Reklama

Reklama

Epizody(28)

Obsahy(1)

Ve virtuálním světě počítačové hry The World žije mág Tsukasa. Zjevně je to hráčská postava, jenže sám o sobě tvrdí, že neví o žádném počítači, u kterého by seděl, nic o svém životě "venku" a nemůže se odlogovat. A navíc ho doprovází mocná nestvůra, která by neměla ve hře být. To z různých důvodů zajímá ostatní hráče. Někteří z nich jsou zvědaví, jiní chtějí pomoci a další věří, že Tsukasa by je mohl dovést k mocnému artefaktu, Klíči Soumraku. A konečně poslední ho chtějí ze hry odstranit, neboť narušuje její normální běh. Setkáme se s kamarádskou bojovnicí Mimiru, otcovským rozvážným Bearem, intrikánskou kouzelnicí B.T., laskavou Subaru, zákeřným Sorou a několika dalšími.

Anime, které vzdor zasazení do herního světa neobsahuje skoro žádné efektní souboje. Mnohem více se zajímá o psychologii jednotlivých hráčů a samozřejmě příběh Tsukasy. Tento seriál má několik pokračování a dokonce existuje počítačová hra .hack, kvůli které vlastně seriál původně vznikl. (Subjektiv)

(více)

Recenze uživatele Secretus k tomuto seriálu (1)

.hack//SIGN (2002) 

V počítačové hře se objeví postava, která se nemůže odlogovat. Navíc ovládá speciální schopnosti, jež nikdo předtím nespatřil. Motiv je originální a zajímavý. U toho ale také všechny klady končí. Všechno ostatní selhává. Nemám nic proti pomalu plynoucímu vyprávění, ovšem zde příběh neplyne pomalu, ale motá se v opakujících smyčkách - jedna skupina postav si uvědomí novou skutečnost, další skupina o něco později, zbytek na to přijde náhodou zase o něco později. Po celý seriál se stále na někoho/něco čeká. Prolínání reality a hry bylo taktéž pofiderní, nezvykl jsem si na to až do konce. Celou dobu jsem čekal, že se něco dozvím o real-life životě hráčů, pár pětivteřinových záběrů mě rozhodně neuspokojilo. Zhruba polovina stopáže (nadsázka, ale jen mírná) jsou záběry na obličeje postav. V anime. Kreslené tváře ze kterých se nedá nic vyčíst, různé typy stenů výraz tváře rozhodně nenahradí. Některé postavy mi lezly na nervy, jejich motivy mi taktéž zůstaly záhadou. Konec byl divný, takhle zničeho nic to mohlo skončit už ve druhém díle, a jak dopadl Sora, sakra? Je možné, že kdybych hrál hru a viděl zbytek seriálů, tak bych byl moudřejší, ale nemám to v plánu. Sám o sobě tenhle seríál prostě nefunguje. ()

Reklama

Reklama