Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nastávají poslední Vánoce tisíciletí a balíčky plné překvapení si tentokrát nechystá pouze Ježíšek, ale také jeho ďábelská konkurence. A ta hodlá začít nadělovat jen co se jeho poskokovi podaří získat klíč od cely, kde je ďábel uvězněn už nějakou tu tisícovku let. Všechno to začíná ve chvíli, kdy pracovníci vodáren objeví v podzemí kosti templáře a rozhodně to není jejich nejšťastnější den. Na místě se v zápětí objeví nejen policie, ale také indiánská archeoložka Karen Goodleafová a záhadný cizinec, který zřejmě ví o pozůstatcích templáře víc než by měl. Je to Lukas. Bývalý komandos a novodobý templář, který zasvětil život stráži bezpečného světa před nebezpečím pána pekel. Nyní musí získat zpět ztracený a znovu nalezený klíč, který by ďáblu otevřel cestu k ovládnutí světa. Pustí se do pronásledování satanova přisluhovače, který se vyznačuje schopností stěhovat se z těla do těla pomocí velmi nebezpečného pohledu. A Karen, která se zcela náhodou připletla k jeho prvnímu souboji, se stává jeho nepříliš dobrovolnou pomocnicí. Strastiplná cesta plná smrtelného nebezpečí je lemována vraždami z nichž je policií podezříván právě Lukas a tak mu nezbývá než bojovat na dvou frontách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (58)

monolog 

všechny recenze uživatele

Mnohem horší verze Konce světa se Schwarzeneggerem. Hodně hodně horší verze. Už jen tahle věta z obsahu filmu Bývalý komandos a novodobý templář, který zasvětil život stráži bezpečného světa před nebezpečím pána pekel. by měla každého diváka varovat, co je to za blbost. Ale přesto jsem to dokoukal do konce, což se u jiných jeho hovadin nedá říct, takže tu jednu hvězdu mu přenechám. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dolph Lundgren ako robotická mašina vyslaná z budúcnosti, aby v súčasnosti napáchala ohavné zločiny na divákovi. V Lucasovi sa priplietol do niečoho, čo vzdialene pripomína satanský horor. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Mno tohle bylo dost spatny, trochu ve stylu Konec sveta s Arnoldem. V podstate akcni film, podobnej vsem ostatnim Lundgrenovym obohacenej o dabla, templare a strach z konce sveta. Scenka v chramu nebo co to bylo, byla celkem dobra - pekna prestrelka, i kdyz od ritiru, ktery jak tvrdej se na finalni bitvu pripravujou kdovi jak dlouho, toho moc nezvladnou. Zbytek filmu nuda a jeste ke vsemu se strasnou hudbou. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný akčný mysteriózny film s výborným akčným hercom Dolphom Lundgrenom, ktorý patrí medzi jeho najslabšie filmy. Má dosť zaujímavý príbeh, ktorého námet je rovnaký ako vo filme Koniec sveta s Arnoldom Schwarzeneggrom, ale tam bol podstatne zaujímavejšie spracovaný a aj celkovo bol na vyššej úrovni. Ale aj tak si myslím. že tento typ príbehu sa k Lundgrenovi vôbec nehodí. Kedže Lundgrenovi protivníci, nie sú mafiáni, teroristi a ani vojaci, ale iba jeden tvor, ktorý postupne ovládne niekoľko ľudí, tak podľa toho vyzerá aj akcia, ktorej síce nie je málo, ale hlavne súboje sa moc nevydarili. Ale sú tu aspoń dve celkom dobré prestrelky, hlavne vystrieľanie policajnej stanice. Hlavnou nevýhodou tohto filmu je hlavne to, že vlastne všetky dôležité scény pôsobia až príliš céčkovo a to vizualizáciou, ale aj logikou. Ale aspoń neutrálne scény ako rôzne pohľady na mesto a podobne pôsobia dobrým dojmom. Tento film možno trochu pripomenie film Zásah z pekla s Chuckom Norrisom, ktorý tiež nedopadol o moc lepšie. Nie, že by to boli nejaké katastrofy, ale jednoducho akční hrdinovia sa majú držať svojho typu filmu, pretože inak to len málokedy dopadne dobre. 55% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Obrovitý Dolph Lundgren stále nevyhodil agenta? Chlapík, který to do protivníků vždycky slušně sypal, bere, cokoliv mu hodí na stůl. A to je kapku problém. Přitom jsme na tohohle starého vlka s obličejem jako nahrubo otesaným balvanem mohli vzpomínat v úplně jiném světle. Na véháeskách ve videopůjčovnách se nikdy dvakrát příliš neohřál, pár solidních záchvěvů tam bylo, ale dnes spíš jen rozdává rozpaky. Stejně jako kdysi v satanském Lukasovi. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle se Dolphovi moc nepovedlo na nej jako takovyho se da koukat vzdycky ale ten film je fakt dost velka kravina vystrileni policejni stanice pripomina Terminatora ten stale se menici pomocnik satana je taky dost bidnej napad no a ty templarsky rytiri se samopaly na konci mne fakt dorazili no budou to nakonec 2* ze soucitu... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Absolutně nevěda, do čeho jdu, pustil jsem si dávno tento film. A docela dobře jsem se bavil... Akční horror s příchutí fantasy, ve kterém o stošest hláškuje Dolph Lundgren tedy z mého hlediska kupodivu nedopadl zase tak špatně, a na odpad! bych to rozhodně neviděl! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

No není to rozhodně zázrak, ale dokoukal jsem to celé a místy se mi to líbilo, možná první film se satanistickou tematikou, který jsem viděl. Jedna hvězdička je za Dolpha, druhá za zbytek...podprůměrný film. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mám slabosť pre takýto žáner filmov, a asi aj preto som ho dopozeral do konca a nenudil sa. Ale celkové spracovanie filmu bolo hrozné a herecké výkony nepresvedčivé. Jednu hviezdičku som dal za to málo napätia a trochu akcie, hlavne na konci. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

První polovina, jak už je tu od spousty lidí též řečeno byla lepší než ta druhá. Pak se to natáhlo a bylo to nudnější. Režie otřesná, hudba někdy nevhodná ke konkrétním scénám. Prostě průser menší no. Pochválit lze možná dobrý námět a nepředvídatelnost. Je to dost podprůměrný film s Dolphem Lungrenem. Ten se tam moc nepředvede. Mé hodnocení : 30% = ** ()

topr harley odpad!

všechny recenze uživatele

Totální blbost,vůbec jsem to nedokázal dokoukat do konce, a to se mi moc často nestává.Kdybych byl režisér tohoto úchvatného snímku, asi spáchám sebevraždu. ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Je to totální béčko. Špatně natočené, špatně zahrané. Ale co naplat. Na tohle se prostě tenkrát jelo. Říkejte si co chcete, ale Lungren je prostě neskutečnej borec, kterej dokáže zabít satana pohledem, a proto ani nestačim sledovat, že akční scény jsou vesměs ubohé. Konec světa s Arnoldem je o třídu lepší. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je zvláštní snad jen tím, že v něm padouch vůbec není, respektive je to démon a jeho fyzickou podobu zastupují oběti, které posedává. Lungren je... Brrrrrr! ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Dost velká slabota, kde Lundgren hraje jakéhosi kněze, no a do toho se neumí nějak moc dobře prát. Tedy akční sekvence jsou neuvěřitelně slabé, a špatně nasnímané. Člověk ani kolkrát nevidí co se děje. Příběh je ač dost špatný tak se na něj i tak dobře kouká, ale to že člověk ví co se bude dít je špatné. No slabota čekal jsem něco lepšího. ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

První polovina by šla, ale co se děje pak. Celej film kecaj jak se na příchod ďábla připravujou, načeš tam napochoduje magor se sapíkem a všechny je vykosí. Tak to je fakt moc. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Fakt blbost, ale stale som mal pocit, ze to o par rokov niekto len prerobil, dal tam Schwarza a vznikol END OF DAYS. A Dolpho tu dá jednu kopačku... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

No, čekal jsem větší peklo. Tohle ješte celkem šlo. Vemte si ten námět, ten je docela zajímavej ale natočený to bylo dost podprůměrně teda. Hlavně ten satan se tam mohl aspon ukazat. To by teprve bylo hustý! Lundgren proti satanovím pomocníkum. ()

jojinecko odpad!

všechny recenze uživatele

Dolph opäť hvezdil, tentokrát svoj nesporný hereckým šarm a talent pretavil do brilantného stvárnenia templára a bývalého člena komanda. Ten chlap by zahral aj krtka, skvelé! Samozrejme Lucas je dielo hodné majstrov, tak nápaditý a vtipný scenár som už dlho nevidel.Je naozaj škoda, že tak talentovaný režisér ako pán Piché už bohužiaľ po tomto filme (ani pred tým) nenatočil ďalšie dielo. Prečo?! Po pozretí tohto skvostu je to snáď každému jasné! ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Naprostá příšernost. Evidentně mravenčí rozpočet, herci nestojí za tu nejmenší řeč, snad Lundgren nevrhá až tak hloupý výrazy jako v jiných "skvostech", ale že by hrál, tak o tom nemůže být vůbec řeč. Jakéhosi satana nečekejte, ve filmu je jen pár klaunů a kamera jako by nestíhala. Jedna hvězda za poměrně originální konec. Už se nemůžu dočkat dalšího Dolphova "filmu". ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento film je označován jako akční horor, ale z hororu tu naleznete jen velmi málo prvků a ty jsou zde prezentovány opravdu chabými efekty. Zato milovníci akční scény si přijdou na své. Tedy pokud máte rádi střílečky, kdy jeden člověk vystřílí mnohonásobnou přesilu, aniž by ho někdo trefil. Nerad bych popisoval moc děj, ale co můžete čekat, když hlavní hrdina je bývalý ruský mariňák a nyní se dal k templářům.Samotné převtělování ďáblova služebníka bylo k vidění jen jednou a můžu říct, že to byl jen slabý odvar toho, co jsme mohli vidět např. v Terminátorovi. Promiňte mi to přirovnání, ale nic jiného mě momentálně nenapadlo. Když už se převtělil asi do třetí oběti, začalo mě to nudit a čekal jsem, kdo že to bude další. Po šestém převtělení jsem čekal rychlý konec filmu, jinak jsem byl rozhodnutý to vypnout, protože to vypadalo na nekonečný několikrát opakovaný děj. Do toho všeho hrála dost otřesná hudba, která jen podtrhla kvalitu celého filmu. ()

Reklama

Reklama