Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mistr bojových umění, bývalý příslušník speciálních jednotek a skvělý kuchař Casey Ryback se na nádraží setká se svou neteří Sarah a společně nastoupí do luxusního vlaku Grand Continental. Ten krátce po odjezdu přepadne komando zabijáků, vedených geniálním vynálezcem Travisem. Zavraždí strojvůdce i další personál, cestující vezmou jako rukojmí a zřídí ve vlaku řídicí centrum, s jehož pomocí se zmocní smrtonosné satelitní zbraně, kterou kdysi Travis vymyslel. Hrozí, že srovná Washington se zemí, pokud mu vláda nevyplatí miliardu dolarů. Protože se vlak pohybuje, nedokáže armáda únosce zaměřit, a tak je opět jedinou šancí pro miliony lidí kuchař, kterému se podařilo uniknout ze spárů teroristů. Když Ryback zjistí, co je ve hře, pustí se s pomocí černého kuchaře Bobbyho neohroženě do boje. Jenže pak se štěstí začne obracet. Odpočítávání začalo a Ryback má poslední šanci, jak zabránit krveprolití. (TV Nova)

(více)

Recenze (294)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Co se stalo? Někoho zastřelili. Kde? Tady! 56% WTF?! kdejaká píčovina je tu kupodivu v červený a tahle akční klasika a vrchol Stevena Seagala tu je skoro v průměru? No, že mě to nepřekvapuje... Choďte dál čumět na artový sračky a super čuráky v super kostýmech děcka a pořádný filmy nechte dospělým. Myslím si, že ze mě určitě nemluví zaujatost, moje láska do vláčků a totální dobový nadšení z Caseyho Kurva Rybacka (měl jsem obrovskej plakát z tímhle filmem v pokojíčku) podle mě je tohle bez ohledu na to bezchybnej nářez kterej pokračuje tam kde předchozí přepadení skončilo. Akorát je Seagal ještě údernější, neohroženější a nezničitelnější. Jako ryba ve vodě se cejtí ve vlaku i na skále. Přibyla akce, přibyli drsný likvidace padouchů všechno dokreslují potom parádní exteriéry skalistých hor a famózně padnoucí soundtrack mistra Poledourise. Záporácká dvojka Penn a Dane opět správně ujetá. Jenom ty občasný nepovedený zadní projekce to trošku kazí, ale to je detail. Závěrečná srážka je podle mě z hlediska efektů v pořádku, samozřejmě obsahuje fyzikální nesmysly, ale koho to sere, podle mě je to ok a nevím co se na tom komu nezdá. Taky tu přibylo ještě víc hlášek a nepronáší je jenom Seagal : zemřel pro kozy, sakra zničil jsi mi bundu nebo v kuchyni mě nikdo neporazí! Jinak opět existují dvě dabingové verze v tomto případě jsou přijatelné obě i když u mě vede ta původní (holt síla zvyku i tohle jsem pochopitelně vlastnil na originální vhs) Takže sečteno a podtrženo naserte si kverulanti tohle je jeden z nejlepších akčních filmů všech dob a nechápu nikoho kdo dal míň než 3* a prohlašuje o sobě, že je fanoušek akčňáků. Já bych dal i 6*, kdyby to šlo, ale to žel bohu nejde, no tak aspoň šup s tím do topky.100% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tenhle film už začíná trpět syndromem pozdějších Segalových snímků. (Příklad: detail na jeho obličej-pak projde ve velkém celku po střeše vlaku-další detail na obličej-další popocházení...) Akce je pořád stejná, triky (i na rok 1995) odfláknuté, nuda... Chápu, že tehdy to mohlo někoho bavit, ale teď... Jako jediný klad bych viděl dobrý humor, který tohle všechno částečně zachraňoval. BUDU ŠOKOVAT CELÝ SVĚT TÍM, ŽE TO TAM VŠECHNO ZASERU. Skoro se stalo, člověče. Když ne teď, tak později ;-) ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Casey Ryback rád cestuje, a proto si po nedávné plavbě skrz Pacifik zabukoval dvě místenky v expressu Grand Continental. Kdyby vlakem cestoval dnes (2008), znovu by potřeboval dva lístky, jeden pro sebe a druhý pro svoji bradu, tehdy byl ale ve formě, takže s ním mohla cestovat neteř Sára v podání fešandy Katherine Heigl. Rodinný výlet malebnou coloradskou pahorkatinou se změní v akční dobrodružství, jenže štěstí přeje připraveným, a Ryback je připraven vždy svého nepřítele efektním způsobem usmrtit, a proto má v mnoha momentech i kousek toho štěstíčka. Škoda jen, že již tolik nevyužívá svůj arzenál osobních technik, ale protivníky povětšinou jen odhazuje (i když atraktivně) z jedoucího rychlíku nebo je pouze jednoduše střílí. Závěrečný duel s noži a sekáčkem je delší, ale slabší než na Missouri, možná také díky tomu, že Everett McGill nebudí vůbec respekt a svým projevem působí jako špatně poskládané žehlící prkno. Ačkoliv je to celé zábavné a dočkáme se exploze F-117, uspokojení Brendy Bakke a hlavně srážky vlaků na mostě nad údolím, stále se jedná o slabší odvar prvního představení Casey Kurva Rybacka. Aikidó technika, která mě zaujala: dvakrát provedená technika proti sevření zápěstí nazývající se Nikkyo. 60 miliónů dolarů(rozpočet)/104 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Filmů s podobným začátkem jsem viděl už dost.Stísněnej prostor,teroristi a osamělej hrdina bojující proti přesile.V tomhle případě je ten film udělanej celkem v pohodě.Jedna věc tam ovšem bije do očí.A to postava E.Bogosiana.Ten vypadá v tý kožený bundě jak přestárlej gay z klubu.A závěrečnou bitku bych snad důstojnějc zvládnul i já.Jinak ale film ve filmografii S.S.znamená lepší průměr.80%. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říci? No to je jednoduché -> „ Hodlám svět fascinovat rozházením hnoje. Ve skutečnosti je to továrna na chemické zbraně maskována jako továrna na hnojiva. My to víme, Číňan ví, že to víme, ale my předstíráme, že to nevíme. A Číňan předstírá že, věří že to nevíme. Ale ví že to víme. Všichni to ví.“ ... Opravdu perfektní film, který je opravdu někdy více komedie než akční :) Nedívejte se na logiku, nebo "kvalitní" Seagalův výkon, dívejte se na komedii > akčnost. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (15)

  • Steven Seagal podepsal smlouvu, potvrzující jeho účast na filmu, až poté, co mu studio zaplatilo a dovolilo režírovat snímek Aljašku v Plamenech (1994). (korbitch22)
  • Zvuk, ktorý vydáva počítač Travisa Danea (Eric Bogosian) pri odpočítavaní, je v skutočnosti pípanie pageru Motorola. (m.a.t.o.)
  • Železničné vagóny boli postavené špeciálne pre film dnes už neexistujúcou spoločnosťou Colorado Railcar Company. Tieto vagóny sa používajú doteraz. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama