze 14. ročník slavnostního předávání Cen české filmové kritiky, které každoročně uděluje Sdružení české filmové kritiky výrazným a chváleným… (více)

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

Ceny české filmové kritiky 2023 - nominace

Ceny české filmové kritiky 2023 - nominace

04.01.2024

Ve čtvrtek 4. ledna byly Sdružením české filmové kritiky oznámeny nominace pro 14. ročník výročního předávání Cen české filmové kritiky, které by tentokrát měly vyzdvihnout výrazná česká… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama