Reklama

Reklama

Kenpú denki Berserk

(seriál)
  • Japonsko 剣風伝奇ベルセルク (více)
Japonsko, (1997–1998), 9 h 10 min (Minutáž: 22 min)

VOD (1)

Epizody(25)

Obsahy(1)

Zdevastovaným královstvím Midland prochází záhadný Černý válečník a bojuje s démony. Místo useknuté ruky protéza s opakovací kuší, v druhé ruce masivní meč velikosti dospělého muže. Po boji během odpočinku v lese vzpomíná na doby, kdy jeho jméno bylo Guts. Na doby války Midlandu proti říši Chuder, na své tažení s Midlandskou kumpanií Jestřába, žoldáckou bandou vedenou charismatickým albínem Griffithem, Bílým jestřábem. Griffith věří, že jeho osudem je stát se králem a tomuto osudu zasvětil život svůj i celé kumpanie, která ho oddaně následuje. Sledujme tedy s Gutsem jeho heroickou pouť za snem.

Anime seriál plný krve, války, intrik a bojů - středověká rytířská dark fantasy. Navíc dle mínění fanoušků seriál velice zdařilý, držící čestné 49. místo v databázi AnimeNewsNetwork (2.3.2007), a to i přes fakt extrémně častého využívání statické animace a dalších finančně nenáročných animátorských technik. (Subjektiv)

(více)

Recenze (148)

movieband 

všechny recenze uživatele

Berserk bude mít dlouhodobý dopad. Autor/tvůrci rozehrávají na poli středověké dark fantasy příběh o hledání smyslu bytí, příběh o přátelství, o smyslu lásky, o pomstě, o cílech/snech. Příběh o lidech a (jejich) démonech. Mnohavrstvé vyprávění by chtělo asi ještě jedno shlédnutí přinejmenším. Pokud by si člověk chtěl tím peklem projít znovu. Vše je zabaleno do krvavého hávu, který se během seriálu objevuje v podobě rytířských soubojů, aby se v posledních prakticky 30-ti minutách stal ultimátním mlýnkem na maso. Diváka přikoval tam, kde se se momentálně nachází a nechal ho v (ne)milosrdném vzduchoprázdnu, obzvlášť po závěrečných třech minutách, které decimují lidské emoce do poslední vteřiny. Příběh má dokonale promyšlený scénář, kde se člověk v průběhu 20-ti dílů dozvídá pozadí a motivy různých postav, jejich činů, jejich emocí, aby to v závěrečném tichu rezonovalo v dešti krve, zmaru a agrese. To, co se může některým zdát jako přešlapování na místě v rámci posouvání děje, nebo "příběhové vaty" je ďábelský tah autora. Tah, který má za úkol, přilnout k postavám, pochopit je, oblíbit nebo je nenávidět, aby právě závěr byl vyhnaný do výšin emočního masakru, po kterém bude člověku ještě chvíli zle. Snad se pomsty dočká a i po smrti autora mangy bude Gutsův příběh uzavřen. Manga je nutnost. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné. Skvělá temná atmosféra nás provází napříč celým příběhem a tvůrci nám nabídnou bezpočet krvavých soubojů a „nečekaných“ zvratů. Sice je nám toho již v první epizodě dost prozrazeno, ale Berserk si udržuje potřebnou kvalitu až do poslední minuty (posledního dílu), ve kterém se dočkáme hodně povedeného závěru. Jsem velice spokojený s tímto starším anime, animace zdařilá, příběh rozhodně poutavý, krvavých momentů a akčních soubojů taky dost a navíc s každým dalším dílem jsem tomu začal víc a víc propadat. Ten pekelný finish by si navíc zasloužil pokračování. ()

Reklama

sheen 

všechny recenze uživatele

Občas se objeví seriál u kterého se mě stane, že se po prvním díle od něj nemůžu odtrhnout. Pustím si druhý, třetí, šestý díl a příběh, postavy mě stále ženou kupředu, tak nějak to bylo s Berserkem. Celá 630min stopáž za dva dny padla jak nic, přitom jsem ještě stíhal sledovat Stand alone komplex. Takže co říci o Berserku? Výborna anime režba, největším tahákem pro mě bylo ze začátku prostředí. Akční-středověká-fantasy, přesně můj šálek čaje. Posléze, jak jsem se seriálem seznamoval k tomu přibyly postavy, příběh a vývoj těchto dvou veličin. Setkal jsem se opravdu s nestukečným drivem, který mě hnal kupředu díl za dílem. Doslova jsem dychlil a chtěl vidět, jak hlavní trojlístek Guts, Griffith a Casca dopadnou. Jestli se to opravdu Griffithovi podaří. A ten konec byl jedním z těch větších WTF konců se kterýma jsem se prozatím setkal. Tento seriál můžu fandům anime jen doporučit. Nebo spíše, je to povinnost ho vidět:) ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Famózní seriál!!!! V anime nejsem zatím nijak zběhlý, ale tohle mi hodně sedlo. Po Elfen Lied, Claymore a Hellsingu další parádní manga. Hlavní postavy skvěle vypracované. Příběh, byť jen jeho jistá část, dokonale vymyšlený a parádně vykreslený. Styl seriálu je ohromující. Je vidět omezení v rozpočtu, ale seriálu to spíše přidává. Hlavní tah bych viděl v těch stop-obrazech. Ty nemají chybu a je to první kus, ve kterém jsem to kdy viděl, zatím i jediný. Hudba hodně dobře volena a přidává na síle okamžiku. Během dvou dílů jsem s dějem totálně splynul a už se jen bál posledních dílů. A přitom nešlo nekoukat. Obrovský zážitek. A jak se seriál vyvíjel, přišlo brutální epické finále. To byly dva poslední díly, které jsem dal snad na jeden nádech. Obrovská síla!!! U mě těžké nadšení! ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Berserk má spoustu negativ - až moc statická animace (na kterou když si však člověk zvykne, stává se spíše kladem), nic moc hudba, prostředí evropského středověku mi k anime taky moc nesedělo, bitek mohlo být trochu míň a mohly být originálnější, stejně tak jsou některé díly nudné a daly by se zhustit do krátké episody... ALE tyto všechna mínus naprosto smazávají klady. Skvělé postavy, především Griffith (který je navíc vedle Howla z Howl's Moving Castle nejvíc sexy kreslenou postavou:-), ale i ten Guts je fajn, i když má až příliš "nadčlověčí" proporce, dále výborný příběh o cestě vzhůru lemované neštěstím, a ten konec!!! Deprese, zmar... ............................Po nějaké době se mi to rozleželo a kdybych mohla ještě přidat nějakou tu hvězdu, tak to udělám. Mínusy jakoby zmizely (např. hudba se mi teď zdá skvělá) a v mé mysli už delší dobu rezonují ty povedené aspekty. Je to jako rána do hlavy, kterou ještě dlouho cítíte a boule mizí jen velmi zvolna... ()

Galerie (1 005)

Zajímavosti (1)

  • Meč zvaný „Drakobijec“, kterým se ohání Černý šermíř, je celkově dlouhý 193,7 cm a váží 176,3 kg. (Zdroj: reddit.com) (ČSFD)

Reklama

Reklama