Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Seriál Husí kůže inspirovaný knižní sérií od R.L. Stine, patřící k nejprodávanějším, se odehrává v malém městečku Port Lawrence. Sleduje skupinu pěti středoškoláků, kteří odhalují 30 let stará temná tajemství spojená s tragickou smrtí dospívajícího chlapce Harolda Biddleho. Když uspořádají halloweenskou párty ve starém domě Biddleových, sami se ocitnou v nové strašidelné realitě. Musí se spojit, aby zachránili město. Během tohoto dobrodružství se dozvídají nové věci o sobě i o svých rodičích. (Disney+)

(více)

Recenze uživatele TheEvilTwin k tomuto seriálu (4)

Husí kůže (2023) 

Tohle byl přešlap. Nebo možná jen nejsem cílovka? Idk. Husí Kůže mě totiž nalákala na knihy z mého dětství a vidinou fajn hororvého seriálu, výsledkem je však taková nudná a nezáživná story o několika teenagerech, přičemž prvků z původních knih se využívá jen extrémně okrajově, tedy asi 3 minuty v každém díle. Zbytek je prostě jen obyčejná fantasy linie, kde potěší chemie mezi několika teenagery a jejich vzájemné vztahy a vývoj, ale zbytek je velmi nezábavný. Příběh je obstojný, ale nemá nic, co by jej podpořilo - hororové prvky jsou až moc slabé, akce nebo napětí nula a i finále nestojí za nic. S dalším a dalším dílem si mě totiž seriál pomalu ztrácel, až mě nakonec ztratil úplně. Pro 12leté děti fajn zábava, ale pro kohokoli jiného ztráta času, která do "dospělého" žánru vůbec nic nepřinese. ()

Řekni sýr a zemři (2023) (S01E01) 

"Parta přátel při vloupání do prázdného domu najde starý foťák, ale když s ním fotí, zjistí, že na fotkách není ani zdaleka to, co fotili..." Alespoň tak zní oficiální popis originální knihy. No, vzhledem k tomu, že nějaké "kouzla" s foťákem dostaneme až v posledních 10 minutách a celý zbytek předtím je jakési představování postav, hádám, že se celá série nebude zaobírat jednotlivými knihami a doslovně je kopírovat, ale bude skládat celou sérii do většího celku se stejnými postavami a jen kompozicí jednotlivých knih dokupy, což jsem před projekcí nečekal. Nicméne k samotné technické stránce 1. dílu - vizuálně jde vidět rozpočet a asi k tomu nic negativního nemám, ale nejspíše půjde jen o jakýsi mozkový výplach ve formě infantilní podívané s lehce strašidelnými prvky, ale dominovat bude zkrátka cílení na teen a dětské publikum, než že by šlo o jakkoliv zfilmovaný horor nebo nahláškovanou komedii. Tím neříkám, že je to vyloženě špatně, ale jen to, že by divák měl zvážit, jestli je opravdu cílovka, nebo zde bude jen ztrácet čas. Šanci tomu dám a uvidíme, co se z toho vyklube. ()

Strašidelná maska (2023) (S01E02) 

Karty už jsou tedy rozdány jasně - jede se v jednom velkém příběhu s partou teenagerů, ve kterém se budou střídat prvky jednotlivých knih. Ve 2. díle jde o Masku. Technicky opět fajn, ale znovu se prostě nemůžu zbavit pocitu, že je to až moc povrchní a jen tak odfláknuto, jelikož motiv "masky" zde hraje roli opět všeho všudy 5 minut a zbytek je spíše vata vyplňující příběh a chemie mezi jednotlivými teenagery... ()

Kukačkové hodiny zkázy (2023) (S01E03) 

Konečně začíná série dávat smysl a divák začíná chápat, jaké pravidla tady platí. Děj se zamotává, napětí se dokonce i stupňuje a (nečekal bych, že to někdy řeknu, ale) vlastně mě to začíná i celkem bavit. ()

Reklama

Reklama