Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdysi dávno v městečku Bedrock žil Fred Pazourek se svou ženou Vilmou, dcerou jménem Oblázek a přítulným domácím dinosaurem Dinem. Pracoval s brontojeřábem v lomu firmy Slate & Co., přátelil se s Bertem Štěrkem a mezi obyvateli městečka byl oblíben, protože díky němu zvítězil místní kuželkářský tým v důležité soutěži. To všechno se ovšem mělo změnit. Fred půjčil Bertovi a jeho ženě Betty peníze na adopci a k Pazourkovým přijela jeho tchyně Pearl, která se nikdy netajila přesvědčením, že Vilma se mohla vdát lépe. Fred se rozhodne, že tchyni ukáže, a s pomocí Berta, který zamění obálky s výsledky písemných testů, se stane novým viceprezidentem firmy. Netuší, že jeho proradný šéf Cliff Vandecrave na něj chystá podraz. Dostane kancelář s diktaptákem a sekretářkou Sharon Stoneovou, Cliffovou milenkou. Šéf mu dá peníze, aby mohl začít žít na vysoké noze, a po čase také spoustu desek k podpisu, které Fred přes varování diktaptáka podepíše, aniž by je četl. Netuší, že Cliff, který hodlá zavést novou automatickou výrobní linku na výrobu rodinných domků, tak dosáhl propuštění všech dělníků. Televize z celé aféry viní Freda Pazourka, a když ho dopadnou nezaměstnaní dělníci, chystají se ho lynčovat. Naštěstí je tu Vilma a Betty, které přijdou na nápad, jak Freda zachránit a odhalit pravdu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

Gardenboy 

všechny recenze uživatele

No neviem .. .tento pokus o prevedenie kresleného seriálu do hranej (a navyše filmovej a NAVYŠE do kín) podoby sa nie celkom podaril ... jednoducho tomu chýba tá šťava, ktorú má origoš The flintstones. Ale jednu hviezdu pridám za soundtrack, ktorý sa mi ako decku pačil a teraz si ho radšej ani nepustím, aby som neprišiel o svoje detské ilúzie a nebol nútený strhnuť tu hviezdu dolu ... no a tá druhá je za štýl a za fakt, že sme to pozerali na zákaldke namiesto vyučovania ... ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Původní seriál jsem měl rád a je škoda, že ho už nikdy nereprízovali. Samozřejmě, že když se podíváme na tvůrčí tým (scénáristé + režisér), tak ten se tyto typy komedií doslova specializuje. Filmaři se snažili zachovat ráz celého seriálu a vytasili se se všemi vychytávkami, které animované postavičky též používaly. Ve finále to vypadá zajímavě a sem tam se najde i dobrý nápad hodný úsměvu. Řekněme, že scénář je lehce podprůměrný a celá zápletka též. Ale nějakou hlavní dějovou linku zkrátka vymyslet museli, s popsáním pravěkého světa by asi nevystačili. Totéž platí o jednotlivých kulisách, dekoracích a hlavně dinosaurech - finanční střídmost z toho tryská na všechny strany. Je těžké zároveň kritizovat jakkoli herce, když zkrátka pořádně nemají co hrát. Nicméně si myslím, že jako dopolední film pro děti Flintstoneovi fungovat budou. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedená taškařice z doby kamenné, byť komixu se asi nevyrovná (leč tyto znám poměrně povrchně :-). Bez zbytečného hloubání lze říci, že v rámci bláznivých filmů pro celou rodinu méně jak čtyři hvězdičky by byly nespravedlivé... Kameňák v nejlepším smyslu slova, škoda jen, že osobní sekretářku Sharon Stoneovou nehrála Sharon Stoneová... ;-)) - - - P.S. Tradičně tragický český dabing, klasicky >bez zvuku< původních ruchů, zato s uřvaným >procítěným uměleckým< přednesem českých béčkových čudlařů... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mám doma mazlivého Dina, poněkud obstarožního Diktaptáka, živý drtič odpadků, posílám vzkazy na kamenných deskách, mám v jeskyni zaparkovaný válcomobil o výkonu jedné volské síly, sprchuje mne chobotnatec a nemohu vystát svou tchýni. Mohu tedy nemít rád pobyt v Bedrocku? Nemohu, protože se tam cítím skvěle a hraje mi k tomu má nejoblíbenější párty kapela B-52´s. Jednu hvězdu však musím ubrat za to, že se mi při psaní komentáře dvakrát zaseknul můj nejnovější stoneputer a tak s nadějí v očích vyhlížím nástup doby bronzové. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Celkom vtipné spracovanie kresleného seriálu a John Goodman sa podľa mňa do tejto role na rozdiel od ostatných hercov naozaj hodil. Čo však bolo extra v tomto filme? Príbeh o tom, že bohatstvo nie je všetko, dialógy také detské, vlastne by som povedal nič. Ono je to fajn na víkendové popoludnie, ale nie na celovečerný film. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (14)

  • Když přijde Fred pozdě na schůzi, nazve ho pan Slate "Flagstonem". Pilotní díl původního seriálu se jmenoval "Flagstonovi". (viperblade)
  • I když se herečka Rosie O'Donnell nepodobá Betty Rublové, roli nakonec dostala kvůli perfektnímu smíchu, který zněl jako od Betty. (viperblade)

Reklama

Reklama