Reklama

Reklama

Accel World

(seriál)
  • Japonsko アクセル・ワールド (více)
Trailer 2

Epizody(24)

Obsahy(1)

Roku 2040 dovolují moderní technologie lidem manipulovat se svými pěti smysly a připojit se k internetu. Dokonce mohou vstoupit i do virtuálních světů. Příběh se točí okolo středoškoláka Haruyukiho Arity. Je malý, tlustý a ve škole ho šikanují. Aby unikl reálnému životu, připojuje se do školní virtuální sítě, kde obvykle hrává squash. Ve hře vždy dosahuje nejvyššího skóre. Jednoho dne upoutá pozornost viceprezidentky studentské rady Kuroyukihime, která mu nabídne speciální program zvaný Brain Burst. Od té chvíle se mu celý jeho svět změní. (Raest)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (12)

daGGos 

všechny recenze uživatele

I buřtíci touží po lásce a úspěchu. A nejspíš na popud některého z nich vznikl hlavní hrdina Haruyuki, svým způsobem naprosto archetypální hlavní hrdina s ukřičeným hlasem, maniakálními sklony k sebeobětování se, spoustou mindráčků (jež za pomoci lásky a přátelství překonává a stává se čím dál silnějším a silnějším a silnějším ...), nicméně kromě toho všeho taky s dost atypickou vizáží. Ne že by se tedy zakrslí tlouštíci v anime vůbec neobjevovali, ale většinou spíše jako komediální vedlejší charaktery a rozhodně ne jako hlavní hrdinové shounenu. Ano, shounenu, ve kterém bylo bohužel (nebo bohudík?) veškeré novátorství vyplýtváno na buclatém zevnějšku Haruyukiho a zbytek je přehlídkou "Tsuyoku naru!", "Watashi Wa Mamoru!" a podobným patosem naplněných dialogů, přátel stávajících se protivníky, nepřátel stávajících se spojenci, náhlých a "nečekaných" záchran těsně před před finálním úderem záporáka a tak dále a tak dále a ... všechno to prostě i na tisíci sté padesáté prvé funguje. Jsou holt určité věci mezi nebem a zemí a k nim patří i fakt, že když člověk dá tomuhle žánru šanci, dřív nebo později ho pohltí. A tak jsem se mohl stokrát smát patetičnosti hlavního hrdiny, stokrát se ušklíbat nad vpravdě hodně nerealistickou romantickou linkou mezi ním a idolem školy, stokrát proklínat tvůrce za spoustu trapných dějových berliček, ale nakonec jsem stejně seriál během pár dní dokoukal a v duchu si slíbil, že případnou druhou sezónu rozjedu taky. A byl bych asi pokrytec, kdybych v takovém případě nedal seriálu alespoň průměrné hodnocení. Slabší *** ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Bony bony? Nějaký bony? Ale kde pak, body body.... všichni jdou dneska po bodech. Myšlenka dobrá... příběh trochu nedotažený... postavy docela věrohodné... na tak už v anime omšelé téma jsem se i vcelku bavil. Navíc je tam pár dobrých scén co vás prostě dostanou do kolen... víz" Na délce kabelů opravdu záleží.... :D Nebo pár narážek třeba na svět SH které tam čistě náhodou někdo propašoval.... :) Jediný co se mi na tom moc nezdálo byl celkem trapný záporák... jehož největší schopností je že prostě jen KRADE.... Úžasně originální... B) Naštěstí jsou jednotlivé epizody dělaný stylem otevřeného konce... což vás většinou navnadí těšit se na další a další díly. Takže to docela dobře funguje a rychle odsejpá... AW není zrovna nic světoborného.... ale, originální to rozhodně je. Už jen díky opravdu netypické hlavní postavě.... od které by jste zrovna nějaké hrdinství nečekali. Ale ve světě, kde slepí může vidět, kde beznohý může běžet... i ňouma se může stát hrdinou... leč cesta na vrchol je strmá a plná překážek... jinak by to přeci byla strašná nuda. Což rozhodně nebyla.... Takže tak. :) ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Ojej, tak to teda čumim. Naprosto nechápu, jak může mít tenhle seriál o dost horší hodnocení, než obě série Sword Art Online. Accel World se totiž odehrává ve stejném universu jako SaO, a jediný rozdíl mezi těmito dvěma značkami je v tom, že Accel World je o dost lepší. V AW se nedočkáme žádné nahuštěné omáčky s dějově nedůležitými díly jako v SaO, nesetkáme se zde s otravnými charaktery na facku, které si v šestnácti letech hrají na taťku a mamku. Ne. Tady se setkáme s brutálním MMO světem, ve kterém se dá dělat jediné, bojovat o body. Což znamená, že v každém díle si tu navzájem rozbíjí tlamy různorodí nepřátelé, a když se ocitneme v reálném světě, tak i postavičky zde jsou uvěřitelné a absolvují i nějaky ten rozvoj. Animace a kresba je naprosto bezchybná a drží si kvalitu po celych 24 dílů (opět veliký rozdíl oproti SaO). Čili moje doporučení zní, pokud vás zklamalo SaO, tady si chuť jednoznačně napravíte ! ()

RealGaze 

všechny recenze uživatele

Zdejší nízké hodnocení mě docela dlouho a vcelku úspěšně od Accel World odrazovalo. A zpětně se nad tím docela podivuji, protože Accel World je veskrze příjemná podívaná... Hlavní hrdina zaujme na první pohled svým netradičním vzhledem. Často bývá přirovnávám k (nechvalně) proslulému Kiritovi ze SAO (taky anime z roku 2012) a v tomto ohledu si nejsou příliš podobní... Oproti svému známějšímu protějšku Haruyuki není od začátku OP hovado, ale postupně se stává silnějším a silnějším (především po mentální stránce), na rozdíl od ledově chladného Kirita věčně roní slzy a pro svůj boj má dobrou motivaci... Po akční stránce asi nemám mnoho, co bych vytknul - souboje jsou docela fajn, dokonce i na nějaký ten dějový zvrat se dostane... Haruyukiho vztah ke Kuroyukihime (alias Black Lotus) se objeví zničehonic, ale poté je budován postupně, docela uvěřitelným tempem. Další významné postavy - Taku a Chiyu - byly poněkud nevýrazné, mnoho (pro další příběh) dalších významných postav bylo pouze naznačeno/představeno divákovi (například takzvaný Bouncer) aniž by se jim dostalo většího screentime. Důvodem je, že anime adaptuje pouze zhruba desetinu mangy, mnoho věcí je pouze naznačeno. Mnoho lidem se nelíbil relativně slabý záporák... ale nezapomínejme, že tohle je pro mangu pouze začátek... Hodnotím slušné 4* s tím, že mám pár připomínek, ale i tak bych si jednou rád přečetl mangu. :) ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Začátek byl slibný, prostředek ještě slibnější, poté ale motýlek odletěl k moři a v tu ránu bylo jasné, co tvořilo pevný sloup tohoto příběhu a zábavy jako takové. Ústřední dvojice. "Ten v tom modrém" a Chiu jsou nevýrazní hned od začátku a jiné postavy krom "pan Matice" si ani nepamatuji. Jakmile se -vše- začalo točit jen okolo bodů a stále okolo fňukajího prasátka, příběh začal dost pokulhávat. Poté, co prasátko ztratilo křídla, se děj zabrzdil a bylo to jen o nuceném sledování. Nedokáži doporučit ani odporučit. Někomu se může líbit, někdo to zabalí po 2 dílech. Animace pěkná, jen by se hodilo výrazné! změny myšlení postav. Není zde žádný vývoj osobností. Žádný. 40% ()

Galerie (497)

Zajímavosti (1)

  • V epizodě, kdy Haru (Erik Scott Kimerer) zkoumá jiné možnosti připojení do systému, si lze všimnout zařízení zvaného NerveGear. NerveGear se vyskytuje v sériálu Sword art online (od r. 2012), který se odehrál o 18 let dříve. (Harroc)

Reklama

Reklama