Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mistr bojových umění, bývalý příslušník speciálních jednotek a skvělý kuchař Casey Ryback se na nádraží setká se svou neteří Sarah a společně nastoupí do luxusního vlaku Grand Continental. Ten krátce po odjezdu přepadne komando zabijáků, vedených geniálním vynálezcem Travisem. Zavraždí strojvůdce i další personál, cestující vezmou jako rukojmí a zřídí ve vlaku řídicí centrum, s jehož pomocí se zmocní smrtonosné satelitní zbraně, kterou kdysi Travis vymyslel. Hrozí, že srovná Washington se zemí, pokud mu vláda nevyplatí miliardu dolarů. Protože se vlak pohybuje, nedokáže armáda únosce zaměřit, a tak je opět jedinou šancí pro miliony lidí kuchař, kterému se podařilo uniknout ze spárů teroristů. Když Ryback zjistí, co je ve hře, pustí se s pomocí černého kuchaře Bobbyho neohroženě do boje. Jenže pak se štěstí začne obracet. Odpočítávání začalo a Ryback má poslední šanci, jak zabránit krveprolití. (TV Nova)

(více)

Recenze (294)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $50,024,083Tržby Celosvetovo $104,324,083║ Po nejakej dobe som to opäť pozrel a ono to nie je až tak špatné(vždy som pri tom vydržal tak 20-30minút), samozrejme na prvý film to nemá ale zas nejaká tak slušná akcia sa tu nájde a dokonca trikovo to je tiež dosť slušne zvládnuté, čomu odpovedá aj ten vysoký rozpočet. /60%/ ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tento film poznam takmer naspamat. Scenar opat ako u Under Siege 1 vykrada Willisovu seriu Die hard, ale ako som uz spominal, pacilo sa mi to vykradanie pred 16 - 17 rokmi a paci sa mi to stale. Nemyslim si totiz, ze to vykradanie je az taky problem. Tentokrat vsak Stevo Seagal nezachranuje lod, ale vlak. Film je natlakovany dostatocnym mnozstvom akcie, vybuchov a prestreliek, Seagal efektivne pouziva svoje aikido na uchu a oku lahodiacu likvidaciu protivnikov /teroristov v tomto pripade ..../. Jeden z najlepsich Seagalovych filmov. 90 % ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Tak na tomhle jsem ovšem vyrůstal! Ke Stevenu Seagalovi jsem se sice dostal až mnohem později než k Chucku Norrisovi, Sylvestru Stallonovi, Arnoldu Schwarzeneggerovi, Van Dammovi, Michaelu Dudikoffovi či Dolphu Lundgrenovi, avšak to nic nemění na tom, že si mě tento chlapík rychle získal. Zejména v roli kuchaře Rybacka. Osobně mám radši tento druhý díl než Přepadení v Pacifiku. Je to dáno asi tím, že jsem jej viděl jako první a jedničku jsem zhlédl až o několik let později. Luxusní vlak jedoucí temným územím, kuchař s neteří a plno cestujících jako rukojmí. K tomu celá řada vynikajících hlášek a povedených akčních scén. Co to bylo? - Říká se tomu...orgasmus... /// Tomuhle říkáš zranění? To není zranění! /// Mám to cédéčko! Mám to cédéčko! /// Pepřovej sprej.. jenom pro civily. Když si na něj zvykneš, jen ti zbystří zrak. /// Nikdy jsem se nikoho nebál, ale ten tvůj strejda mě přímo děsí! :) :) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Čo to bolo?" "Hovorí sa tomu orgazmus."//"Kozy na skapanie!"//"Kurva, zničil si mi kožák!"//"V kuchyni na mňa nikto nemá."// Nesmrteľné hlášky, Casey "Kurva" Ryback v najlepšej forme, "Zbouchnutá" Katherine Heigl v rozpuku svojho teen pôvabu, halda prehrávajúcich béčkových záporákov i tradičných vojenských debilov, plno nekvalitnej zadnej projekcie, scenár stupídny až do špiku zlámanej kosti a k tomu bombastická hudba Basila Poledourisa, "vtipný" černošský poskok a vybuchujúci model vlaku. Ako to môžete nemilovať???!!! ;-D ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Obidva diely som teraz videl po dlhej dobe a musím povedať, že aj keď sa mi Pacifik celkom páči, toto bolo chvíľami tiež celkom napínavé a nenudilo ani po už niekoľkom zhliadnutí. Akcia mohla byť rovnako ako u prvého dielu prepracovanejšia; tu som si viac všimol hudbu, ktorá síce v niektorých scénach nemusela byť vôbec, ale v iných celkom korešpondovala s obrazom. Inak Steven Seagal je tu asi v najlepšej forme čo sa vzhľadu, váhy aj formy týka. No a nezabudnuteľná hláška sa mi len tak z hlavy nevymaže: "Kto je Casey kurva Ryback?" ()

Galerie (25)

Zajímavosti (15)

  • Aikido technika, která je ve filmu dvakrát (nejprve Sárou a na konci Bobbym) názorně předvedena, se nazývá Nikkyo. (Lateef)
  • Železničné vagóny boli postavené špeciálne pre film dnes už neexistujúcou spoločnosťou Colorado Railcar Company. Tieto vagóny sa používajú doteraz. (m.a.t.o.)
  • Matt Reeves napsal scénář se svým kamarádem z vysoké. Chtěl tak financovat vlastní studentský film. (choze)

Reklama

Reklama