Reklama

Reklama

Epizody(28)

Obsahy(1)

Ve virtuálním světě počítačové hry The World žije mág Tsukasa. Zjevně je to hráčská postava, jenže sám o sobě tvrdí, že neví o žádném počítači, u kterého by seděl, nic o svém životě "venku" a nemůže se odlogovat. A navíc ho doprovází mocná nestvůra, která by neměla ve hře být. To z různých důvodů zajímá ostatní hráče. Někteří z nich jsou zvědaví, jiní chtějí pomoci a další věří, že Tsukasa by je mohl dovést k mocnému artefaktu, Klíči Soumraku. A konečně poslední ho chtějí ze hry odstranit, neboť narušuje její normální běh. Setkáme se s kamarádskou bojovnicí Mimiru, otcovským rozvážným Bearem, intrikánskou kouzelnicí B.T., laskavou Subaru, zákeřným Sorou a několika dalšími.

Anime, které vzdor zasazení do herního světa neobsahuje skoro žádné efektní souboje. Mnohem více se zajímá o psychologii jednotlivých hráčů a samozřejmě příběh Tsukasy. Tento seriál má několik pokračování a dokonce existuje počítačová hra .hack, kvůli které vlastně seriál původně vznikl. (Subjektiv)

(více)

Diskuze

karamba7

karamba7 (hodnocení, recenze)

Velmi pěkné anime, bavil jsem se po celou dobu, přiběh pěkně odsýpal a nedostatek akce mě nevadil. Naopak mě velmi potěšil soundtrack a dialogy, které byly na rozdíl od jiných anime záživné.

Idaho

Idaho (hodnocení, recenze)

Sice to mám ve svém profilu, ale dělám teď na www.csfd.cz/film/94082-shithant/
-
 Má to 51 dílů + existují jen hardsuby + které musím ripovat = žádná sranda. Taky bych se rád podíval i sem tam na nějaký film či anime. :-)

mandes

mandes (hodnocení, recenze)

Idaho : A pracuješ teraz na niečom ? Alebo sa na niečo chystáš ?

Idaho

Idaho (hodnocení, recenze)

Mandes: ten je dobrej, a znáš ten o Husákovi? ;-) Když se rozhodnu přeložit celý seriál o 26 dílech, je to z mého vlastního rozhodnutí.  Ona to není mimochodem žádná legrace, ale pořádná fuška, a to nejen proto, že na to jsem sám.
- Subjektiv: pokud to vychází z poslechu obou skladeb, po jejichž subjektivním posouzení jsme dospěli k tomuto názoru, tak je to, alespoň pro nás, subjektivní pravda. :-)

Subjektiv

Subjektiv (hodnocení, recenze)

Ze Subjektivního hlediska je to pravda (pokud ovšem existuje pojem "Subjektivní pravda"). The World mám taky raději než Mimiru.

mandes

mandes (hodnocení, recenze)

chcel som si vypočuť tú skladbu MIMIRU ale neviem nikde nájsť soundtrack.inak dosť ma štve že to nikdo nepreložil do češtiny.

Marius

Marius (hodnocení, recenze)

Muj preklad byl taky na dve veci a zjistil jsem to prave tak, ze uz zacinam tem japoncum docela rozumet (chvilemi) takze to same co ty.

Subjektiv

Subjektiv (hodnocení, recenze)

Marius: I liminality, gift a intermezzo jsou od Mashima, jenže... Jsou to spíš takové bonusy, než plnohodnotné celky. Intermezzo mi z nich sedělo nejvíc. Na Roots se taky těším, už to mám v poličce. Jenže já mám poličku takovou, že než se k tomu dostanu... Mimochodem, už jsem se ti na icq zmínil, že mám dost katostrofální překlad, který mi ten zážitek asi dost zkazil. Konečně, krom hudby, stojí tohle anime hodně moc na dialozích. Jak jsi byl s překladem spokojen ty? Nebo natolik vládneš japonsky, že ti ho netřeba? A Mimiru i Subaru já mám přilepené na stěně :)

Marius

Marius (hodnocení, recenze)

Mne se sign libil opravdu hodne hlavne diky reziserove pristupu a hudbe. ROOTS delal taky Mashimo takze to si asi sezenu. Kazdopadne drobne minus za to ze se nesnazili vysvetlit kdo je Aura, proc ji jedni probudit chteji a druzi zas ne atd. Ale i tak jsem se skvele bavil . A kamosky jako Mimiru a Subaru bych tedy chtel mit.

Subjektiv

Subjektiv (hodnocení, recenze)

Marius: .hack//SIGN je vážně povedené anime. Ale upřímně varuji před všemi ostatními díly z projektu .hack. Snad jen epizoda 27 má ještě cosi do sebe a pár dílů z liminality (ale SIGN se nevyrovnají). I když IMHO spíš ne... Ale kdo ví, třebas se ti to líbit bude. To neplatí pro .hack//ROOTS, které jsem ještě neviděl, tudíž nemohu nic říci.

Marius

Marius (hodnocení, recenze)

Som na desiatej epizode a zatial velmi gut. A Yuki je proste BOH. Skladba Mimiru je nieco nadpozemsky uzasne.

Reklama

Reklama