Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devětatřicetiletá zpěvačka Deloris zpívá v baru herny Nevada Club v Renu. Je milenkou majitele podniku, překupníka drog Vinceho LaRoccy. Jednoho dne se stane svědkyní vraždy. Hledá pomoc u policie a detektiv Souther ji jako korunní svědkyni v chystaném procesu s Vincem ukryje v karmelitském klášteře. Deloris zpočátku odmítne, ale když zjistí, že mafián na ni vypsal odměnu, svolí. Přísná matka představená souhlasí jen na naléhání biskupa a představí ji ostatním sestrám jako sestru Mary Clarence z kláštera v Renu. Od svého nástupu má však Deloris problémy nejen s matkou představenou, ale také s řeholním životem jeptišek. Nakonec ji matka představená přidělí k pěveckému sboru. Deloris se s vervou pustí do práce a za několik dní se objeví první výsledky. Sbor poprvé nezpívá falešně. Jak se úroveň sboru zlepšuje, přichází do kostela stále více lidí. A když Deloris přesvědčí ostatní, aby se věnovaly práci mimo klášter, jeho sláva roste. Přiláká však pozornost médií. Netrvá dlouho a Deloris se mihne na televizní obrazovce. Zanedlouho jí Vince se svými zabijáky vypátrá a unese zpět do Rena. Jeptišky to tak nenechají a vydají se jí na pomoc. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (238)

Akana 

všechny recenze uživatele

Dneska už legendární komedie se snaží usmířit dvě stránky Ameriky: tu nablýskaně entertainerskou a tu okázale zbožnou. Scénář je celkem průměrný a lehce předvídatelný, zachraňuje to Whoopi Goldberg, Maggie Smith, Kathy Najimy a excelentní scény s jeptiščím sborem. Jsem rád, že jsem to po letech konečně viděl, ale podruhé už nemusím. 70% ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Když se řekne Whoopi Goldbergová, představím si ji právě jako sestru Mary Clarence ve filmu Sestra v akci. Ač měla i pár další pozoruhodných rolí, tohle byla ta její životní a sedla jí dokonale. Celý film stojí prakticky na ní, a kdyby tam hrál kdokoli jiný, nestálo by to za nic. V rámci žánru hudebních komedií to je jeden z nejlepší filmů a lze jej s klidným svědomím doporučit. Nicméně samotný žánr mě osobně moc nebere a budou to jen lepší tři hvězdy za pohodovou komedii s vynikající Whoopi Goldbergovou. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Na rozdiel od príšernej dvojky je prvá Sestra v akcii vynikajúca záležitosť od chlapíka (rok nato zomrel), ktorý nakrútil už obdobný „film s tempom“, Hriešny tanec. Whoopi Goldberg je taká skvelá, že chlapi nemajú šancu a ako Harvey Keitel, tak Bill Nunn výrazne nudia. Zato ženy Whoopi nahrávajú na smeč prekvapivo kvalitne, čo je prípad najmä bacuľky Kathy Najimy a prísnej matky predstavenej v podaní Maggie Smith. Scenár je sám osebe hrozné klišé, ale akonáhle sa začne spievať, je to nákazlivá bomba. ()

jojo33 

všechny recenze uživatele

Whoopi Goldberg este za cias svojej najvacsej slavy... pre mna ale slavy nepochopitelnej. Takto nesympaticka, preafektovana a asexualna herecka hviezda sa tazko hladala aj v 90.rokoch. Snimka vsak stale ma tu nepoddajnu patinu devatdesiatok (lokacie, kostymy, hudobne cisla...) a niektore vtipne gagy slapu celkom slusne. Emile Ardolino mal talent, ten vsak vyhasol prilis rychlo nahlou smrtou. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Jedna z klasických amerických komedií 90´ let, u kterých kluk jako já vyrůstal a přes velké nedostatky se mu líbala a vždy líbit bude. Sestra v akci je vtipná, jsou v ní nádherné písně, které jsou prezentovány krásným způsobem a herci jsou velice příjemní. Když k tomu připočtu nostalgické hledisko, tak není, co dodat :-) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (25)

  • Sestra v akcii bola celosvetovo šiestym najvýnosnejším filmom roku 1992. (martin1m2)

Související novinky

Sestra v akci našla režiséra

Sestra v akci našla režiséra

03.10.2021

Hudební komedie Sestra v akci z roku 1992 se dočká dalšího pokračování. Takřka 30 let od vzniku prvního dílu se tak herečka a moderátorku pořadu The View Whoopi Goldberg vrátí do jeptiškovského… (více)

Reklama

Reklama